Ινομυωματεκτομή

Ινομυωματεκτομή

Αφαίρεση Ινομυώματος

Η ινομυωματεκτομή είναι μια διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται από τη μήτρα τα ινομυώματα και έτσι διορθώνεται οποιοδήποτε πρόβλημα που προκαλείται από αυτά. Στις ενδείξεις ινομυωματεκτομής περιλαμβάνονται: ο πυελικός πόνος, τα ταχέως αυξανόμενα ινομυώματα, η υπογονιμότητα ή οι καθ’έξιν αποβολές, η απόφραξη των ουρητήρων (σωλήνες που συνδέουν τα νεφρά με την ουροδόχο κύστη) εξαιτίας του μεγέθους του ινομυώματος, και η αδυναμία αξιολόγησης των ωοθηκών κατά τη διάρκεια της γυναικολογικής εξέτασης ή του υπέρηχου.

Στο κέντρο μας, οι ινομυωματεκτομές πραγματοποιούνται με τη λαπαροσκοπική ινομυωματεκτομή. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Μπορούμε έτσι να αφαιρούμε ινομυωμάτα μεγέθους μέχρι και 10-15cm σε οποιαδήποτε θέση. Όταν υπάρχουν υποβλεννογόνια ινομυώματα (αυτά που αναπτύσσονται μέσα στην κοιλότητα της μήτρας), πραγματοποιούμε υστεροσκοπική αφαίρεση ινομυωμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, δεν απαιτείται νοσηλεία.

Η ανάρρωση μετά τη λαπαροσκοπική επέμβαση γίνεται με: παραμονή στο νοσοκομείο για λιγότερο από 24 ώρες και επιστροφή στις κανονικές δραστηριότητες σε 1-2 εβδομάδες (σε σύγκριση με τις 4-6 εβδομάδες μετά από μια «ανοιχτή» προσέγγιση της κοιλιακής χώρας). Ανάλογα με το μέγεθος και τη θέση των ινομυωμάτων και το βαθμό της απαιτούμενης ανακατασκευής της μήτρας, αν υπάρχει η επιθυμία για μια μελλοντική εγκυμοσύνη, μπορεί να χρειαστεί να γίνει καισαρική τομή για τον τοκετό. Αυτή η σύσταση είναι η ίδια για διαδικασίες που πραγματοποιούνται λαπαροσκοπικά ή με κανονική μεγάλη τομή (λαπαροτομία).

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για αφαιρεση ινομυωματων στη δική σας περίπτωση;

Ρωτήστε δωρεάν τον γυναικολόγο-μαιευτήρα Θάνο Παράσχο!

 

 
Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει, κλείστε δωρεάν ραντεβού άμεσα!
Επικοινωνήστε σήμερα με τον Δρα Θάνο Παράσχο!
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.