Πρόγραμμα Δωρεάς Ωαρίων

Πρόγραμμα Δωρεάς Ωαρίων

2008-2018 Ποσοστά Επιτυχίας Εξωσωματικών με Δωρεά Ωαρίων στο Εμβιο

Ετος

Εμβρυομεταφορές

Κλινικές Εγκυμοσύνες

Ποσοστό Επιτυχίας (εγκυμοσύνες ανά εμβρυομεταφορά)

2018 708 488 69%
2017 678 435 68%
2016 641 455 68%
2015 628 433 69%
2014 608 395 65%
2013 510 360 70,6%
2012 490 338 69%
2011 503 350 70%
2010 449 291 65%
2009 358 243 68%
2008 309 191 62%
 

 

Διεθνής τύπος (Αγγλική εφημερίδα Observer)

 

Σήμερα, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες γυναίκες που, για πολλούς διαφορετικούς λόγους, χρειάζονται δανεικά ωάρια έτσι ώστε να επιτύχουν την πολυπόθητη εγκυμοσύνη. Κάθε χρόνο 1500 άτομα γεννιούνται από σύλληψη μέσω δωρεάς ωαρίων και πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά από δωρεά ωαρίων υπάρχουν παγκοσμίως.

Πότε κρίνεται αναγκαία

Η δωρεά ωαρίων είναι μια ανώνυμη διαδικασία κατά την οποία η δότρια παρέχει ωάρια στο ζευγάρι των ληπτών. Τα ωάρια αυτά γονιμοποιούνται με το σπέρμα που προέρχεται από τον σύζυγο/σύντροφο της λήπτριας. Αφότου γίνει η γονιμοποίηση, τα γονιμοποιημένα ωάρια μεταφέρονται στην λήπτρια γυναίκα.

Η δωρεά ωαρίων αποτελεί επιλογή για τις ακόλουθες ομάδες γυναικών:

Α) Γυναίκες που έχουν χάσει την δυνατότητα να παράγουν ικανό αριθμό ωαρίων για γονιμοποίηση. Σε αυτήν την ομάδα ανήκουν γυναίκες με

 • πρόωρη εμμηνόπαυση
 • στειρότητα λόγω θεραπείας καρκίνου
 • δυσλειτουργικές ωοθήκες (ηλικιωμένες γυναίκες)
 • ανύπαρκτες ωοθήκες ή υποπλασμένες (turner`s syndrome)

Β) Γυναίκες των οποίων οι ωοθήκες παράγουν ικανό αριθμό ωαρίων αλλά χρειάζονται δανεικά ωάρια γιατί:

 • μεταφέρουν κληρονομούμενη γονιδιακή ανωμαλία π.χ μυική δυστροφία Duchenne , αιμορροφιλία
 • έχουν μειωμένη ανταπόκριση σε φάρμακα διέγερσης ωοθηκών
 • έχουν υποστεί πολλές θεραπείες εξωσωματικής χωρίς να επιτευχθεί εγκυμοσύνη
 • έχουν ιστορικό πολλαπλών αποβολών

Το Embio διενεργεί ένα πρόγραμμα δωρεάς ωαρίων βασισμένο σε μια τράπεζα δωρητών που επιθυμούν ανώνυμα να δωρήσουν τα ωάριά τους. Όλες οι δότριες εξετάζονται εξονυχιστικά και λαμβάνουν συμβουλευτική καθοδήγηση πριν αρχίσει η θεραπεία . Γίνεται μεγάλη προσπαάθεια στο να ταιριάζουν τα φυσικά χαρακτηριστικά δότριας-λήπτριας.

Αν θέλετε να γίνετε δότρια ωαρίων

Διαδικασία επιλογής

1) Πολύ βασικό είναι να αφιερώσετε χρόνο για να ενημερωθείτε για την διαδικασία δωρεάς ωαρίων που αναφέρεται εκτενώς στην ιστοσελίδα μας. Ακολουθεί συμβουλευτική και στην συνέχεια οι δότριες συγκατατίθενται στο πρόγραμμα δορεάς. Σε οποιοδήποτε σημείο της διαδικασίας, πριν την μεταφορά εμβρύων στη λήπτρια, οι δότριες έχουν το δικαίωμα να αποχωρήσουν από το πρόγραμμα.

2) Στο επόμενο στάδιο συμπληρώνετε την αίτηση έτσι ώστε να γίνετε αποδεκτή στο πρόγραμμά μας. Αναλυτική ενημέρωση για την διαδικασία θα σας δοθεί σε προγραμματισμένο ραντεβού στην μονάδα μας.

3) Αφού έχετε ενημερωθεί για την διαδικασία και είστε μέρος του προγράμματος Δωρεάς Ωαρίων του Embio, θα υποβληθείτε στις ακόλουθες εξετάσεις

 • ψυχολογικό προφίλ
 • υπερηχογράφημα κάτω κοιλίας και κολπικό υπερηχογράφημα
 • συνάντηση με την υπεύθυνη μαία για τις οδηγίες που αφορούν την χορήγηση των φαρμάκων
 • αιματολογικές εξετάσεις για ηπατίτιδα, ΗΙV, σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες και ορμονολογικό προφίλ.

4) Ακολουθεί η χορήγηση φαρμάκων η οποία είναι απαραίτητη για την διέγερση των ωοθηκών και την παραγωγή ωαρίων . Θα μάθετε να κάνετε ενέσεις σε καθημερινή βάση για περίπου 2-3 εβδομάδες και θα παρακολουθείστε σε τακτά χρονικά διαστήματα τόσο υπερηχογραφικά όσο και αιματολογικά.

5) Όταν τα ωάριά σας φτάσουν στην ωρίμανση θα γίνει η χορήγηση της ορμόνης HCG και περίπου 36 ώρες αργότερα θα γίνει η συλλογή των ωαρίων κάτω από υπερηχογραφική καθοδήγηση. Θα χρειαστεί να βρίσκεστε στην μονάδα αρκετά πρωί , γύρω στις 7.30, χωρίς να έχετε φάει η πιει τίποτα. Κατά την διάρκεια της ωοληψίας, η οποία κρατάει γύρω στα 20 με 30 λεπτά, θα βρίσκεστε υπό υπό μέθη και δε θα πονάτε καθόλου. Στο τέλος της διαδικασίας, θα χρειαστεί να παραμείνετε στη μονάδα για ακόμη 1 -2 ώρες έτσι ώστε να συνέλθετε εντελώς. Καλό θα είναι βέβαια να έχετε κανονίσει για την επιστροφή σας αφού δεν συνιστάται να οδηγήσετε.

Infographic

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!

Έγκυος με δανεικό ωάριο

Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει, κλείστε δωρεάν ραντεβού άμεσα!

Επικοινωνήστε σήμερα με τον Δρα Θάνο Παράσχο!