Εμπειρία σε όλες τις πιθανές επιπλοκές κύησης & τοκετού

Μαιευτήρας ειδικός σε κύηση Υψηλού Κινδύνου

Ο μαιευτήρας Θάνος Παράσχος διευθύνει το Κέντρο Γονιμότητας ΕΜΒΙΟ. Παράλληλα, από το 1996, έχει φέρει στον κόσμο πολλές χιλιάδες μωρά ως μαιευτήρας στο ΙΑΣΩ.

διαβάστε: τοκετός με τον Θάνο Παράσχο

Στο τρίτο μεγαλύτερο μαιευτήριο στην Αγγλία, τη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Southmead στο Bristol, ήταν Υπεύθυνος για όλους τους εγχειρητικούς τοκετούς: εμβρυουλκία Wrigley, Simpson, Kielland, σικυουλκία με βεντούζα κενού, καισαρική τομή. Παράλληλα, ως Επιμελητής Β΄ εκπαίδευε μαιευτήρες και μαίες σε αυτές τις μεθόδους.

Με την κ. G. Turner, αναλάμβανε τις περίπλοκες εγκυμοσύνες, αντιμετωπίζοντας προβλήματα όπως: διαβήτης, φαιοχρωμοκύττωμα, προλακτίνωμα, αιμοσφαιρινοπάθειες, λύκος, ισοανοσοποίηση ρέζους και νεφρική ανεπάρκεια.

Παράλληλα, ήταν υπεύθυνος για τη λειτουργία της διαβητικής προγεννητικής κλινικής, σε συνεργασία με την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου Southmead, συμμετέχοντας στα ιατρικά συμβούλια για την περιγεννητική και βρεφική θνησιμότητα.

Image
ο μαιευτηρας θανος παρασχος με μωρο μετα τον τοκετο

Στο Νοσοκομείο Southmead, ο Θάνος Παράσχος απέκτησε σημαντική εμπειρία στο χειρισμό όλων των παραμέτρων που παρουσιάζει ο φυσιολογικός τοκετός, αλλά και ο μη φυσιολογικός τοκετός. Στο μαιευτήριο Southmead πραγματοποιούνται 6.250 τοκετοί το χρόνο. Στη διάρκεια της ειδίκευσής του εκεί, πραγματοποίησε τοκετούς με βεντούζα, με έλξη, με περιστροφή, με εμβρυουλκία, τοκετούς ισχιακής προβολής και τοκετούς διδύμων. Επίσης πραγματοποίησε τόσο επιλεκτικές καισαρικές τομές καθώς και επείγουσες καισαρικές τομές βάσει διαφόρων κλινικών ενδείξεων.

Ως Επιμελητής Α΄ στο Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hammersmith στο Λονδίνο, απέκτησε σημαντική εμπειρία στις κυήσεις υψηλού κινδύνου. Το Hammersmith είναι το κατ’ εξοχήν νοσοκομείο για κυήσεις υψηλού κινδύνου στο Λονδίνο. Κάθε χρόνο δέχεται έως και 200 ετοιμόγεννες ή λεχώνες από άλλα μαιευτήρια της ευρύτερης περιοχής του Λονδίνου, που μεταφέρονται εκεί με επιπλοκές κύησης, τοκετού ή όταν απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα στα νεογνά.

Επί δύο χρόνια (1993-1995) ο Θάνος Παράσχος χειριζόταν σοβαρές περιπτώσεις όπως: προεκλαμψία, ενδομήτρια υπολειπόμενη ανάπτυξη, πρόωρος τοκετός, πρόωρη ρήξη εμβρυϊκού υμένα, πολύδυμη κύηση (δίδυμα, τρίδυμα), τοκετός με ηλικία εγκύου άνω των 45, εγκυμοσύνη σε γυναίκες με διαβήτη κ.λπ.

Ως Επιμελητής Β΄ στο Νοσοκομείο Norfolk and Norwich, απέκτησε πολύτιμη εμπειρία στο χειρισμό μαιευτικών προβλημάτων και επιπλοκών κύησης. Το Norfolk and Norwich είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία στην Αγγλία με 5.500 τοκετούς το χρόνο κατά μέσο όρο.

Δείτε Πώς περιγράφει μια έμπειρη μαία τον μαιευτήρα Θάνο Παράσχο!

Υπέρηχος Κύησης

Ο Δρ Παράσχος εκπαιδεύτηκε στην τεχνική της υπερηχογραφικής απεικόνισης στο King’s College Hospital όπου δίδασκε ο Kύπρος Nικολαΐδης, ο επιστήμονας που ανακάλυψε την αυχενική διαφάνεια. Στο Bristol Maternity Hospital (Νοσοκομείο Southmead), απέκτησε σημαντική εμπειρία στο υπερηχογράφημα και στο ντόπλερ (Doppler) και διεύρυνε τις γνώσεις του στο υπερηχογραφημα κυησης πραγματοποιώντας αμνιοκεντήσεις καθοδηγούμενες από υπέρηχο, καθώς και λήψεις χοριακής λάχνης (CVS).

Νεογνολογία - Παιδιατρική Φροντίδα

Στη Μονάδα Ειδικής Φροντίδας Νεογνών του Νοσοκομείου Southmead ο Θάνος Παράσχος απέκτησε πείρα σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν τα νεογνά, όπως οσφυϊκή παρακέντηση, καθετηριασμός ομφαλικών και περιφερικών αγγείων, ανάνηψη βρεφών, ενδοτραχειακή διασωλήνωση και αερισμός.

Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του


Διαβάστε περισσότερα για τον Θάνο Παράσχο:


Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN