Τράπεζα σπέρματος

Τράπεζα σπέρματος

To πρόγραμμα δωρεάς σπέρματος για εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF), του Ιατρικού Κέντρου ΕmBIO, δίνει τη δυνατότητα σε ζευγάρια, όπου ο άνδρας δεν έχει καθόλου σπέρμα, έχει ολιγοσπερμία ή κακή ποιότητας σπέρματος, να αποκτήσουν παιδί.  Επίσης, σε περίπτωση που ο άνδρας έχει κάποιο σοβαρό γενετικό σύνδρομο, που μπορεί να μεταβιβάσει στους απογόνους του, τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα υγιές παιδί. Τέλος, εξασφαλίζει τη δυνατότητα σε γυναίκες που δεν έχουν σύντροφο ή σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια γυναικών να βιώσουν τη χαρά της εγκυμοσύνης και να αποκτήσουν μωρό.

Το Ιατρικό Κέντρο ΕmBIO έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα με επιτυχία χιλιάδες θεραπείες γονιμότητας, χρησιμοποιώντας σπέρμα δότη. Επιπλέον, παρέχει μια ευρεία λίστα επιλογής, που απαρτίζεται από πολύ καλά ελεγμένους δότες μέσω της Δανέζικης τράπεζας σπέρματος «Cryos International», που φημίζεται για την ασφάλεια και την εγκυρότητά της. Διαβάστε μερικές επιτυχημένες περιπτώσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης με σπέρμα δότη εδώ.

Νέοι Υγιείς Δότες

Oι δότες σπέρματος είναι νέοι υγιείς άνδρες, ηλικίας 18 έως 35 χρόνων, που έχουν περάσει από μια αυστηρή διαδικασία επιλογής, που περιλαμβάνει ιατρικούς ελέγχους, έλεγχο σπέρματος, εκτίμηση σεξουαλικού ιστορικού και μια σειρά από εξετάσεις αίματος,  για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να φέρουν κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα ή μεταδοτική ασθένεια, όπως τον ιό ΗΙV, ηπατίτιδα B και C, σύφιλη, κυτταρομεγαλοϊό, γονόρροια, χλαμύδια, τριχομονάδες ή κληρονομικά νοσήματα.

Εξαιτίας αυτής της αυστηρής διαδικασίας ελέγχου, μόνο 1 από τους 20 υποψήφιους θα γίνει τελικά δότης σπέρματος. Το σπέρμα του δότη αποθηκεύεται και καταψύχεται σε υγρό άζωτο. Εκεί μπορεί να μείνει σε κατάσταση κρυοσυντήρησης για χρόνια. Κάθε έξι μήνες οι δότες σπέρματος επανεξετάζονται για μεταδοτικά νοσήματα, για να διασφαλιστεί ότι συνεχίζουν να διατηρούν τις προϋποθέσεις για την επιλογή τους. Αν οι εξετάσεις τους βγουν αρνητικές, τότε και μόνο τότε τα δείγματα σπέρματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το Ιατρικό Κέντρο EmBIO.

Ανωνυμία Δότη

Η ελληνική νομοθεσία επιβάλλει την ανωνυμία του δότη σπέρματος. Στην Ελλάδα επομένως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπέρμα μόνο από ανώνυμους δότες. Η ταυτότητα του εγγεγραμμένου δότη είναι αυστηρά εμπιστευτική. Παρόλα αυτά προσφέρονται στους ενδιαφερόμενους επαρκείς πληροφορίες για κάθε δότη, έτσι ώστε  να κάνουν την επιλογή τους με βάση τις προσωπικές τους απαιτήσεις. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι σύμβουλοι, εξάλλου, παρέχουν την πολύτιμη καθοδήγησή τους, ώστε να βρείτε το δότη που σας ταιριάζει μέσα από μια λίστα από νέους, υγιείς και ποιοτικούς δότες, που επιθυμούν να μοιραστούν μαζί σας το δώρο της ζωής.

Προφίλ Δότη

Εφόσον συγκεκριμενοποιήσετε τα βασικά χαρακτηριστικά που θα επιθυμούσατε να έχει ο δότης της επιλογής σας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ένα πιο λεπτομερές ιστορικό, που περιλαμβάνει τα φυσικά χαρακτηριστικά του (ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα και είδος μαλλιών, κατασκευή σώματος), την εθνικότητα, την ομάδα αίματος και κάποια από τα  ενδιαφέροντά του.

Επιπλέον, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν το μορφωτικό του επίπεδο και την επαγγελματική καριέρα, καθώς και το ιατρικό ιστορικό του. Επίσης, μπορείτε να μάθετε αν ο δότης έχει ήδη οικογένεια και δικά του παιδιά.

Στη διάθεσή σας λοιπόν, έχετε μια μεγάλη λίστα από νέους, έξυπνους κα εμφανίσιμους δότες για να επιλέξετε. Η επιλογή σας θα είναι βασισμένη στα δικά σας προσωπικά κριτήρια. Η τελική επιλογή του δότη, που θα αποτελέσει μέρος της θεραπείας σας στην προσπάθεια σας να αποκτήσετε παιδί, είναι δική σας.

Ποια χαρακτηριστικά είναι σημαντικά;

Αν θέλετε το παιδί που θα φέρετε στον κόσμο να έχει τα φυσικά χαρακτηριστικά του δότη, τότε θα πρέπει να εξετάσετε θέματα όπως η φυλή, το χρώμα δέρματος, το χρώμα ματιών και μαλλιών, το ύψος και το βάρος. Θα πρέπει, ωστόσο, να γνωρίζετε πως σε ό,τι αφορά το χρώμα των ματιών οι άνθρωποι φέρουν δύο γονίδια που καθορίζουν το χρώμα των ματιών, το μπλε και το καστανό. Όμως, από αυτά τα δύο το καστανό είναι το κυρίαρχο. Τα πράσινα και τα άλλα χρώματα ματιών προκύπτουν από τη γενετική ανάμειξη. Για το χρώμα των μαλλιών που χωρίζονται σε ξανθά, καστανά, σκούρα καστανά, μαύρα και κόκκινα, αλλά και το είδος των μαλλιών οι κανόνες μεταβίβασης είναι πιο πολύπλοκοι.  Όσον αφορά, τέλος, στην ομάδα αίματος, μία γυναίκα με Ρέζους αρνητικό θα πρέπει να επιλέξει ένα δότη που έχει κι αυτός Ρέζους αρνητικό.

Χωρίς Λίστες Αναμονής

Μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα έναν κύκλο θεραπείας στο Ιατρικό Κέντρο EmBIO στην Ελλάδα, χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε σε λίστα αναμονής,  προγραμματίζοντας την επίσκεψή σας όποτε θέλετε, με βάση το πρόγραμμά σας.

Θεραπευτικές Επιλογές 

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης μας επιτρέπουν να υπερπηδήσουμε ακόμα και σοβαρά εμπόδια στη διαδικασία σύλληψης όπως η απουσία ή η χαμηλή ποιότητα σπέρματος, καθώς και μεταδοτικές ασθένειες ή γενετικά μεταβιβαζόμενα νοσήματα. Οι επιτυχημένες θεραπείες εξωσωματικής που εφαρμόζουμε έχουν συντελέσει στη σύλληψη πάνω από 15.000 μωρών. Γιατί όχι και του δικού σας μωρού; Το EmBIO μπορεί να σας εξασφαλίσει μια εγκυμοσύνη.

Το προσωπικό του EmBIO απαρτίζεται από άτομα εξειδικευμένα σε θέματα γονιμότητας, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στην εφαρμογή όλων των μεθόδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πράγμα που εξασφαλίζει ένα επιπλέον πλεονέκτημα για πιο αυξημένα ποσοστά επιτυχίας σε σχέση με τις άλλες κλινικές γονιμότητας.

Ένα ζευγάρι ή μια γυναίκα χωρίς σύντροφο μπορούν να απευθυνθούν σε εμάς για να αποκτήσουν παιδί, χρησιμοποιώντας δότη σπέρματος για να κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση IVF, εξωσωματική με μικρογονιμοποίηση σπέρματος (ICSI), σπερματέγχυση (IUI) ή άλλη εξατομικευμένη θεραπεία.

Η σπερματέγχυση με σπέρμα δότη είναι μια απλή διαδικασία, η οποία γίνεται με ένα λεπτό ειδικό καθετήρα μεταφοράς σπέρματος στη μήτρα τις μέρες που η γυναίκα έχει ωορρηξία.  Είναι μια φιλική και ανώδυνη διαδικασία τόσο για ένα ζευγάρι όσο και για μια ελεύθερη γυναίκα.

Πιο συχνά, ωστόσο, το σπέρμα δότη χρησιμοποιείται στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF). Με βάση αυτή τη διαδικασία, η γονιμοποίηση του ωαρίου της γυναίκας με το σπέρμα δότη γίνεται στο εργαστήριο είτε με την κλασική διαδικασία είτε με μια πιο εξελιγμένη – τη μικρογονιμοποίηση - η οποία διασφαλίζει μεγαλύτερα ποσοστά γονιμοποίησης. Στη συνέχεια, γίνεται εμβρυομεταφορά, κατά τη διάρκεια της οποίας τα γονιμοποιημένα έμβρυα μεταφέρονται στη μήτρα της γυναίκας.

Ποσοστά Επιτυχίας

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά επιτυχίας είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι, σε σχέση με όλες τις άλλες θεραπείες, η μέθοδος της σπερματέγχυσης έχει πιο χαμηλά ποσοστά επιτυχίας (περίπου 20% σε κάθε προσπάθεια σύλληψης). Αντίθετα, τα ποσοστά για εξωσωματική με μικρογονιμοποίηση είναι πιο υψηλά γύρω στο 35 με 40% σε κάθε προσπάθεια. Σε περίπτωση όμως που ένα ζευγάρι χρησιμοποιήσει ωάρια δότριας τα ποσοστά επιτυχίας μπορεί να φτάσουν το 70% ανά προσπάθεια.  

Σε αυτό το link μπορείτε να μάθετε περισσότερα:  Κράτηση Σπέρματος για Εξωσωματική Γονιμοποίηση στο EmBIO

Επικοινωνήσετε με το Ιατρικό Κέντρο EmBIO στο +30-6973000432

ή στείλτε e-mail στο paraschos@ivf-embryo.gr

Προγραμματίστε το ραντεβού σας για Εξωσωματική Γονιμοποίηση με Δωρεά Σπέρματος

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
CNN
Διαβάστε στο CNN για την επιτυχία μας
Εξωσωματική μετά από μεταμόσχευση νεφρού