Embio Blog - Fertility, IVF and Gynaecology Topics
γυναικα τρωει γλυκα

Το αυξημένο βάρος μειώνει την γονιμότητα

Το βάρος σου μπορεί να έχει θετική ή αρνητική επίπτωση και στη γονιμότητά σου, είτε είσαι άνδρας είτε είσαι γυναίκα. Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Γονιμότητας (15 Ιουνίου), ο Δρ. Θάνος Παράσχος, γυναικολόγος μαιευτήρας, ειδικός στην εξωσωματική γονιμοποίηση και Διευθυντής του Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής emBIO, εξηγεί πώς τα παραπάνω κιλά επηρεάζουν τη γονιμότητα ανδρών και γυναικών.

ζευγαρι ομοφυλοφιλες γυναικες meg kaitlin

Η Meg και η Kaitlin είναι ομοφυλόφιλο ζευγάρι γυναικών από το Κολοράντο των ΗΠΑ, που αποφάσισαν να αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες που δεν οδήγησαν σε εγκυμοσύνη και διάγνωση για πρόωρη εμμηνόπαυση, η Μεγκ στα 35 της αποφάσισε να δοκιμάσει την εξωσωματική με δωρεά ωαρίου και δωρητή σπέρματος στην κλινική μας στην Αθήνα.

μωρό γεννημένο με εξωσωματική γονιμοποίηση

Μια καθυστέρηση στη μεταφορά των εμβρύων στη μητέρα κατά τη διαδικασία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής πιθανόν να μπορεί να βελτιώσει σε ορισμένες περιπτώσεις την επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, σύμφωνα με μελέτη των επιστημόνων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Stanford και της Celmatix Inc., μιας εταιρίας εξατομικευμένης ιατρικής επικεντρωμένης στην υγεία των γυναικών.

test pap

Ξέρεις ότι 1 στις 3 Ελληνίδες δεν κάνει Test Pap, παρόλο που πρόκειται για μια βασική εξέταση, η οποία μπορεί κυριολεκτικά να σώσει τη ζωή μιας γυναίκας;

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Υγείας στην Ελλάδα αλλά και οι υγειονομικές αρχές στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης συστήνουν το Test Pap να γίνεται σε γυναίκες 21 έως 65 ετών ανά τρία χρόνια. Η  αλήθεια είναι, όμως,  ότι δεν συμφωνούν όλοι οι γυναικολόγοι με αυτήν τη σύσταση. Ο Δρ.

γυναίκα έγκυος

Η 15η Ιουνίου, γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, και το emBIO, υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Δρ. Θάνου Παράσχου, γιορτάζει μαζί με όλα τα ζευγάρια που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα αλλά και με αυτά που δεν απέχουν πολύ από την πραγματοποίησή του, με τη σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση.

μητρότητα
Το emBIO Medical Center γιορτάζει τη μητρότητα και τη ζωή και αγκαλιάζει την οικογένεια, δίνοντας ένα ανεπανάληπτο δώρο: προσφέρουμε έκπτωση 30% σε θεραπείες με εξωσωματική γονιμοποίηση
ωάριο στο εμβρυολογικο εργαστηριο

Την κατάψυξη ωαρίων την ακούς όλο και πιο συχνά πλέον ως μέθοδο παράτασης της γυναικείας γονιμότητας. Μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις και αν χρειάζεται άμεσα να καταφύγεις σε αυτήν.

ενδομητριο σπιραλ

Αν είσαι σε μονογαμική σχέση και δε θέλεις να μείνεις έγκυος, πιθανόν να αναρωτιέσαι αν το σπιράλ είναι η κατάλληλη αντισυλληπτική μέθοδος, προκειμένου να αποχαιρετήσεις το προφυλακτικό ή άλλες μεθόδους που εφαρμόζουν τα ζευγάρια σε μονογαμική σχέση, που όμως δεν είναι τόσο ασφαλείς, όπως η αποχή ή το τράβηγμα κατά τις γόνιμες μέρες.

βραβεία ιατρικού ταξιδιού IMTJ

Ακόμη μία μεγάλη επιτυχία για το emBIO, αφού το Διεθνές Ιατρικό Ταξιδιωτικό Περιοδικό IMTJ, στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο, το συμπεριέλαβε ως 1 από τα 3 προτεινόμενα Κέντρα  ιατρικού ταξιδιού παγκοσμίως.

τομες απο λαπαροσκοπηση

Τις προηγούμενες δεκαετίες το ανοιχτό χειρουργείο ήταν η μόνη λύση, για να αντιμετωπιστεί ένα ινομύωμα που χρειαζόταν αφαίρεση.

τύποι ινομυωμάτων μήτρας

Είναι ένα ιδιαίτερα συχνό γυναικολογικό εύρημα, δεδομένου ότι μία στις δύο γυναίκες παρουσιάζει ινομύωμα μήτρας στην αναπαραγωγική ηλικία! Χρειάζεται, όμως, πάντα χειρουργική αφαίρεση ένα ινομύωμα;

ευχαριστήρια κάρτα από γονείς τρίδυμων

Μια ευχαριστήρια κάρτα που λάβαμε από γονείς τρίδυμων, που γεννήθηκαν με εξωσωματική γονιμοποίηση στο Εμβιο.

Η κάρτα συνοδευόταν από 2 φωτογραφίες, μια που δείχνει τα τρίδυμα μωράκια και μια αρκετά χρόνια αργότερα, με τα παιδιά μαθητές του δημοτικού σχολείου.

Γράφουν οι γονείς των παιδιών: "Σίγουρα αργήσαμε αλλά δεν σας λησμονήσαμε!!! Αλλωστε η σχέση μαζί σας, είναι "σχέση ζωής". Μας βοηθήσατε να γίνουμε γονείς και καμαρώνουμε στην Τρίτη τάξη του Δημοτικού πια, τρία υπέροχα παιδιά. Γεννήθηκαν στις 17-2-2009 και νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια σας."

ενδομητριο σπιραλ μιρενα

Η αιμορραγία από τη μήτρα είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει στις γυναίκες κατά την αναπαραγωγική ηλικία, τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως - μηνορραγία, αλλά και εκτός περιόδου - μητρορραγία ή ακόμη και στην εμμηνόπαυση.

Κάνει να οδηγώ όταν είμαι έγκυος;

Μαζί με τα ευχάριστα νέα της εγκυμοσύνης προκύπτουν συνήθως κι ένα σωρό ερωτήματα και απορίες για το τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Κι αν είστε οδηγός και χρειάζεται καθημερινά να οδηγείτε και μάλιστα για αρκετά χιλιόμετρα για να πάτε στη δουλειά, είναι λογικό πολλά από τα ερωτήματα να αφορούν το κεφάλαιο «οδήγηση». Είναι ασφαλές να οδηγείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Χρειάζεται να προσέξετε και τι;

Πότε να κάνω το τεστ εγκυμοσύνης;

Θέλετε να αποκτήσετε όσο το δυνατόν πιο σύντομα μωρό; Ξέρετε ποιες είναι οι γόνιμες ημέρες σας και προγραμματίζετε τις επαφές σας με στόχο τη σύλληψη; Είναι αλήθεια ότι η προσπάθεια να συλλάβετε μπορεί να είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι αναμονής στο οποίο θα συμμετάσχετε ποτέ, αλλά ο στόχος του αξίζει σίγουρα αυτής της αναμονής.

Αν μάλιστα αναρωτιέστε πόσο σύντομα μετά το σεξ μπορείτε να κάνετε τεστ εγκυμοσύνης, διαβάζοντας παρακάτω είναι βέβαιο ότι θα μάθετε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε.

Νέα έρευνα δείχνει ότι είναι δυνατό να αναπτυχθούν - έξω από το σώμα - ανθρώπινα ωάρια στο εργαστήριο.

Έρχεται η εποχή που οι γυναίκες δε θα χρειάζεται να πάρουν φάρμακα κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση; Πιθανόν, ναι!

Έρευνα, που διεξήχθη από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου και το Κέντρο Ανθρώπινης Αναπαραγωγής στη Νέα Υόρκη, έδειξε ότι είναι δυνατό να αναπτυχθούν - έξω από το σώμα - ανθρώπινα ωάρια στο εργαστήριο. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν 9 πλήρως αναπτυγμένα ανθρώπινα ωάρια σε ένα σύνολο 48 που καλλιεργήθηκαν, χρησιμοποιώντας αρχέγονα ωοθυλάκια, δηλαδή πολύ μικρά, ανώριμα ωοθυλάκια, που αφαιρέθηκαν από ιστούς ωοθηκών.

γυναίκα που πλησιάζει στην εμμηνόπαυση κάνει Θεραπεία αναζωογόνησης ωοθηκών PRP

Μια νέα επιστημονική επανάσταση φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει στον τομέα της γυναικολογίας και της γενετικής. Μια νέα θεραπεία για την υπογονιμότητα που στηρίζεται στη χρήση αυτόλογων παραγόντων φαίνεται ότι μπορεί να παρατείνει ή να επαναφέρει τη γονιμότητα σε γυναίκες που πλησιάζουν ή έχουν μπει στην εμμηνόπαυση.

Τελικά, είναι μύθος ή αλήθεια ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να μείνει έγκυος, ενώ έχει περίοδο;

Επιτρέπεται το σεξ με περίοδο; Μπορεί να μείνει έγκυος μια γυναίκα τις ημέρες αυτές; Αυξάνεται ο κίνδυνος μολύνσεων; Ο Δρ.

Τι πρέπει να κάνει μια μητέρα αν η πρώτη περίοδος εμφανιστεί πρώρα

Η εμφάνιση της περιόδου, παρόλο που αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία, δεν είναι κάτι εύκολο για ένα κορίτσι, καθώς επηρεάζεται από την αλλαγή αυτή τόσο σε σωματικό επίπεδο όσο και σε ψυχολογικό. Επιπλέον, μία βασική ανησυχία έχει να κάνει με το ύψος, καθώς είναι γνωστό ότι ο ρυθμός ανάπτυξης μειώνεται με την έναρξη της περιόδου και αναμένεται να σταματήσει λίγο καιρό μετά την πρώτη της περίοδο.

ινομύωμα που υπερβαίνει τα πέντε εκατοστά καλό είναι να αφαιρείται, ανεξάρτητα από το αν προκαλεί συμπτώματα.

Τα ινομυώματα είναι ένα ιδιαίτερα συχνό εύρημα στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Είναι συνήθως καλοήθεις μάζες, αποτελούμενες από λείο μυϊκό και ινώδη συνδετικό ιστό και πολύ σπάνια μπορεί να μεταλλαχθούν σε κακοήθεια.

Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει, κλείστε δωρεάν ραντεβού άμεσα!

Επικοινωνήστε σήμερα με τον Δρα Θάνο Παράσχο!