Τοκετός με τον Δρ. Θάνο Παράσχο | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Τοκετός με τον Δρ. Θάνο Παράσχο

Ο Δρ. Θάνος Παράσχος είναι ένας μαιευτήρας που μπορεί να εμπιστευτεί κάθε γυναίκα για τον ασφαλή τοκετό της.

Εχοντας αναλάβει τον τοκετό πολλών από τα 30.000 μωρά που γεννήθηκαν μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση στο EmBIO, είναι ένας από τους κορυφαίους μαιευτήρες στην Ελλάδα σήμερα.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, κάθε ειδικός στην εξωσωματική πρέπει να ασχολείται με τη γυναίκα:

  • από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η διερεύνηση του προβλήματος υπογονιμότητας
  • κατά τη διάρκεια κάθε θεραπείας για την επίτευξη εγκυμοσύνης
  • σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης, και φυσικά
  • στο τελικό στάδιο του τοκετού

Σε ολόκληρη δηλαδή την πορεία προς τον τοκετό, ο γυναικολόγος - μαιευτήρας Θάνος Παράσχος είναι απόλυτα δεσμευμένος να είναι δίπλα στη γυναίκα.

Image
ο θανος παρασχος με νεογεννητο μωρο και τη μαμα αμέσως μετά τον τοκετο

«Κάθε φορά που είμαι παρών στην αίθουσα τοκετού και βοηθάω τη εγκυμονούσα να φέρει στον κόσμο το μωρό - για του οποίου τη σύλληψη της περισσότερες φορές έχω βοηθήσει κι εγώ με εξωσωματική ή άλλη θεραπεία υπογονιμότητας - νιώθω εξαιρετική συγκίνηση που την μοιράζομαι με όσους είναι παρόντες. Λέω πάντα στον εαυτό μου, στην ομάδα μου, στη μητέρα και στο μωρό που έρχεται στον κόσμο: τα καταφέραμε!» Χαμογελά και προσθέτει: «Κάθε τοκετός, αυτή η μαγική στιγμή που ένα μωρό έρχεται στον κόσμο, είναι γιορτή για εμάς».

Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του

Πάντα διαθέσιμος να απαντήσει σε όλες τις απορίες της μέλλουσας μαμάς για τον τοκετό

Ο Δρ. Παράσχος είναι ο γυναικολόγος και μαιευτήρας με τον οποίο η έγκυος νιώθει άνετα να εκφράσει τις απορίες της και τις όποιες ανησυχίες της για τον επερχόμενο τοκετό. 

Ο γιατρός θα καλωσορίσει τις ερωτήσεις της και θα της απαντήσει με τρόπους που μπορεί να κατανοήσει, εξετάζοντας  τις προτιμήσεις της για τη διαδικασία του τοκετού, αφού την ενημερώσει επαρκώς για όλους τις δυνατότητες αλλά και το πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα ρίσκων και κινδύνων.

Μαζί με τον γιατρό το ζευγάρι που περιμένει παιδί θα συζητήσει για τις ιδιαιτερότητες της εγκυμοσύνης και όλα τα πιθανά σενάρια και επιλογές τοκετού.

spacer with stork

Μοναδική αντιμετώπιση για κάθε έγκυο με σεβασμό προς τις επιθυμίες της

Ο Θάνος Παράσχος αντιμετωπίζει την κάθε έγκυο μοναδικά και σέβεται τις επιθυμίες της. Ταυτόχρονα έχει όλη την απαραίτητη εμπειρία και τα γρήγορα αντανακλαστικά που χρειάζονται, ώστε να διασφαλίσει την πρόληψη πιθανόν επιπλοκών και τη σωστή αντιμετώπισή τους, όταν κι αν προκύψουν.

Είναι ανοιχτός να συζητήσει μαζί της τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να προκύψουν ανάλογα με την περίπτωσή της και να καθησυχάσει τη γυναίκα, κάνοντάς της να αισθανθεί άνετα, αποφορτίζοντάς την από το όποιο άγχος και ηρεμώντας τις όποιες φοβίες.  

Ο Δρ. Παράσχος, εξάλλου, εκτός από εξαιρετικά έμπειρος μαιευτήρας, συνεργάζεται πάντα με το μαιευτήριο που εξασφαλίζει όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό για έναν ασφαλή τοκετό, ακόμα και για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις, ενώ στο Κέντρο Εξωσωματικής EmBIO υπάρχουν μαίες και ψυχολόγοι για την ενδυνάμωση της ψυχολογίας της γυναίκας που πρόκειται να γεννήσει.

Μαιευτήρας που εμπνέει ασφάλεια και αισιοδοξία

Οι γυναίκες που έχουν φέρει τα μωρά στον κόσμο με μαιευτήρα τον Δρ. Θ. Παράσχο έχουν μια κοινή μαρτυρία να καταθέσουν, τονίζοντας ότι είναι γιατρός που εμπνέει εμπιστοσύνη, ασφάλεια και αισιοδοξία κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Ο γιατρός και η ομάδα του είναι στο πλευρό σας την ώρα του τοκετού, έτσι ώστε η γυναίκα να μην αισθανθεί ούτε λεπτό μόνη σε αυτή την εμπειρία. Με την ψυχραιμία και αισιοδοξία του αλλά και τη μεγάλη εμπειρία του ουσιαστικά βοηθά το σώμα της γυναίκας να λειτουργήσει όπως ορίζει η φύση, διευκολύνοντάς την με τη βοήθεια της επιστήμης, τις εξαιρετικές του γνώσεις και τη θετική του στάση. 

Είναι ψύχραιμος και παράλληλα σε εγρήγορση, αποπνέοντας ηρεμία, γνωρίζοντας πώς να χειριστεί κάθε γυναίκα ξεχωριστά, δυναμώνοντας την ψυχολογία της, έτσι ώστε να πιστέψει στον εαυτό της την ιδιαίτερη εκείνη στιγμή της ζωής της. 

Κυρίως όμως είναι ένας γιατρός συγχρονισμένος με την έγκυο, που τη βοηθά να καταφέρει πιο εύκολα και ανώδυνα αυτό για το οποίο η φύση την προορίζει.

Image
ο θανος παρασχος μαζι με το νεογεννητο και τον ευτυχισμενο μπαμπα

Προτεραιότητα στον φυσιολογικό τοκετό

Ο Δρ. Παράσχος γενικά είναι ένας μαιευτήρας που πιστεύει ότι ο φυσιολογικός τοκετός είναι πάντα προτιμότερος, πράγμα που σημαίνει ότι ο στόχος του είναι να βοηθήσει τη γυναίκα που πρόκειται να γεννήσει να καταφέρει να φέρει στον κόσμο το μωρό της με φυσιολογικό τοκετό, αποφεύγοντας την καισαρική. 

Μόνο στην περίπτωση που δεν είναι αυτό εφικτό και συντρέχουν σοβαροί κίνδυνοι θα εξεταστεί η εναλλακτική της καισαρικής. Και σε αυτή την περίπτωση όμως η διαδικασία γίνεται με τρόπο τέτοιο ώστε η μητέρα να βιώσει με όλες της τις αισθήσεις τη χαρά της μοναδικής αυτής εμπειρίας και μάλιστα με τον σύντροφό της παρόντα, αν βέβαια το επιθυμεί το ζευγάρι.

Η εμπειρία του τοκετού: πώς μπορεί να γίνει η ωραιότερη στιγμή στη ζωή ενός ζευγαριού.

Ο τοκετός είναι ίσως από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες στη ζωή μιας γυναίκας, καθώς είναι η στιγμή που αποχωρίζεται το μωρό που φιλοξενεί και μεγαλώνει στο σώμα της για να του προσφέρει το δώρο της ζωής.

Ενώ όμως για μια μερίδα γυναικών, ο τοκετός μπορεί να προκύψει ως μια φυσική και ανέφελη διαδικασία με μικρή βοήθεια ή υποστήριξη από την ιατρική ομάδα, για κάποιες άλλες ο τοκετός μπορεί να είναι δύσκολος ή να συνοδεύεται από καταστάσεις που απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά και μεγάλη εμπειρία από τον γιατρό. Από την άλλη, το άγχος της γυναίκας για την έκβαση του τοκετού είναι συνηθισμένο φαινόμενο, σε άλλες περιπτώσεις ήπιο και σε άλλες έντονο.

Κι αυτό συμβαίνει επειδή οι περιγραφές γυναικών που έχουν ήδη βιώσει την εμπειρία του τοκετού, δεν είναι πάντα ίδιες. Άλλες αναφέρουν ότι ήταν η πιο συγκλονιστική και υπέροχη εμπειρία της ζωής τους κι άλλες ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολη και αγχωτική διαδικασία.

Φυσικά, κάθε τοκετός είναι μοναδικός ανάλογα με το πόσο εύκολη ή δύσκολη μπορεί να αποδειχθεί η έκβασή του, αλλά και πόσο αγχωμένη ή φοβισμένη είναι η γυναίκα που πρόκειται να γεννήσει. Πολλές φορές αυτή η παράμετρος επηρεάζεται από το πόση εμπιστοσύνη νιώθει η γυναίκα για τον μαιευτήρα που έχει επιλέξει για τον τοκετό της, πόσο ασφαλής νιώθει μαζί του και πόσο καλά συγχρονισμένη είναι μαζί του.

Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN