Our blog | Εξωσωματική Γονιμοποίηση στο ΕmBIO | www.ivf-embryo.gr
Η Ελλάδα αποτελεί τη «γη της επαγγελίας» για τα υπογόνιμα ζευγάρια απ’ όλον τον κόσμο

Για τους λάτρεις της, η Ελλάδα είναι κυρίως γνωστή για τις φυσικές της ομορφιές, τον ήλιο της, τα μοναδικά καταπληκτικά νησιά της, τη μεσογειακή της κουζίνα, τους γεμάτους πάθος ανθρώπους της και φυσικά την πανάρχαιη ιστορία της. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έχει αναπτυχθεί ένας νέος πόλος έλξης επισκεψιμότητας, που προέρχεται από τον ιατρικό τουρισμό. Οι θεραπείες γονιμότητας αποτελούν πλέον τον κύριο τομέα μεταξύ των άλλων ιατρικών πεδίων που ωθεί χιλιάδες υπογόνιμα ζευγάρια να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Ερευνητές αφαίρεσαν με επιτυχία μεταλλαγμένο γονίδιο από πρώιμα έμβρυα

Μια πρωτοποριακή ιατρική ομάδα από την Αμερική, με επικεφαλής τον S. Mitalipov, φαίνεται ότι προχώρησε στην τροποποίηση του DNA πρώιμων ανθρώπινων εμβρύων, απομακρύνοντας παθογόνο γονίδιο.
Όπως αναφέρει δημοσίευση του MIT Technology Review, για τη διόρθωση του DNA, χρησιμοποιήθηκε το εργαλείο CRISPR-Cas9, το οποίο επιτρέπει στους ερευνητές να παρεμβαίνουν σε συγκεκριμένες περιοχές της έλικας του DNA, κόβοντας και τροποποιώντας μικρά κομμάτια του.

Πώς να αντιμετωπίσετε το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών για να μπορέσετε να αποκτήσετε παιδί

Έχετε άστατη περίοδο, ακμή, έντονη τριχοφυΐα, επιπλέον βάρος –κάποιο απ’ όλα, μερικά από όλα ή όλα αυτά μαζί; Τότε, δεν είναι απίθανο πίσω από αυτά τα συμπτώματα να κρύβεται το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, το οποίο έχετε ένα λόγο παραπάνω να το διευρενήσετε, αν προσπαθείτε να αποκτήσετε παιδί. Ο  Δρ. Θάνος Παράσχος, μαιευτήρας – γυναικολόγος, ενδοσκοπικός χειρουργός, Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής EmBIO, μας ενημερώνει σχετικά. 
 
Ποιες γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν πολυκυστικές ωοθήκες;

Κίνδυνοι από την εξωσωματική γονιμοποίηση

Όπως όλες οι ιατρικές πράξεις και θεραπείες, έτσι και η διαδικασία της εξωσωματικής μπορεί να ενέχει και κάποιους κινδύνους.

Πώς να μείνω έγκυος

Η επιθυμία απόκτησης μωρού εντείνεται ακόμη περισσότερο, όσο δεν επιτυγχάνεται ο στόχος, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να καταβάλλεται από άγχος και απογοήτευση. Το επιπρόσθετο στρες «σαμποτάρει» την προσπάθεια, επιτείνοντας το πρόβλημα, το οποίο σε κάθε περίπτωση, μπορεί να ξεπεραστεί. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να επισπεύσετε τη σύλληψη, ξεπερνώντας τυχόν εμπόδια. 

 Εκτός όμως τις προκακοήθεις και κακοήθεις αλλαγές, το τεστ pap μπορεί να εντοπίσει τον ιό HPV

Στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου για την υγεία της γυναίκας, περιλαμβάνεται η ετήσια επανάληψη του Τest Pap, που θεωρείται το αποτελεσματικότερο μέτρο πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου. Νέες μελέτες, ωστόσο, δείχνουν ότι εξετάσεις, όπως το Thin Prep και το ΗPV DNA testing, μπορούν να εξασφαλίσουν ακόμα μεγαλύτερη διαγνωστική εγκυρότητα. 

Στάδια εξωσωματικής εγκυμοσύνης

Η φυσική γονιμοποίηση μπορεί να εμποδίζεται από διάφορους βιολογικούς παράγοντες, που σχετίζονται κυρίως με τη δυναμική των ωαρίων και/ή των σπερματοζωαρίων.

Αν έχετε προσπαθήσει να κάνετε παιδί με άλλες, ηπιότερες μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής όπως η πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας ή η σπερματέγχυση και δεν πετύχατε, τότε μπορείτε να καταφύγετε στην εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσετε ένα υγιές παιδάκι.

Συζήτηση μεταξύ δυο διδύμων στην κοιλιά της μαμάς τους...

Στη μήτρα μιας μητέρας βρίσκονται δύο μωρά. Το ένα ρωτά το άλλο: «Πιστεύεις στη ζωή μετά τον τοκετό;» κι εκείνο απάντησε,
«Γιατί ρωτάς; Φυσικά. Κάτι θα υπάρχει μετά τον τοκετό. Μπορεί να είμαστε εδώ για να προετοιμαστούμε, για αυτό που θα ακολουθήσει αργότερα.»
«Ανοησίες», είπε το πρώτο. «Δεν υπάρχει ζωή μετά τον τοκετό. Τι είδους ζωή θα ήταν αυτή»;
Το δεύτερο είπε, «Δεν ξέρω, αλλά θα υπάρχει περισσότερο φως από ό, τι εδώ. Ίσως να περπατάμε με τα πόδια μας και να τρώμε με το στόμα. Ίσως να έχουμε περισσότερες αισθήσεις που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τώρα».

Βιοαντίγραφο ωοθηκών, μπορεί να δώσει λύση στην υπογονιμότητα γυναικών που είχαν υποβληθεί σε αντικαρκινικές θεραπείες

Κατασκευή βιοπροσθετικής ωοθήκης οδήγησε σε αποκατάσταση της ωοθηκικής λειτουργίας σε ποντίκια που είχαν υποβληθεί σε ωοθηκεκτομή, αλλάζοντας έτσι τα δεδομένα στη μελλοντική θεραπεία κατά της γυναικείας υπογονιμότητας.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Northwestern, κατασκεύασαν βιοπροσθετικό αντίγραφο ωοθηκών, το οποίο εμφυτεύτηκε σε στειρωμένα ποντίκια.

Πώς να ξεπεράσετε την υπογονιμότητα χωρίς περιττή ταλαιπωρία

Η υπογονιμότητα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πιο έντονα τα σημερινά ζευγάρια, χωρίς να κάνει διάκριση στο φύλο, αφού αφορά εξίσου τον άνδρα και τη γυναίκα. Μπορεί δηλαδή είτε να οφείλεται σε υπογόνιμο σπερματοζωάριο είτε σε προβλήματα που πιθανόν να έχει η γυναίκα στα αναπαραγωγικό σύστημα. Για ένα ποσοστό 20% τα αίτια της υπογονιμότητας, παραμένουν μη προσδιορίσιμα.

εγκυμοσύνη αυτισμός

Ο αυτισμός δεν είναι ούτε πάθηση, ούτε ψυχική ασθένεια, αλλά πολύπλοκη αναπτυξιακή διαταραχή, που ξεκινάει από νωρίς στη ζωή, ενδεχομένως και πριν από τη γέννηση. Είναι η πιο σοβαρή από μια σειρά από αναπτυξιακά προβλήματα, τα οποία είναι γνωστά ως διαταραχές αυτιστικού φάσματος (ASD), και πλήττει περισσότερο τα αγόρια από ό,τι τα κορίτσια.

Γιατρός

Αν σου έχει συμβεί μια φορά, σίγουρα δε θα ήθελες να σου συμβεί και δεύτερη. Ο Θάνος Παράσχος, μαιευτήρας – γυναικολόγος, ενδοσκοπικός χειρουργός, Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Υποβοηθούμενης, έχει να σου πει πολλά σχετικά με τα αίτια που οδηγούν σ’ αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία, τα οποία είναι περισσότερα απ’ όσα φαντάζεσαι. Το καλύτερο, όμως, ξέρεις ποιο είναι; Ότι υπάρχουν λύσεις για την πρόληψη των αποβολών!

tridima

Τη στιγμή της γέννησης ενός μωρού νιώθω απίστευτη συγκίνηση κάθε φορά, σαν να είναι η πρώτη φορά! Μένω άφωνος μπροστά στο θαύμα της γέννησης και στο μεγαλείο της δύναμης της γυναίκας που φέρνει μια νέα ζωή στον κόσμο. 

Πόσο μάλλον όταν αυτή η γέννηση φέρνει τρία θαύματα στον κόσμο!

Το ίδιο συγκινημένος είμαι κάθε φορά που αντικρύζω φωτογραφίες των παιδιών αυτών χρόνια μετά. Συγκινημένος που τα βλέπω να μεγαλώνουν, αλλά και από την αγάπη σας που με τυλίγει, ώστε να γίνομαι ένα κομμάτι της ζωής σας, και  που με ενημερώνετε για την πρόοδο τους. 

Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά και στον τομέα της υποβοηθούμενης γονιμοποίησης.

Στο emBIO Medical Center με επιστημονικό διευθυντή τον γυναικολόγο κο Θάνο Παράσχο ακολουθούμε τα πιο σύγχρονα πρωτόκολλα και εφαρμόζουμε τις πιο εξελιγμένες μεθόδους τόσο σε επίπεδο προεμφυτευτικού ελέγχου όσο και σε ότι αφορά τις διαδικασίες και τις μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης , μεταξύ των οποίων είναι και οι τεχνικές μικρογονιμοποίησης, που αφορμο

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας είναι η φροντίδα της Υγείας σας!

Αν στα μελλοντικά σας σχέδια υπάρχει και η απόκτηση ενός παιδιού καλό θα ήταν στον ετήσιο προληπτικό ιατρικό έλεγχό σας να εντάξετε και έναν προληπτικό έλεγχο της γονιμότητάς σας.

Η αλήθεια είναι ότι πολύ σπάνια ανησυχούμε εκ των προτέρων για το πόσο εύκολη ή δύσκολη μπορεί να αποδειχθεί η απόκτηση ενός παιδιού και αυτό γιατί θεωρούμε τη σύλληψη ενός εμβρύου στη μήτρα και την αρχή μιας εγκυμοσύνης, απλές και φυσιολογικές διαδικασίες, αγνοώντας την πολυ

Η Φαίη Σκορδά έχει κερδίσει επάξια τον ρόλο της καλύτερης μητέρας ,γιατί στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τα παιδιά της. Δεν κρύβει άλλωστε την επιθυμία της να αποκτήσει και μια κόρη.

Σε συνέντευξή της μεταξύ άλλων είπε : « Όταν ήμουν έγκυος στο Γιάννη , μέσα μου είχα την πεποίθηση ότι ήταν κορίτσι».

Μου έλεγε ο Θάνος Παράσχος, ο γυναικολόγος μου, ¨το βλέπω είναι αγόρι¨ και του απαντούσα ¨Αποκλείεται…κάνεις λάθος, θα είναι κορίτσι¨.

Όταν η ζωή βιάζεται…….να ζήσει……….

Η κύηση και η γέννηση ενός μωρού αποτελούν το πιο όμορφο γεγονός στη ζωή ενός ζευγαριού. Γεγονός που τους γεμίζει όμορφα συναισθήματα.

Συγκίνηση……… Χαρά………Ευτυχία…………Ολοκλήρωση………

Η φυσιολογική διάρκεια της κύησης είναι 40 εβδομάδες ….κάποιες φορές ,όμως, δεν ολοκληρώνεται……

Στις περιπτώσεις που το μωρό γεννιέται πριν τις 37 εβδομάδες θεωρείται πρόωρο.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της προωρότητας αυξάνονται τα τελευταία χρόνια και ανησυχούν την ιατρική κοινότητα.

Η πιο συχνή κληρονομική νόσος στη λευκή φυλή…

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Κυστική Ίνωση (European Cystic Fibrosis Awareness Week) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της «Cystic Fibrosis Europe» (CFE), μιας πανευρωπαϊκής οργάνωσης που εκπροσωπεί τους πάσχοντες από κυστική ίνωση, ίσως το πιο διαδεδομένο κληρονομικό νόσημα στη λευκή φυλή. Το 2015 γιορτάζεται από τις 16 έως τις 22 Νοεμβρίου.

Τι είναι η κυστική Ίνωση?

Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει, κλείστε δωρεάν ραντεβού άμεσα!

Επικοινωνήστε με τον Δ. Θάνο Παράσχο σήμερα