Πως η Πένη έμεινε έγκυος με αναζωογόνηση ενδομητρίου με PRP | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Πως η Πένη έμεινε έγκυος με αναζωογόνηση ενδομητρίου με PRP

prp πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια

Η Πένη πάντα ονειρευόταν να δημιουργήσει οικογένεια, αλλά μετά από χρόνια προσπαθειών να συλλάβει με φυσικό τρόπο και αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης, είχε αρχίσει να χάνει την ελπίδα της. 

Στη δύσκολη αυτή φάση της ζωής της, αποφάσισε να ζητήσει τη γνώμη του Θάνου Παράσχου όταν τον άκουσε να μιλά για τις τελευταίες εξελίξεις στην εξωσωματική σε μια πρωινή εκπομπή.

Ο γιατρός είδε τις εξετάσεις της, που δεν έδειχναν κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Υπήρχε όμως ένα εμπόδιο κι αυτό ήταν το πολύ λεπτό ενδομήτριο που δεν ήταν αρκετό για να γίνει η εμφύτευση του εμβρύου και να υπάρξει εγκυμοσύνη. 

Ο γιατρός της πρότεινε να δοκιμάσει την αναζωογόνηση του ενδομητρίου με εμπλουτισμένο πλάσμα αίματος PRP. Η θεραπεία ήταν απλή και περιελάμβανε τη λήψη λίγου αίματος από το μπράτσο της, όπως όταν κάνουμε εξετάσεις αίματος. Τίποτα το πολύπλοκο δηλαδή.

Οπως της εξήγησε ο Δρ. Παράσχος, στη συνέχεια γίνεται επεξεργασία του αίματος στο εργαστήριο για να απομονώσουν τους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια και να προκύψει έτσι το εμπλουτισμένο πλάσμα αίματος ή PRP όπως έχει γίνει γνωστό.

Μικρή ποσότητα PRP θα έμπαινε στη μήτρα της και θα βοηθούσε στην αναγέννηση των ιστών και στην πάχυνση του ενδομητρίου. Αν όλα πήγαιναν καλά, το ενδομήτριο μπορεί να αποκτούσε το διπλάσιο πάχος σχεδόν και να βοηθούσε το έμβρυο να εμφυτευτεί με επιτυχία.

Η Πένη ήταν διστακτική στην αρχή, αλλά ήταν πρόθυμη να δοκιμάσει οτιδήποτε για να αυξήσει τις πιθανότητες να μείνει έγκυος. Ο Δρ. Παράσχος της εξήγησε προσεκτικά ότι δεν αποτελούσε εγγύηση, αλλά ήταν μια καλή εναλλακτική λύση για να βελτιώσει τις πιθανότητες να μείνει έγκυος. Ήταν μια απλή, μη επεμβατική και προσιτή διαδικασία που άξιζε να δοκιμάσει κανείς.

Η θεραπεία έγινε μια βδομάδα μετά. Στη συνέχεια άφησαν να περάσουν 2 μέρες πριν η Πένη έρθει ξανά στο EmBIO για να δουν το αποτέλεσμα. Φοβόταν ότι θα ακούσει άσχημα νέα, αλλά την περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη: το ενδομήτριο της είχε αυξηθεί σε πάχος από τα 4,9 χιλιοστά στα 7,8. 

Το ενδομήτριο είχε σχεδόν διπλασιαστεί και οι πιθανότητες της εμφύτευσης είχαν αυξηθεί κατακόρυφα. Δεν υπήρχε πια κανένα πρόβλημα και μπορούσαν να προχωρήσουν στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η Πένη ήταν πανευτυχής όταν η επόμενη προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης κατέληξε σε θετικό τεστ εγκυμοσύνης. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μετά από όλα αυτά τα χρόνια θα γινόταν επιτέλους μητέρα. Η εγκυμοσύνη εξελίχθηκε ομαλά και γέννησε ένα υγιές κοριτσάκι.

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN