Θεραπεία Μηνορραγίας με σπιράλ έκλυσης προγεστερόνης | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Θεραπεία Μηνορραγίας με σπιράλ έκλυσης προγεστερόνης

Αν υπάρχει μηνορραγία, δηλαδή αιμορραγία κατα την περίοδο, που δεν οφείλεται σε πολύποδα ή ινομύωμα στη μήτρα, ο γυναικολόγος μπορεί να λύσει το πρόβλημα τοποθετώντας ένα σπιράλ έκλυσης προγεστερόνης, ενδεχομένως κατά την υστεροσκόπηση ή και εκτός κάποιας επέμβασης κατά τη διαρκεια της περιοδου απλά.

Καθώς ελάχιστη ποσότητα της προγεστερόνης λεβονεγεστρέλης εισέρχεται στο αίμα με το σπιραλ (διοτι η ορμονη απελευθερωνεται τοπικά εντός της μήτρας) , το σπιραλ ελαχιστοποιεί τις παρενέργειες. 

Η συγκεκριμένη θεραπεία (η οποία χρησιμοποιείται και ως μέθοδος αντισύλληψης) εφαρμόζεται για τη μηνορραγία, δηλαδή, την υπερβολική ροή αίματος κατά την περίοδο.

Όπως όμως είπαμε και στην αρχή, η χρήση σπειράματος προγεστερόνης δεν ενδείκνυται για τις περιπτώσεις όπου η ακανόνιστη ροή αίματος της μήτρας οφείλεται σε ινομυώματα, πολύποδες ή κάποια παθολογία του ενδομητρίου, όπως υπερπλασία.

Η χρήση σπειρώματος προγεστερόνης αντενδείκνυται και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις, τις οποίες θα λάβει υπ΄ όψιν ο γυναικολόγος σας.

Ποια είναι η πιο ενδεδειγμένη θεραπεία μητρορραγίας ή μηνορραγίας για τη δική σας περίπτωση;

Ρωτήστε εδώ δωρεάν τον γυναικολόγο Θάνο Παράσχο!

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN