Τέστ κυήσεως | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Τέστ κυήσεως

Δωδεκα ημέρες μετά την εμβρυομετφορα η γυναίκα κανει μια εξέταση αίματος χοριακής Συνθετικής Ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης (b-hCG). Εάν η εξέταση αποδειχθεί θετική για κύηση η γυναίκα θα επαναλαβει την ιδια εξεταση σε δυο ημερες.

Εαν συνεχιζει να ανεβαινει, τοτε σε δύο περιπου εβδομάδες κανουμε ενα κολπικο υπερηχογραφημα για να διαπίστωσουμε την υπαρξη του/ων σάκου/ων και του εμβρύου/ων στη μήτρα.

Xοριακή Συνθετική Ωοθυλακιοτρόπος ορμόνη

H εξέταση της χοριακής Συνθετικής Ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης είναι απαραιτητη ακόμη και στην περίπτωση που εμφανιστεί η περίοδος ;H λιγο αιμα η κάποια ροζ ή καφεοειδής κολπική έκκριση. Αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην αποτυχία. Το τέστ κυήσεως είναι απαραίτητο έστω και με παρουσία αίματος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, παρά την επιτυχή ολοκλήρωση της εμβρυομεταφοράς, δεν επιτυγχάνεται εγκυμοσύνη. Επισης δεν αποκλείεται και η πιθανότητα βιοχημικής κύησης δηλαδη μικρής αύξησης της χοριακής Συνθετικής Ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης που μετα απο δυο ημερες αρχιζουν να μειωνονται οι τιμές.

Πιθανότητα αποβολής

Οι κυήσεις μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση όπως και οι κυήσεις μετά από φυσιολογική συλληψη υπόκεινται σε πιθανότητα αποβολής (ποσοστό 15-20%) καθώς και εξωμητρίου κυήσεως (ποσοστό 3%). Σε περίπτωση αποτυχίας της προσπάθειας, ο κος Παρασχος και η επιστημονική ομάδα του ΕΜΒΙΟ αναλύει τα πιθανά αίτιά της, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες το ζευγάρι συνομιλει και, αν επιθυμεί, συναντάται με τον κο Παρασχο για μια αξιολογηση της προσπάθειας που έγινε και τη λήψη μελλοντικών αποφάσεων.

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
CNN
Διαβάστε στο CNN για την επιτυχία μας
Εξωσωματική μετά από μεταμόσχευση νεφρού