Mαιευτήρας που εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια

Μαιευτήρας που εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια!

Η έμπειρη μαία Σοφία Σιγανού αποκαλύπτει ποιος είναι ο μαιευτήρας Θάνος Παράσχος:

maia siganou

«Στα δέκα χρόνια που συνεργάζομαι μαζί του τον σέβομαι πολύ σαν επιστήμονα. Νιώθω μεγάλη ασφάλεια να δουλεύω μαζί του. Εκτός από πολύ καλός γνώστης της μαιευτικής, είναι αμεσότατος. Όταν προκύψει κάτι, δίνει τη σωστή λύση. Πολλές φορές, αντιμετωπίζουμε το δίλημμα:

Παρατείνουμε αυτή την εγκυμοσύνη ή προχωράμε άμεσα στον τοκετό;

Ο Θάνος Παράσχος είναι αντικειμενικός εκεί ακριβώς που χρειάζεται, ενώ εγώ βλέπω τα πράγματα περισσότερο συναισθηματικά. Τα αντικειμενικά κριτήρια αφορούν στο συμφέρον της εγκύου, τόσο για τη δική της υγεία όσο και για την υγεία του μωρού. Για παράδειγμα, προχτές, έσπασαν τα νερά σε μια εγκυμοσύνη 33 εβδομάδων.

Το δίλημμα ήταν: Πρόωρος τοκετός ή διατήρηση της εγκυμοσύνης με χορήγηση αντιβίωσης; Εκείνος επέλεξε να βγάλουμε το παιδάκι αμέσως, έστω και πρόωρα. Εκ των υστέρων, αποδείχθηκε ότι το παιδί δεν αναπτυσσόταν καλά…

Άλλες φορές σπάνε τα νερά στη 15η εβδομάδα εγκυμοσύνης, όταν δηλαδή το έμβρυο είναι μη βιώσιμο. Αν προσπαθήσεις να διατηρήσεις την εγκυμοσύνη μέχρι τις 28 εβδομάδες, που το παιδί θα είναι βιώσιμο, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για λοίμωξη. Μια ανεβασμένη CRP δείχνει ότι υπάρχουν στοιχεία λοίμωξης. Αν η CRP ανεβεί, η λοίμωξη δεν θα ελέγχεται και το παιδί θα γεννηθεί επηρεασμένο από τη λοίμωξη, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία του.

Στις δύσκολες περιπτώσεις, στο τέλος τον δικαιώνω πάντα στις αποφάσεις που παίρνει, σε συνεννόηση με την εγκυμονούσα. Ένστικτο να το πω, πείρα μαιευτήρα, γνώση; Οι γυναίκες που έχουν γεννήσει με τον Θάνο Παράσχο τού έχουν πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη. Ιδιαίτερα εκείνες που τον έχουν μαιευτήρα για δεύτερη ή τρίτη φορά».

Φυσιολογικός Τοκετός ή Καισαρική;

«Η καισαρική τομή δεν είναι “πανάκεια” στον τοκετό. Ο φυσιολογικός τοκετός είναι η πρώτη επιλογή, εκτός αν υπάρχουν ειδικές προϋποθέσεις που δεν επιτρέπουν αυτή την επιλογή. Κάποιες φορές ξεκινάμε για φυσιολογικό τοκετό, όμως στην πορεία έχουμε αλλοιώσεις παλμών. Όταν δεις ότι πέφτουν οι παλμοί του εμβρύου, δεν μπορείς να περιμένεις 10 ώρες, γιατί τότε βάζεις σε κίνδυνο τη διανοητική κατάσταση του παιδιού, αλλά ίσως και τη ζωή του. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο μαιευτήρας ενημερώνει τη μητέρα. Γι’ αυτό είναι καλό να έχεις έναν μαιευτήρα που να μπορείς να εμπιστεύεσαι».

Παρών στον τοκετό του γιού μου, η μαρτυρία ενός πατέρα για τον δύσκολο τοκετό του γιού του και τον τρόπο που τον χειρίστηκε ο Θάνος Παράσχος

Με επισκληρίδιο ή χωρίς;

«Κάποιοι μαιευτήρες είναι απόλυτοι σε ό,τι λένε. Ο Θάνος Παράσχος είναι ευέλικτος όταν υπάρχουν περιθώρια. Σου λέει επιτόπου τα υπέρ και τα κατά και σε βοηθάει να αποφασίσεις με γνώμονα την υγεία τη δική σου και του μωρού. Το καλό είναι ότι συμμετέχει 100% στη διαδικασία. Δεν αφήνει τίποτα χωρίς να το ελέγξει και ο ίδιος. Ακόμα και για την οξυτοκίνη, εκείνος θα πει αν και πότε θα χρειαστεί για να δυναμώσουν οι πόνοι τοκετού και να προχωρήσει ο τοκετός. Επίσης είναι προοδευτικός άνθρωπος. Αν υπάρχει κάτι καινούργιο, που μπορεί να βοηθήσει την έγκυο να γεννήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια, είναι πάντα ενημερωμένος και μπορεί να το προτείνει».

Εμβρυουλκία (κουτάλι) – Σικυουλκία (βεντούζα)

«Στα δύσκολα, δεν το συζητάω, ο Παράσχος είναι αριστοτέχνης! Αν προκύψει κάποιο θέμα (το μωρό να μην κατεβαίνει σωστά), είναι μαέστρος στην εμβρυουλκία και τη σικυουλκία. Τον εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια».

Τοκετός 3 τα ξημερώματα;

Μια έμπειρη μαία λέει γιατί εμπιστεύεται τον μαιευτήρα Θάνο Παράσχο με κλειστά μάτια!

«Στον τοκετό δεν υπάρχει θέμα ωραρίου. Ο μαιευτήρας και η μαία θα κάνουν τον τοκετό όταν έρθει η ώρα να γεννηθεί το μωρό».

Ανώδυνος τοκετός

«Σήμερα δεν χρησιμοποιούμε τον όρο “ανώδυνος τοκετός”. Μιλάμε για μία σειρά μαθημάτων, που ονομάζονται “μαθήματα προετοιμασίας γονεϊκότητας”. Η μαία διδάσκει στην έγκυο αναπνοες τοκετου και τις στάσεις που μπορεί να πάρει στη διάρκεια του τοκετού για να διευκολυνθεί να γεννήσει. Το ζητούμενο είναι να μάθεις να διαχειρίζεσαι το αίσθημα του πόνου, όσο μπορείς να αντέξεις. Εκτός από αναπνοές, χρησιμοποιούμε μπάλες για Πιλάτες και ειδικό μασάζ τοκετού».

Τοκετός στο σπίτι;

«Ο Θάνος Παράσχος είναι ειδικευμένος σε δύσκολες γέννες, στις επιπλοκές τοκετού. Επίσης, συνεργάζεται και με τη μαία Γεωργία Λεζέ, που έχει μεταπτυχιακό στην Προηγμένη Μαιευτική και μία από τις ειδικότητές της είναι ο τοκετός στο σπίτι, που έχει ασκήσει για χρόνια στην Αγγλία. Στην Ελλάδα όμως δεν είναι ασφαλές να γεννάς στο σπίτι. Στην Αγγλία αυτό γίνεται επειδή κατά τη διάρκεια του τοκετού στο σπίτι υπάρχει έξω από το σπίτι κινητή νοσοκομειακή μονάδα για την τυχόν αντιμετώπιση επιπλοκών του τοκετού».

Συμβουλευθείτε δωρεάν την Μαία κ. Σιγανού ή τον Μαιευτήρα Θάνο Παράσχο!


Διαβάστε περισσότερα για τον Θάνο Παράσχο:


Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN