Προβλήματα με το σπέρμα

Προβλήματα με το σπέρμα

Αν και συχνά οι αιτίες για την ανδρική υπογονιμότητα δεν μπορούν να εντοπιστούν, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα που έχουν επισημανθεί ως πιθανά αίτια. Προβλήματα που έχουν σχέση με την παραγωγή σπέρματος, η ανατομία ή η δομή των ανδρικών αναπαραγωγικών οργάνων και το ανδρικό ανοσοποιητικό σύστημα, όλα μπορούν να αποτελούν παράγοντες που συμβάλλουν στην ανδρική υπογονιμότητα.

Γενετικές ανωμαλίες, λοιμώξεις, τραύματα στους όρχεις, ορμονική ανισορροπία ή έκθεση σε ραδιενέργεια και ορισμένα φάρμακα αποτελούν αίτια δυσλειτουργιών στην παραγωγή σπέρματος. Η υπογονιμότητα μπορεί να προκύψει όταν υπάρχει χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων, ή προβλήματα με την κινητικότητα σπέρματος ή τη μορφολογία σπέρματος (εμφάνιση ή σχήμα). Το σπέρμα που έχει μικρή κινητικότητα συχνά δεν μπορεί να φτάσει στο ωάριο και για το λόγο αυτό δεν προκύπτει γονιμοποίηση. Ορισμένες φορές το προβληματικό σπέρμα δεν μπορεί να διεισδύσει στο ωάριο και να το γονιμοποιήσει. Βλάβη στο DNA του σπέρματος (κατάτμηση DNA) μπορεί να εμποδίσει τη σύλληψη, όπως επίσης μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο αποβολής. Οι γιατροί του Embio ήταν μεταξύ των πρώτων στη χώρα που αναγνώρισαν τη σημασία του ελέγχου DNA του σπέρματος και κατέστησαν τον έλεγχο αυτό διαδικασία ρουτίνας και διαθέσιμο στους ασθενείς.

Κάθε πρόβλημα δομής ή ανατομίας που φράσσει τη διαδρομή που πρέπει να διανύσει το σπέρμα, ώστε τελικά να φτάσει στο ωάριο και να το γονιμοποιήσει, μπορεί να προκαλέσει ανδρική υπογονιμότητα. Η υπογονιμότητα που συνδέεται με τα προβλήματα δομής και ανατομίας στο ανδρικό σώμα μπορεί να προκαλείται από τραυματισμένο ιστό, κιρσώδεις φλέβες ή λοίμωξη και σε ορισμένες περιπτώσεις τα προβλήματα υπάρχουν εκ γενετής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνδρες πάσχουν από ασθένειες του ανοσοποιητικού τους συστήματος, οι οποίες κάνουν το σώμα τους να αναπτύσσει αντισώματα στο ίδιο τους το σπέρμα, τα οποία επιτίθενται και αδυνατίζουν το σπέρμα. Τα αντισώματα μπορούν επίσης να προσκολλώνται στην επιφάνεια του σπέρματος και να παρέμβουν στην κίνησή τους ή στην ικανότητά τους να γονιμοποιούν το ωάριο.

Έχετε κάνει σπερμοδιάγραμμα;

Δείτε τι μπορεί να δείξει το σπερμοδιάγραμμα για την ανδρική υπογονιμότητα.

ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ποιες είναι οι δικές σας τιμές:

  • Αριθμός σπερματοζωαρίων
  • Κινητικότητα
  • Προωθητική κίνηση

Στείλτε εδώ τα αποτελεσματα και ο Θάνος Παράσχος θα σας απαντήσει Δωρεάν αν είναι γόνιμο το σπέρμα σας!

Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει, κλείστε δωρεάν ραντεβού άμεσα!

Επικοινωνήστε σήμερα με τον Δρα Θάνο Παράσχο!