Οδηγίες συλλογής σπέρματος για εξωσωματική | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Οδηγίες συλλογής σπέρματος για εξωσωματική

Η συλλογή σπέρματος είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνει σωστά, ώστε το σπέρμα να αξιολογηθεί και να γίνει η κατάλληλη επεξεργασία του στο εμβρυολογικό εργαστήριο. Αν η λήψη του σπέρματος δεν έχει γίνει προσεκτικά, τότε η αξιολόγηση μπορεί να δώσει λανθασμένες πληροφορίες και να δημιουργηθούν προβλήματα.

Επίσης, για να διατηρήσει το σπέρμα τα χαρακτηριστικά και την πλήρη γονιμοποιητική του δυνατότητα χωρίς επιμολύνσεις ή απώλειες, πρέπει να προσπαθήσετε όσο το δυνατό να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες συλλογής:

  1. Πρέπει να υπάρχει αποχή από σεξουαλική επαφή ή εκσπερμάτιση από τρεις μέχρι τέσσερις ημέρες.
  2. Η λήψη του σπέρματος θα γίνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που υπάρχει στο ανδρολογικό εργαστήριο του ΕmBIO σε ώρα που θα σας υποδείξουμε την ημέρα της ωοληψίας, είτε κατόπιν ραντεβού σε περίπτωση κρυοσυντήρησης σπέρματος (κατάψυξης) για φύλαξη και απόψυξη την ημέρα της ωοληψίας.
  3. Εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε την λήψη του σπέρματος στο σπίτι σας, με την προϋπόθεση ότι η μεταφορά δεν διαρκεί περισσότερο από μία ώρα, εκτός κι αν υπάρχουν διαφορετικές οδηγίες από το γιατρό σας. Κατά την μεταφορά κρατήσετε το δείγμα σε θερμοκρασία μεταξύ 25 και 30 °C μακριά από τον ήλιο. Αν η συλλογή έχει γίνει στο σπίτι, σημειώστε τον ακριβή χρόνο λήψης και συμπληρώστε και υπογράψτε δήλωση του Νόμου 105 ότι το δείγμα αποτελεί δικό σας γενετικό υλικό.
  4. Πριν από την διαδικασία της λήψης του σπέρματος, κάνετε ένα καλό πλύσιμο με σαπούνι όλου του σώματος και ιδιαίτερα των γεννητικών οργάνων και ξεπλύνετε πολύ καλά με νερό. Σιγουρευθείτε ότι φοράτε καθαρό εσώρουχο. Πλύνετε και ξεπλύνετε καλά τα χέρια σας πριν ξεκινήσετε.
  5. Η συλλογή πρέπει να γίνει σε αποστειρωμένο ουροσυλλέκτη, που μπορείτε να προμηθευτείτε από ένα φαρμακείο.
  6. Συνιστούμε την παρουσία της συζύγου ή συντρόφου και την συμμετοχή της σε αυτή την διαδικασία ώστε να υπάρξει καλή στύση και καλή σύσπαση των αδένων, διότι είναι σημαντικό να είναι ολοκληρωμένη η εκσπερμάτιση.
  7. Πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι η συλλογή καλύτερα να γίνει μηχανικά με αυνανισμό. Ο στοματικός έρωτας ή η διακεκομμένη συνουσία καλό θα είναι να αποφεύγονται.
  8. Προσπαθήστε να συγκεντρωθεί όλο το υλικό στο αποστειρωμένο δοχείο, ώστε να μην υπάρχουν απώλειες σπέρματος. Αν αυτό δεν ήταν δυνατό, ενημερώστε το εργαστήριο για να σημειώσουν τυχόν απώλειες ή για το ενδεχόμενο νέας συλλογής.
  9. Σιγουρευτείτε ότι το ονοματεπώνυμό σας είναι γραμμένο πάνω στο δοχείο.
  10. Παραδώστε τον ουροσυλλέκτη με το σπέρμα σας στο υπεύθυνο άτομο του EmBIO.

Γιατί μια σύντομη ή μακρά αποχή καθιστά τα αποτελέσματα ανακριβή;

Μια πολύ μεγάλη περίοδος αποχής μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των ακίνητων ( που δεν κολυμπούν) σπερματοζωαρίων στην ανάλυση. Μια πολύ σύντομη περίοδος αποχής μπορεί να αποτυπωθεί στην ανάλυση με μειωμένο όγκο σπέρματος και μειωμένο αριθμό ώριμων σπερματοζωαρίων.

Επηρεάζεται το δείγμα μου από μια ασθένεια;

Εάν έχετε πυρετό μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του δείγματος, για αυτό είναι καλύτερο να το συζητήσετε με τον γιατρό σας αν αρρωστήσετε ξαφνικά.

Αν δεν μπει όλο η ποσότητα του σπέρματος στο ειδικό δοχείο, υπάρχει πρόβλημα;

Η αρχή της εκσπερμάτισης είναι το πιο συμπυκνωμένο μέρος του δείγματος, γι' αυτό είναι σημαντικό να λέτε το ποσοστό του δείγματος που χάσατε και από ποιά στιγμή της εκσπερμάτισης. Η απώλεια μεγάλου ποσοστού του δείγματός σας μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της συγκέντρωσης (αριθμός σπερματοζωαρίων). Εάν συμβεί αυτό, θα σας ζητηθεί να επαναπρογραμματίσετε το ραντεβού σας.

Μπορει να γίνει η συλλογή του σπέρματος με διακεκομένη συνουσία;

Εάν δεν μπορείτε να συλλέξετε μέσω αυνανισμού για θρησκευτικούς, προσωπικούς ή ιατρικούς λόγους, είναι δυνατόν να συλλέξετε μέσω συνουσίας χρησιμοποιώντας ένα ειδικά σχεδιασμένο μη τοξικό προφυλακτικό που θα προμηθευτείτε από το εργαστήριό μας.

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN