Κυστεοσκόπηση | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Κυστεοσκόπηση

Η κυστεοσκόπηση είναι μια διαδικασία κατά την οποία μια μικρή τηλεσκοπική κάμερα (διαμέτρου περίπου 5 χιλιοστών) τοποθετείται διαμέσω της ουρήθρας και μέσα στην ουροδόχο κύστη. Συνήθως πραγματοποιείται ως μέρος μιας ευρύτερης διαδικασίας που περιλαμβάνει είτε λαπαροσκόπηση είτε υστεροσκόπηση.

Η κυστεοσκόπηση επιτρέπει την απευθείας οπτικοποίηση της επιφάνειας της ουροδόχου κύστης και των ανοιγμάτων των ουρητήρων (σωλήνες που ενώνουν τα νεφρά με την ουροδόχο κύστη) μέσα στην ουροδόχο κύστη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση της ενδομητρίωσης της ουροδόχου κύστης, η οποία μπορεί να προκαλέσει πόνο στην ουροδόχο κύστη ή συμπτώματα όπως συχνοουρία και επείγουσα ανάγκη ούρησης, παρόμοια με μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Μπορεί επίσης να γίνει διάγνωση άλλων ανωμαλιών της επιφάνειας της ουροδόχου κύστης, όπως χρόνια φλεγμονή, διάμεση κυστίτιδα, πολύποδες και καρκίνος της ουροδόχου κύστης.

Η κυστεοσκόπηση ενδείκνυται για ασθενείς με χρόνια παράπονα σχετικά με την ουροδόχο κύστη, καθ’έξιν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος που δεν ανταποκρίνονται σε φαρμακευτική θεραπεία και πόνο στην ουροδόχο κύστη. Χρησιμοποιείται επίσης για να διασφαλιστεί ότι δεν έχουν παρουσιαστεί ανεξήγητοι τραυματισμοί στην ουροδόχο κύστη και στους ουρητήρες, μετά από θεραπεία για καταστάσεις όπως ενδομητρίωση και συμφύσεις.

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN