Σοκολάτα Υγείας για Γονιμότητα; | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Σοκολάτα Υγείας για Γονιμότητα;

Κοίτα να δεις που θα βρεθεί και επιστημονική εξήγηση γιατί εμείς οι γυναίκες ρέπουμε προς τη σοκολάτα!

Η σοκολάτα περιέχει αργινίνη, ένα γλυκογονικό αμινοξύ, που αυξάνει τη ροή του αίματος στη μήτρα και στις ωοθήκες. Τι γλυκός τρόπος να βοηθήσεις τη γονιμότητά σου, έτσι; Άρα, δεν φταίμε εμείς που είμαστε μονίμως ερωτευμένες με τη σοκολάτα. Είναι που οι ωοθήκες και η μήτρα μας φωνάζουν: Δάγκωσε τώρα ένα κομμάτι, γιατί θέλω παιδάκι!

Ύστερα είναι και η αντιοξειδωτική δράση της σοκολάτας, μια και περιέχει ρεσβερατρόλη. Η ρεσβερατρόλη, μια φυτοαλεξίνη, που προσφέρει αμυντική, αντιβιοτική προστασία στα φυτά, ευθύνεται για τα αντιοξειδωτικά οφέλη που παίρνουμε από το κόκκινο κρασί και συγκεκριμένα από την φλούδα του κόκκινου σταφυλιού.

Έλα όμως που όταν θες να μείνεις έγκυος ή όταν είσαι έγκυος δεν επιτρέπεται να πίνεις αλκοόλ. Ενώ η σοκολάτα υγείας ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ! Για να μην πω κιόλας ότι επιβάλλεται (!), αν ως έγκυος την τραβάει η όρεξή σου.

Γιατί; Ένας λόγος είναι ότι ως έγκυες πρέπει να προσέχουμε την πίεσή μας. Λοιπόν μια έρευνα έδειξε ότι η σοκολάτα υγείας, χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχει, έριξε τις τιμές της αρτηριακής πίεσης σε ανθρώπους με ελαφρά τσιμπημένες τιμές υπέρτασης, οι οποίοι κατανάλωναν 100 γραμμάρια σοκολάτα υγείας για 15 μέρες.

Τώρα θα μου πεις, αν είσαι έγκυος, έχεις το νου σου στην καφεΐνη. Ε καλά, αυτό είναι εύκολο. Αν επιτρέπεται να καταναλώνεις ένα φλιτζάνι καφέ στην εγκυμοσύνη, δηλαδή, περίπου 70 mg καφεΐνης (ανάλογα με τον τύπο του καφέ), τότε μπορείς άνετα να χτυπήσεις 4 πλακίδια σοκολάτας υγείας, μια και το καθένα έχει περίπου 20 mg καφεΐνης.

Εξάλλου, παρά τις κακές γλώσσες που λένε ότι η σοκολάτα υγείας μπορεί να ανεβάσει τη χοληστερίνη, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η επικατεχίνη που περιέχει η σοκολάτα απελευθερώνει νιτρικό οξείδιο, το οποίο λειτουργεί αγγειοδιασταλτικά!

Γιατί κολλήσαμε στη σοκολάτα υγείας; Επειδή το γάλα στη σοκολάτα γάλακτος δεσμεύει τις «καλές» αντιοξειδωτικές ουσίες και τρως σοκολάτα χωρίς τα δωράκια υγείας για τον οργανισμό σου.

Βεβαίως, η σοκολάτα, είτε υγείας είτε γάλακτος, σίγουρα χαρίζει καλή διάθεση εξαιτίας της τρυπτοφάνης που περιέχει. Αλλά είπαμε, για λόγους υγείας, η επόμενη μπάρα ας είναι μαύρη.

Διονυσία Ρώντα

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN