Αντικαταθλιπτικά και εξωσωματική | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Αντικαταθλιπτικά και εξωσωματική

Προγραμματίζω να ξεκινήσω έναν κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μερικούς μήνες. Η ανησυχία μου είναι ότι παίρνω ένα χάπι (Zoloft των 50mg) για την αντιμετώπιση του Προεμμηνορροϊκού Συνδρόμου. Μπορώ να παίρνω ένα τέτοιο χάπι, ή αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα είτε στην εξωσωματική γονιμοποίηση είτε σε μια εγκυμοσύνη;

Ενώ η τρέχουσα γνώση μας θα πρότεινε ότι είναι ασφαλές να πάρετε Zoloft κατά τη διάρκεια του κύκλου διέγερσης, συνήθως συμβουλεύουμε τις ασθενείς μας να διακόψουν όλα τα φάρμακα που δεν είναι απολύτως απαραίτητα, πριν αρχίσουν την εξωσωματική γονιμοποίηση. Το Zoloft αποβάλλεται γρήγορα από το σώμα, έτσι αυτό δεν πρέπει να καθυστερήσει την θεραπεία σας για εξωσωματική γονιμοποίηση.

Ωστόσο, είναι επίσης ανησυχητικό ότι είστε έτοιμη να μπείτε σε ένα πολύ αγχωτικό χρονικό διάστημα. Η εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να μην είναι επιτυχής. Αυτό μπορεί να προκαλέσει άγχος.

Αν είναι επιτυχής, μπορεί στη συνέχεια να αρχίσετε να ανησυχείτε σχετικά με την υγιή έκβαση της εγκυμοσύνης. Κι αυτό είναι αγχωτικό (και βεβαίως αναμενόμενο).

Μετά, θα έχετε το μωρό, αυτό είναι επίσης αγχωτικό. Έχοντας όλα αυτά στο μυαλό μου, συστήνω σε όλα τα ζευγάρια που κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση να συναντούν ένα σύμβουλο για να μελετούν στρατηγικές μείωσης του άγχους. Στην πραγματικότητα, οι μελέτες δείχνουν ότι αυτό μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τα ποσοστά εγκυμοσύνης.

Απλοί τρόποι για να μειωθεί το άγχος πριν ή μετά την εξωσωματική

Απλοί τρόποι για να μειωθεί το άγχος μπορεί να είναι ότι έχετε μια καλά ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή, ότι κοιμάστε αρκετά και ότι ασκείστε, ότι αρχίζετε να παίρνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μια βιταμίνη με φολικό οξύ, και ότι αποφεύγετε τα «φυσικά προϊόντα – βότανα», όπως το σπαθόχορτο, για το οποίο έχει αποδειχθεί ότι παρεμποδίζει τη γονιμότητα.

 
Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN