Θεραπεία της Πρόπτωσης Πυελικών Οργάνων | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Θεραπεία της Πρόπτωσης Πυελικών Οργάνων

Treatment of Pelvic Organ Prolapse

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες θεραπείας για την πρόπτωση πυελικών οργάνων και αυτό εξαρτάται εξολοκλήρου από τις επιθυμίες της ασθενούς, από το βαθμό δυσφορίας, από την κατάσταση της υγείας της και από το αίτιο της πρόπτωσης. Στις δυνατότητες θεραπείας περιλαμβάνονται: η απλή παρακολούθηση, η ορμονική υποκατάσταση με οιστρογόνα (ενισχύει τα τοιχώματα του κόλπου), οι πεσσοί (όργανα που τοποθετούνται μέσα στον κόλπο για να εμποδίσουν την πρόπτωση), και οι διάφορες κολπικές ή λαπαροσκοπικές διορθωτικές διαδικασίες που αναφέρονται παρακάτω.

Κυστοκήλη ("πεσμένη ουροδόχος κύστη "): μπορεί να αποκατασταθεί είτε κολπικά με μια διαδικασία που ονομάζεται πρόσθια αποκατάσταση (ή πρόσθια κολποραφή) είτε λαπαροσκοπικά μέσω μιας παρακολπικής αποκατάστασης. Και οι δύο διαδικασίες ενισχύουν την υποστηρικτική περιτονία μεταξύ του κόλπου και της ουροδόχου κύστης.

Ορθοκήλη (προεκβληθέν ορθό): μπορεί να αποκατασταθεί κολπικά με μια διαδικασία που ονομάζεται οπίσθια αποκατάσταση (ή οπίσθια κολποραφή). Η διαδικασία αυτή ενισχύει την υποστηρικτική περιτονία μεταξύ του κόλπου και του ορθού.

Πρόπτωση μήτρας και πρόπτωση κόλπου: Αν υπάρχει μήτρα, πραγματοποιείται πρώτα υστερεκτομή (αφαίρεση της μήτρας με ή χωρίς τον τράχηλο). Στη συνέχεια, το άνω μέρος του κόλπου προσαρτάται με ένα κομμάτι δίχτυ στον κόκκυγα, και έτσι το εμποδίζει από το να πέσει προς τα μπροστά. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται με λαπαροσκόπηση και ονομάζεται κολποπηξία ιερού οστού.

Εντεροκήλη (κήλη που περιέχει το λεπτό έντερο): μπορεί να αποκατασταθεί είτε κολπικά είτε λαπαροσκοπικά με μείωση της κήλης και αφαίρεση του κηλικού σάκου. Στη συνέχεια, το σημείο της κήλης κλείνει με μια διαδικασία που ονομάζεται Moschcowitz culdoplasty.

Η ανάρρωση από όλες αυτές τις διαδικασίες είναι πολύ γρήγορη. Οι ασθενείς μπορούν να φύγουν από το νοσοκομείο σε λιγότερο από 24 ώρες και μπορούν να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες μέσα σε 1-2 εβδομάδες. Συνήθως η σεξουαλική επαφή δεν επιτρέπεται για 6 εβδομάδες, ώστε να ολοκληρωθεί η σωστή επούλωση των ενισχυμένων ιστών.

Συμβουλευθείτε εδώ Δωρεάν τον Ενδοσκοπικό Χειρουργό Θάνο Παράσχο!

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN