Στένωση Τραχήλου Μήτρας | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Στένωση Τραχήλου Μήτρας

Εισαγωγή

Κανονικά, ο τραχηλικός σωλήνας είναι αρκετά μεγάλος ώστε να επιτρέπει με ευκολία το πέρασμα της εμμήνου ρύσεως. Η στένωση του τραχήλου είναι ένα μη φυσιολογικό στένεμα του τραχηλικού σωλήνα. Η στένωση του τραχήλου μπορεί να υπάρχει εκ γενετής ή μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως λοιμώξεις, καρκίνος, ακτινοβολία, ατροφία (λέπτυνση της επένδυσης του τραχήλου εξαιτίας της έλλειψης οιστρογόνων), ή χειρουργικές διαδικασίες. Για τη θεραπεία μη φυσιολογικών επιχρισμάτων τεστ Pap πραγματοποιούνται χειρουργικές επεμβάσεις, όπως κωνοειδής βιοψία, μέθοδος LEEP και κρυοθεραπεία.

Συμπτώματα Στένωσης Τραχήλου

Τα συμπτώματα εξαρτώνται από το αν ο τραχηλικός σωλήνας παρεμποδίζεται μερικώς ή πλήρως και από το εμμηνοπαυσιακό καθεστώς της ασθενούς. Οι προεμμηνοπαυσιακές ασθενείς θα έχουν συσσώρευση αίματος μέσα στη μήτρα που προκαλεί σποραδική αιμορραγία και πυελικό πόνο. Οι ασθενείς διατρέχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν υπογονιμότητα και ενδομητρίωση.

Θεραπεία Στένωσης Τραχήλου

Η θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει το πέρασμα μικρών διαστολέων μέσα στον τράχηλο. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο ιατρείο ή σαν μια χειρουργική διαδικασία που δεν χρήζει νοσηλείας, αν η διαστολή αποδειχθεί δύσκολη περίπτωση. Για τον εντοπισμό του τραχηλικού σωλήνα μπορεί να είναι απαραίτητη η μικρο-υστεροσκόπηση, κατά την οποία εισάγεται στον τράχηλο ένα τηλεσκόπιο 2-3 χιλιοστών.=

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN