Έγκυος με πολυκυστικές ωοθήκες και θυρεοειδή! | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Έγκυος με πολυκυστικές ωοθήκες και θυρεοειδή!

Με μηδέν περίοδο, παιδί

Είχα πολυκυστικές ωοθήκες και έπαιρνα αντισυλληπτικά για 6 χρόνια. «Αφού δεν έχεις περίοδο, είναι δύσκολο να κάνεις παιδί», μου έλεγε ο γυναικολόγος μου. Εκείνο τον καιρό είχα σταματήσει για δυόμισι χρόνια τα αντισυλληπτικά και κάναμε ελεύθερα έρωτα για 6 μήνες, σχεδόν κάθε μέρα, ή μέρα παρά μέρα. Μου ερχόταν περίοδος αυτό το μήνα και μετά στους 4 μήνες. Και έτσι δεν κατάλαβα εξ αρχής ότι ήμουν έγκυος. Είχα 3 μήνες να έχω περίοδο. Μία σταγόνα μαύρο αίμα είχα μόνο και την ημέρα που την είχα, συνέλαβα. Και δεν ξαναείχα τίποτα. Είχα πιάσει παιδί με μηδέν περίοδο!

Η εξέταση της χοριακής ήταν λάθος!

Είχα κάνει χοριακή, σε άλλον γιατρό, και είχε βγει λάθος το αποτέλεσμα. Έχω θυρεοειδή και έκανα σπινθηρογράφημα θυρεοειδούς. Με το που έκανα την εξέταση για τον θυρεοειδή, ξεκίνησα να έχω εμετούς. Πρώτη, δεύτερη μέρα, να δεχτώ ότι ήταν το σπινθηρογράφημα. Όμως οι εμετοί συνεχίστηκαν. Πάω, ξανακάνω εξέταση χοριακής μετά από 2 εβδομάδες. Είχε γίνει λάθος στο μικροβιολογικό. Ήμουν έγκυος.

Πρέπει να κανονίσουμε να ρίξεις το παιδί

Πάω στον γυναικολόγο μου, του λέω ότι είχα κάνει σπινθηρογράφημα για θυρεοειδή, με εξετάζει και διαπιστώνει ότι όντως ήμουν έγκυος, όπως έδειχνε η χοριακή. Μου κλείνει το μόνιτορ, για να μην μπορέσω να δω το μωρό και γυρνάει και μου λέει: «Πρέπει να κανονίσουμε για να το ρίξεις». Έβαλα τα κλάματα. Αυτό μου το είπε γιατί είχα κάνει το σπινθηρογράφημα του θυρεοειδούς και επειδή είχε μπει το φάρμακο (κάτι σαν ραδιενεργό ιώδιο), μου είπε ότι θα επηρεαζόταν το παιδί. Όπως μάθαμε στην πορεία, η ακτινοβολία ήταν όση όταν βάζεις το κινητό σου στο αυτί. Είχα ένα προαίσθημα ότι το παιδί ήταν υγιέστατο. Ό,τι και να ’ναι, θέλω να το παλέψω και να κάνω την αυχενική διαφάνεια, είπα. Μου λέει ο γυναικολόγος μου: «Εγώ δε σε αναλαμβάνω. Ή το ρίχνουμε ή ψάξε βρες άλλο γιατρό».

Εγκυμοσύνη μετά από σπινθηρογράφημα

Έβαλα τη μητέρα μου να μιλήσει με τους γιατρούς στη Βιοϊατρική, όπου είχα κάνει στο σπινθηρογράφημα, να μας πουν τι πρέπει να κάνουμε, τι είναι αυτό που μου έχουν βάλει. Μας λένε «Προς Θεού, μην το ρίξετε το παιδί. Είναι κάτι πολύ light». Και μας έδωσε το τηλέφωνο του Κέντρου Δημόκριτος. Τους πήραμε τηλέφωνο, αλλά εκείνη τη μέρα έριχνε πολλή βροχή και είχαν πλημμυρίσει. «Καταλαβαίνουμε ότι είστε πιεσμένοι», μας είπαν, «όταν μπορέσουμε, θα σας πάρουμε». Το μεσημέρι μας παίρνουν τηλέφωνο. «Μην ρίξετε το παιδί. Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάθει κάτι το παιδί. Θα σας το στείλουμε γραπτώς και σε email και στο σπίτι ταχυδρομικώς»!

Η γνωριμία με τον Θάνο Παράσχο

Έψαξα για άλλον μαιευτήρα και βρήκα τον κ. Παράσχο. Του έστειλε η μάνα μου το email για την εξέταση που είχαμε κάνει και τον ρωτούσε τι έπρεπε να κάνουμε από εδώ και πέρα. Μου έκλεισαν ραντεβού μετά από 2 ημέρες και μου λέει ο κ. Παράσχος «Σε αναλαμβάνω και δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί οτιδήποτε στο παιδί»! Απλώς είχαμε πιο συχνή επαφή, για να βλέπουμε την ανάπτυξή του. Κάθε βδομάδα κάναμε υπέρηχο, ενώ κανονικά, γίνεται κάθε μήνα. Αφού κάναμε την αυχενική διαφάνεια και είδαμε ότι είναι μια χαρά το παιδί, ησύχασα. Γιατί το ένιωθα ότι είναι καλά, αλλά ήθελα να είμαι και σίγουρη.

Για 9 εβδομάδες είχα ένα alien μέσα μου!

Ήταν πολύ ζωηρός. Έκανε τούμπες. Λες και είχα τον alien μέσα μου τα βράδια (χα χα). Έλεγα θα ’χω μελανιές από το ξύλο που έτρωγα απ’ τον γιο μου. Είχα πάρει μόνο 9 κιλά, αλλά είχα μεγάλη κοιλιά για τα 9 κιλά που είχα πάρει. Στους 7 μήνες πήρε θέση με το κεφάλι κάτω. Κάποια στιγμή, μόλις κατέβηκε, στον 7ο, είδα και λίγες σταγόνες αίμα. Μόλις είχαμε πάει στην Κρήτη για τις καλοκαιρινές διακοπές, στις 4 μέρες πάνω, βγάζω λίγες σταγόνες αίμα. Μιάμιση ώρα από Σητεία στον Άγιο Νικόλα, μόνο στροφές. Αλλά ευτυχώς, τον αισθανόμουνα, δραστήριος όπως πάντα. Με εξετάζουν, μου κάνουν καρδιοτοκογράφημα να δούμε τι συσπάσεις έχω, πολύ φυσιολογικές. Τηλεφωνώ στον κ. Παράσχο. «Επειδή έχει πάρει θέση (μια δυο μέρες που είχα μπει στον 7ο), σταματάς τα μπάνια και ξεκουράζεσαι, γιατί ο μάγκας μπορεί να σου κάνει κανένα μπαφ και να βγει τώρα».

Η μητρότητα είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο

Ένιωθα πλήρης. Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα αυτό. Εκπληκτικές στιγμές, πολύ δυνατό συναίσθημα. Και όσο σκέφτομαι ότι ήθελε ο άλλος γυναικολόγος να με κάνει να το ρίξω! Και τώρα τον βλέπω και λέω: «Φίλε, είσαι μια χαρά σε όλα. Σ’ έβγαλα». Θεωρώ ότι η μητρότητα είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο κι αυτό δεν αλλάζει με τίποτα. Τώρα είναι το πιο ήσυχο παιδί. Στους 4 μήνες που έχει γεννηθεί, τον έχω πάει για καφέ, στην έκθεση για βαφτιστικά… Μόλις φάει, τον αλλάζω και θα κοιμηθεί ή αρχίζει να μιλάει στον τοίχο ή στα κουκλάκια. Παίζουμε μαζί συνέχεια και κοιμάται σερί το βράδυ. Τρώει πάρα πολύ. Στο 4ωρο βαράει καμπανάκι. Μαμά φαΐ.

Μετά τη γέννα καθάρισαν οι πολυκυστικές ωοθήκες

Κράτησα το παιδί και δεν το έριξα. Άκουσα όχι το μυαλό μου, αλλά την καρδιά μου και το θέλω μου. Μετά τη γέννα έχω κανονικά περίοδο. Και δεν έχω πια κύστες. Με τη γέννα καθάρισαν όλα.

Με βοήθησε και στο θυρεοειδή ο μικρός

Κατά τη διάρκεια της κύησης έπρεπε κάθε 45 μέρες να κάνω εξετάσεις για να βλέπω τους δείκτες του θυρεοειδή μου. Για να μου αλλάζει ο γιατρός μου το χάπι. Ο θυρεοειδής αδένας παίζει καταλυτικό ρόλο στο μωρό σε σχέση με τα εγκεφαλικά του κύτταρα, όπως έμαθα. Απ’ τον 8ο μήνα και μετά ο θυρεοειδής μου έφτασε στα φυσιολογικά πλαίσια. Με βοήθησε και στο θυρεοειδή ο μικρός. «Για να μείνει εκεί, καλό θα είναι να συνεχίσεις να παίρνεις τα χάπια», μου είπε ο γιατρός μου. «Δεν ενοχλεί αυτό ούτε στο θηλασμό και αφού σταματήσεις το θηλασμό, μετά από 2 μήνες, να έρθεις να με δεις». Είχα ξεκινήσει να παίρνω 2 δυνατά χάπια, στην πορεία έφτασα να παίρνω το Τ4 το πιο μικρό. Με την εγκυμοσύνη τελικά, αλλάζουν όλα. Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης κάνουν θαύματα.

το παιδί που απέκτησα μετά την θεραπεία από τον θάνο παράσχο

Δείτε πώς περιγράφει η μαία Σοφία Σιγανού τον μαιευτήρα Θάνο Παράσχο!

Ιωάννα Φυγετάκη-Γεροντιδάκη
Ελλάδα
Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN