Διάφραγμα Μήτρας | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Διάφραγμα Μήτρας

Διάφραγμα Μήτρας

Το διάφραγμα της μήτρας είναι ένας τύπος ανωμαλίας της μήτρας (εκ γενετής ανωμαλία) που αποτελείται από ένα «τοίχωμα» που διατρέχει κατά μήκος την κοιλότητα της μήτρας, διαχωρίζοντας τη μήτρα είτε μερικώς είτε πλήρως σε δύο κοιλότητες. Είναι η πιο συνηθισμένη ανωμαλία της μήτρας και συνδέεται με τον υψηλότερο κίνδυνο αποβολών. Διαφορετικά, δεν προκαλεί κάποιο άλλο σύμπτωμα.

Θεραπεία

Η θεραπεία βασίζεται εξολοκλήρου στις επιθυμίες της ασθενούς, στο αναπαραγωγικό της ιστορικό και στα σχέδιά της για τη μελλοντική της γονιμότητα. Σε αντίθεση με άλλες ανωμαλίες της μήτρας, το διάφραγμα της μήτρας μπορεί να θεραπευθεί πλήρως μέσω μιας υστεροσκοπικής διαδικασίας, αν και η λαπαροσκόπηση χρησιμοποιείται συνήθως για να διασφαλίσει ότι δεν υφίστανται άλλες ανωμαλίες.

Τα διαφράγματα της μήτρας αφαιρούνται με υστεροσκόπηση. Η υστεροσκόπηση είναι μια διαδικασία κατά την οποία μια μικρή τηλεσκοπική κάμερα (υστεροσκόπιο) εισάγεται μέσω του κόλπου, μέσω του τραχήλου, μέσα στην κοιλότητα της μήτρας. Προεγχειρητικά, πραγματοποιούνται απεικονιστικές εξετάσεις, όπως μια HSG (υστεροσαλπιγγογραφία), για να καθοριστεί το μήκος και το πάχος του διαφράγματος. Στη συνέχεια πραγματοποιείται εγχειρητική υστεροσκόπηση για την τομή του διαφράγματος, συνήθως με τη χρήση υστεροσκοπικού ψαλιδιού. Η λαπαροσκόπηση συνήθως πραγματοποιείται ταυτόχρονα με την υστεροσκόπηση για να διαφοροποιήσει το διάφραγμα της μήτρας από άλλες ανωμαλίες της μήτρας που έχουν παρόμοια υστεροσκοπική εμφάνιση, αλλά δεν μπορούν να επιδιορθωθούν με υστεροσκόπηση.

Λύση διαφραγμάτων μήτρας

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN