Ινομυωματεκτομή | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Ινομυωματεκτομή

Αφαίρεση Ινομυώματος

Η ινομυωματεκτομή είναι μια διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται από τη μήτρα τα ινομυώματα και έτσι διορθώνεται οποιοδήποτε πρόβλημα που προκαλείται από αυτά. Στις ενδείξεις ινομυωματεκτομής περιλαμβάνονται: ο πυελικός πόνος, τα ταχέως αυξανόμενα ινομυώματα, η υπογονιμότητα ή οι καθ’έξιν αποβολές, η απόφραξη των ουρητήρων (σωλήνες που συνδέουν τα νεφρά με την ουροδόχο κύστη) εξαιτίας του μεγέθους του ινομυώματος, και η αδυναμία αξιολόγησης των ωοθηκών κατά τη διάρκεια της γυναικολογικής εξέτασης ή του υπέρηχου.

Στο κέντρο μας, οι ινομυωματεκτομές πραγματοποιούνται με τη λαπαροσκοπική ινομυωματεκτομή. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Μπορούμε έτσι να αφαιρούμε ινομυωμάτα μεγέθους μέχρι και 10-15cm σε οποιαδήποτε θέση. Όταν υπάρχουν υποβλεννογόνια ινομυώματα (αυτά που αναπτύσσονται μέσα στην κοιλότητα της μήτρας), πραγματοποιούμε υστεροσκοπική αφαίρεση ινομυωμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, δεν απαιτείται νοσηλεία.

Η ανάρρωση μετά τη λαπαροσκοπική επέμβαση γίνεται με: παραμονή στο νοσοκομείο για λιγότερο από 24 ώρες και επιστροφή στις κανονικές δραστηριότητες σε 1-2 εβδομάδες (σε σύγκριση με τις 4-6 εβδομάδες μετά από μια «ανοιχτή» προσέγγιση της κοιλιακής χώρας). Ανάλογα με το μέγεθος και τη θέση των ινομυωμάτων και το βαθμό της απαιτούμενης ανακατασκευής της μήτρας, αν υπάρχει η επιθυμία για μια μελλοντική εγκυμοσύνη, μπορεί να χρειαστεί να γίνει καισαρική τομή για τον τοκετό. Αυτή η σύσταση είναι η ίδια για διαδικασίες που πραγματοποιούνται λαπαροσκοπικά ή με κανονική μεγάλη τομή (λαπαροτομία).

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για αφαιρεση ινομυωματων στη δική σας περίπτωση;

Ρωτήστε δωρεάν τον γυναικολόγο-μαιευτήρα Θάνο Παράσχο!

 

 
Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
CNN
Διαβάστε στο CNN για την επιτυχία μας
Εξωσωματική μετά από μεταμόσχευση νεφρού