Κοντά στους πρωτοπόρους της Λαπαροσκόπησης

Ενδοσκοπικός Χειρουργός Θάνος Παράσχος

Ο Δρ. Θάνος Παράσχος έχει συνεργαστεί με τους πρωτοπόρους στην ενδοσκοπική χειρουργική, την εποχή που η χειρουργική ελάχιστης επεμβατικότητας (minimal invasive surgery) έκανε τα πρώτα της βήματα με τους Lindsay Mc Millan, Ray Garry, Tony Wicks και Harry Reich. (O H. Reich έκανε την πρώτη λαπαροσκοπική υστερεκτομή στον κόσμο).

Από το 1996 ο Θ. Παράσχος διευθύνει το Γυναικολογικό Πολυϊατρείο EmBIO και χειρουργεί στο ΙΑΣΩ, στο ΛΗΤΩ και στο ΡΕΑ σε όλο το φάσμα της ενδοσκοπικής χειρουργικής.

Ρωτήστε δωρεάν τον Δρα Θάνο Παράσχο για Λαπαροσκόπηση, Υστεροσκόπηση ή Ρομποτική Χειρουργική!

Ενδοσκοπική Χειρουργική (Λαπαροσκόπηση - Υστεροσκόπηση) στην Αγγλία

Ο Θάνος Παράσχος εκπαιδεύτηκε στους πρωτοπόρους ενδοσκοπικούς χειρουργούς Lindsay Mc Millan, Ray Garry, Tony Wicks και Harry Reich. Επί ενάμισι χρόνο, χειρουργούσε μαζί με αυτούς τους διεθνώς καταξιωμένους επιστήμονες, που αποτελούσαν την κορυφή στη λαπαροσκοπική χειρουργική. Κοντά τους, πραγματοποίησε σοβαρές εγχειρήσεις όπως:

  • ενδοσκοπική υστερεκτομή λαπαροσκοπικά
  • λαπαροσκοπική αφαίρεση ινομυώματος
  • λαπαροσκοπικά υποβοηθούμενη κολπική υστερεκτομή
  • λαπαροσκοπικά υποβοηθούμενη ριζική υστερεκτομή Wertheim, κατά την οποία γίνεται οπισθοπεριτονεϊκή αφαίρεση λεμφαδένων για καρκίνο του τραχήλου και της μήτρας
  • επεμβάσεις για κύστες ωοθηκών, αφαίρεση εξωμητρίου κύησης, σαλπιγγεκτομές, υδροσάλπιγγες, σαλπιγγοτομία για αφαίρεση εξωμήτριας κύησης ή σαλπιγγεκτομή σε περιπτώσεις που χρειάζεται να αφαιρεθεί η σάλπιγγα (εξωμήτρια κύηση). Όλες αυτές οι επεμβάσεις γίνονταν με CO2 laser, διαθερμία προηγμένης τεχνολογίας και yag laser.

Χειρουργική πείρα κοντά στους διεθνώς κορυφαίους χειρουργούς απέκτησε ο Θάνος Παράσχος και στη:

  • λαπαροσκοπική αφαίρεση κύστης ενδομητρίωσης
  • λαπαροσκοπική λύση πυελικών συμφύσεων (σάλπιγγες, ωοθήκες)
  • πυελική ενδομητρίωση 3ου και 4ου βαθμού με οπισθοκολπικό διάγραγμα
  • λαπαροσκοπική ανάρτηση κόλπου για την αντιμετώπιση πρόπτωσης κολοβώματος μετά από υστερεκτομή.

Με τον Robert Winston στο Hammersmith Hospital, ο Θάνος Παράσχος πραγματοποίησε λαπαροσκοπική χειρουργική αποκατάστασης για διάνοιξη σαλπίγγων (υδροσάλπιγγες) και μικροχειρουργική.

Στο Νοσοκομείο Whipps Cross συνεργάστημε με τον πρωτοπόρο της λαπαροσκοπικής ενδοσκοπικής χειρουργικής Lindsay Mc Millan και στην υστεροσκοπική χειρουργική αφαίρεση πολύποδα, στη λύση συμφύσεων, σε απλές και βαριές περιπτώσεις για συμφύσεις, σύνδρομο Asherman, όπου υπάρχει ολική απόφραξη της μήτρας με συμφύσεις.

Έκανε επίσης εκτομή ενδομητρίου, αφαίρεση ενδομητρίου με λέιζερ (yag laser) για μηνομητρορραγία, υστεροσκοπική αφαίρεση ινομυωμάτων και πολυπόδων ή σε περίπτωση ανεξήγητης μηνομητρορραγίας, εκτομή του ενδομητρίου ή καυτηρίασή του με ακίδα yag laser υστερoσκοπικά για να σταματήσει η βαριά αιμορραγία κατά την περίοδο (μηνορραγία).

Στο πλαίσιο του διεθνούς Συνεδρίου American Society for Reproductive Medicine που έγινε το 2008 στο Σαν Φρανσίσκο, ο Θάνος Παράσχος εκπαιδεύτηκε στη ρομποτική χειρουργική.

Γυναικολογικά Επείγοντα Χειρουργεία

Στο Νοσοκομείο Southmead λειτουργεί η 3η μεγαλύτερη μαιευτική κλινική της Αγγλίας και στο Νοσοκομείο Norfolk η 6η μεγαλύτερη μαιευτική κλινική της Αγγλίας. Στο διάστημα που εργάστηκε εκεί ο Θάνος Παράσχος ασκήθηκε στις καλύτερες μεθόδους διάγνωσης και χειρουργικής θεραπείας των γυναικολογικών επειγόντων περιστατικών.

Γυναικολογική Ογκολογία

Στο Ιατρείο Κολποσκοπήσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Norfolk and Norwich, απέκτησε εμπειρία στη διάγνωση και θεραπευτική αγωγή τραχηλικών ενδοεπιθηλιακών νεοπλασιών με εκτομή τραχήλου μήτρας με laser ή με διαθερμία (loop excision). Στο Νοσοκομείο Southmead πραγματοποίησε ριζικές χειρουργικές επεμβάσεις για γυναικολογικές ογκολογικές περιπτώσεις.

Ουρογυναικολογία

Στο Νοσοκομείο Southmead πραγματοποιούσε κολποαναρτήσεις, καθώς και επεμβάσεις Marshall-Marchetti-Krantz (MMK) και Stamey, με τον διεθνώς καταξιωμένο ουρογυναικολόγο Paul Abrams, ειδικό στην ακράτεια ούρων (γυναικεία ακράτεια).

Ενδοσκοπική Χειρουργική στο ΕΜΒΙΟ και στο ΙΑΣΩ

Σήμερα ο Θάνος Παράσχος παρέχει τις υπηρεσίες του ως γυναικολόγος-ενδοσκοπικός χειρουργός στο EmBIO, στο ΙΑΣΩ, στο ΛΗΤΩ και στο ΡΕΑ.

Εκτός από τις παραπάνω αναφερθείσες επεμβάσεις, διαθέτει σημαντική πείρα σε υστεροσκοπική λύση διαφράγματος μήτρας με ψαλίδι ή με yag laser, ολική λαπαροσκοπική υστερεκτομή, κολπική ολική υστερεκτομή, κολποανακτήσεις, θερμική εκτομή με λέιζερ για δυσπλασίες του τραχήλου, εκτομή ενδομητρίου, πρόσθια κολποραφή, οπίσθια κολποραφή, λαπαροτομή για εξωμήτρια εγκυμοσύνη, περιστατικά με κύστες ωοθηκών και διαγνωστική υστεροσκόπηση για τη διαπίστωση δίκερης ή μονόκερης μήτρας, έτσι ώστε να φανεί αν αυτή η μήτρα μπορεί να κρατήσει το μωρό, να φέρει εις πέρας μία φυσιολογική εγκυμοσύνη ή αν χρειάζεται θεραπεία.

Κλείστε εδώ το ραντεβού σας με τον Δρα Θάνο Παράσχο!


Διαβάστε περισσότερα για τον Θάνο Παράσχο:


Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN