Εναλλακτικές λύσεις στην Αντιστροφή της Βαζεκτομής | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Εναλλακτικές λύσεις στην Αντιστροφή της Βαζεκτομής

Αφού η σύζυγός μου κι εγώ κάναμε τα παιδιά που θέλαμε, έκανα βαζεκτομή. Μερικά χρόνια αργότερα χωρίσαμε. Τώρα η νέα μου σύντροφος θέλει να κάνουμε δικά μας παιδιά και έχω αρχίσει κι εγώ να το βλέπω θετικά! Έχω διαβάσει σχετικά με την αντιστροφή της βαζεκτομής και δεν φοβάμαι τη χειρουργική επέμβαση, αλλά το ποσοστό επιτυχίας μετά από 10 χρόνια δεν είναι και τόσο καλό. Επιπλέον, υπάρχουν παράγοντες όπως το κόστος και η ταλαιπωρία.

Έτσι λοιπόν, αναρωτιέμαι: η ποσότητα του σπέρματος που ανακτάται με εξαγωγή είναι ικανοποιητική για την πραγματοποίηση τεχνητής γονιμοποίησης; Ή συστήνετε κάτι πιο επιθετικό, όπως εξωσωματική γονιμοποίηση; Η σύντροφός μου δεν έχει κανένα πρόβλημα γονιμότητας.

Η εξαγωγή σπέρματος, ανεξάρτητα από το αν το σπέρμα λαμβάνεται με ορχική βιοψία ή αναρρόφηση ή αναρρόφηση από την επιδιδυμίδα,  δεν παρέχει ικανοποιητικό αριθμό κινητικού σπέρματος για να χρησιμοποιηθεί για σπερματέγχυση.

Εξωσωματική μετά από βαζεκτομή

Εκτός από την αντιστροφή της βαζεκτομής, οι επιλογές σας μετά από βαζεκτομή είναι η σπερματέγχυση με σπέρμα δότη, η ανάκτηση σπέρματος και ωαρίων για εξωσωματική γονιμοποίηση, η έγχυση ενος σπερματοζωαρίου στο ωάριο κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης (μια διαδικασία που ονομάζεται ICSI – ενδοωαριακή έγχυση σπέρματος – μικρογονιμοποίηση) ή η υιοθεσία.

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN