Δωρεά Ωαρίων, το πιο πολύτιμο δώρο | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Δωρεά Ωαρίων, το πιο πολύτιμο δώρο

μωρό από δωρεά ωαρίων

Αφορμή για το άρθρο αυτό στάθηκε το ευχαριστήριο γράμμα μιας γυναίκας που έγινε μητέρα χάρη στην εξωσωματική με δωρεά ωαρίων.

Διαβάστε την ιστορία της Α.Χ., καθώς και όλες τις πληροφορίες για αυτή την θεραπεία υπογονιμότητας που χαρίζει το ανεκτίμητο δώρο της μητρότητας:

πόσο τυχεροί και ευγνώμονες είμαστε γι' αυτό το απίστευτο δώρο

Ήμουν 39 ετών και ένιωθα ότι ο χρόνος κυλούσε αδυσώπητα κάθε μέρα. Κάθε χρόνο που περνούσε, τα ωάριά μου γίνονταν λιγότερο γόνιμα. Μετά από 2 χρόνια προσπάθειες με εξωσωματική γονιμοποίηση, κατάφερα να μείνω έγκυος αλλά δυστυχώς απέβαλα στις 20 εβδομάδες.

Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε την υιοθεσία και γρήγορα ξεπεράσαμε τις επιφυλάξεις μας για την απόκτηση ενός παιδιού που δεν ήταν βιολογικά δικό μας. Αλλά η υιοθεσία είναι ένας μακρύς, δύσκολος δρόμος με πολλά εμπόδια στην πορεία. Με έκπληξη μάθαμε για τη δωρεά ωαρίων, που φαινόταν να είναι ιδανική για εμάς. Κάποια άγνωστη σε μας γυναίκα θα μπορούσε να μας δώσει την ευκαιρία που λαχταρούσαμε μετά από τόσα χρόνια!

Ως αποτέλεσμα της εκπληκτικής δουλειάς που έκαναν όλοι στην κλινική του Θάνου Παράσχου, έχουμε τώρα δύο πανέμορφα δίδυμα αγόρια. Και μόνο που σκέφτομαι πόσο τυχεροί και ευγνώμονες είμαστε γι' αυτό το απίστευτο δώρο, ανατριχιάζω - είναι τόσο υπέροχο!

Δεν έχουμε λόγια να ευχαριστήσουμε αρκετά την ομάδα του Δρ Παράσχου και εκτιμούμε όλη τη σκληρή δουλειά σας για να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στην γυναίκα που μας πρόσφερε τα ωάρια της. Χωρίς αυτά δεν θα είχα χαρεί ποτέ το δώρο της μητρότητας.

Α. Χ.
Χαλκίδα

Η δωρεά ωαρίων προσφέρει το δώρο της μητρότητας

Η διαδικασία δωρεάς ωαρίων (ωοκυττάρων) συμπληρώνει την εξωσωματική γονιμοποίηση και επιτρέπει σε μια γυναίκα με υγιή, γόνιμα ωάρια να δωρίσει τα ωάριά της σε άλλους επίδοξους γονείς.

Η δωρεά ωαρίων περιλαμβάνει τη συλλογή ωαρίων από την ωοθήκη μιας δότριας, τη γονιμοποίησή τους με το σπέρμα του συντρόφου της λήπτριας ή του δότη σπέρματος και, στη συνέχεια, τη μεταφορά του (των) αναπτυσσόμενου(-ων) εμβρύου(-ων) στη μήτρα της λήπτριας. Η εγκυμοσύνη που θα προκύψει θα είναι γενετικά συγγενής με τον υποψήφιο πατέρα ή τον δότη σπέρματος και θα κυοφορείται από την υποψήφια μητέρα.

Η απόκτηση παιδιού με τη βοήθεια δωρεάς ωαρίων προσφέρει τη δυνατότητα τεκνοποίησης σε γυναίκες που δεν μπορούν να συλλάβουν μόνες τους.

Τα ωάρια δότριας μπορεί να είναι κατάλληλα για γυναίκες που έχουν κακή ποιότητα ή χαμηλή ποσότητα ωαρίων (μειωμένη ωοθηκική εφεδρεία)

Το Εμβιο είναι υπερήφανο που διαθέτει ένα επιτυχημένο πρόγραμμα δωρεάς ωαρίων, καθοδηγούμενο από μια αφοσιωμένη ομάδα ειδικών αναπαραγωγής που παρέχουν εξατομικευμένη φροντίδα όλων των δοτριών και των αποδεκτών από την αρχή έως το τέλος του θεραπευτικού τους κύκλου.

Το κόστος της εξωσωματικής με δωρεά ωαρίων είναι υψηλότερο λόγω της πιο πολύπλοκης διαδικασίας, αλλά κάνουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να πετύχετε το όνειρό σας για την απόκτηση ενός παιδιού. Γι αυτό προσφέρουμε διάφορα προγράμματα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, που περιλαμβάνουν πλήρεις κύκλους δωρεάς ωαρίων, καθώς και το πρόγραμμα δωρεάς εμβρύων.

Πώς θα ξέρω αν χρειάζομαι δωρεά ωαρίων;

Καθώς μια γυναίκα γερνάει και το ποσό των πιθανών προβλημάτων με τα ωάρια αυξάνεται, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαγνωστικές εξετάσεις για να βοηθήσουν στην εκτίμηση της "ωοθηκικής γήρανσης" με τη μέτρηση δύο ορμονών στο αίμα: Η αντιμυλλέριος ορμόνη (AMH) και η ορμόνη διέγερσης των ωοθυλακίων (FSH). Μια γυναίκα μετά τα 45 ή μια γυναίκα που παρουσιάζει πρόωρη ωοθηκική γήρανση είναι υποψήφια για χρήση ωαρίων από δότρια.

Σε ποιες αξιολογήσεις υποβάλλονται οι λήπτριες ωαρίων δότριας;

Τόσο εσείς όσο και ο σύντροφός σας (κατά περίπτωση) πρέπει να υποβληθείτε σε εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Επιπλέον, η γυναίκα χρειάζεται πλήρη αξιολόγηση του βλεννογόνου της μήτρας της, ενώ ο άνδρας θα χρειαστεί ανάλυση σπέρματος και καλλιέργεια σπέρματος. Τέλος, κάθε γυναίκα ή άνδρας ασθενής που χρησιμοποιεί δότρια ωαρίων μπορεί να συναντηθεί με τον ψυχολόγο μας ή άλλον της επιλογής σας.

Ποια μπορεί να δωρίσει τα ωάριά της;

Το Κέντρο Γονιμότητας Εμβιο απαιτεί εκτεταμένες εξετάσεις και αξιολογήσεις για κάθε γυναίκα που ενδιαφέρεται να δωρίσει τα ωάριά της.

** Τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής με δωρεά ωαρίων αγγίζουν το 78%.

Δωρίστε έμβρυα και βοηθήστε άλλους να γίνουν γονείς

Η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης μπορεί να οδηγήσει σε "υπερβολικό αριθμό" εμβρύων. Αυτά τα έμβρυα κρυοσυντηρούνται (καταψύχονται) και είναι διαθέσιμα στην ασθενή για μελλοντικές προσπάθειες εγκυμοσύνης.

Μερικές φορές μια γυναίκα ή ένα ζευγάρι μπορεί να μην χρειάζεται ή να μην χρησιμοποιεί αυτά τα πλεονάζοντα έμβρυα και να αποφασίσει να δωρίσει αυτά τα έμβρυα σε άλλα ζευγάρια που δεν μπόρεσαν να αναπτύξουν με επιτυχία τα δικά τους έμβρυα.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας ελέγχου του Εμβιο, ο άνδρας και η γυναίκα που δώρισαν το/τα έμβρυα ελέγχονται διεξοδικά για μολυσματικές και γενετικές ασθένειες.

Η γυναίκα ή το ζευγάρι που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τα δωρηθέντα έμβρυα υποβάλλεται επίσης στον κατάλληλο προγεννητικό έλεγχο.

Αφού όλα τα μέρη έχουν εγκριθεί, χρησιμοποιείται ορμονική φαρμακευτική αγωγή για την προετοιμασία της μήτρας της υποψήφιας μητέρας, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο δεκτική για την εμφύτευση του εμβρύου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε μας χωρίς χρέωση στο 2106774104

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN