Συμφύσεις | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Συμφύσεις

Τι είναι συμφύσεις

Οι συμφύσεις είναι μη φυσιολογικές συνδέσεις ή ουλώδης ιστός που αναπτύσσονται στην κοιλιακή χώρα. Τα κύρια αίτια της δημιουργίας των συμφύσεων είναι οι χειρουργικές επεμβάσεις, οι λοιμώξεις και η ενδομητρίωση. Οι χειρουργικές επεμβάσεις με μεγάλες τομές στην κοιλιακή χώρα (λαπαροτομή) προκαλούν περισσότερες συμφύσεις από τις διαδικασίες που πραγματοποιούνται με λαπαροσκόπιο. Η δημιουργία συμφύσεων ποικίλει επίσης πολύ, ανάλογα με την τάση ανάπτυξης που διακρίνει την κάθε ανεξάρτητη ασθενή.

Οι συμφύσεις μπορεί να είναι ασυμπτωματικές, ή μπορεί να προκαλέσουν πυελικό πόνο, υπογονιμότητα, ή απόφραξη της γαστρεντερική οδού.

Θεραπεία Συμφύσεων

Αν είναι συμπωματικές, οι συμφύσεις μπορεί να θεραπευθούν χειρουργικά και μπορούν να τοποθετηθούν στις τραυματισμένες επιφάνειες φραγμοί κατά των συμφύσεων, αν και μπορεί και πάλι να προκύψει δημιουργία συμφύσεων. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία διαδικασία, κανένα φάρμακο και καμία συσκευή που να μπορεί να αποτρέψει σε ποσοστό 100% τη δημιουργία συμφύσεων.

Οι συμφύσεις στην κοιλιακή χώρα και στην πύελο θεραπεύονται με ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές (λαπαροσκόπηση). Η αφαίρεση των συμφύσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί ως μέρος άλλων διαδικασιών (όπως η αφαίρεση κύστεων ωοθηκών ή ινομυωμάτων), ή ως μια αυτόνομη διαδικασία.

Αν και ορισμένοι πιστεύουν ότι οι συμφύσεις αποτελούν αντένδειξη για την πραγματοποίηση λαπαροσκόπησης, αυτή η πεποίθηση είναι ουσιαστικά μια εσφαλμένη αντίληψη. Η λαπαροσκόπηση προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με την λαπαροτομή («ανοιχτή» προσέγγιση της κοιλιακής χώρας) στη θεραπεία των συμφύσεων. Το λαπαροσκόπιο επιτρέπει την άριστη οπτικοποίηση και μεγέθυνση των συμφύσεων και των προσβεβλημένων κοιλιακών / πυελικών οργάνων.

Επιπλέον, το αέριο CO2 που χρησιμοποιείται για τη διόγκωση της κοιλιακής χώρας παρέχει ένα φυσικό διαχωρισμό από τα κοιλιακά όργανα, επιτρέποντας το σαφή προσδιορισμό των συμφύσεων και την αποτελεσματική θεραπεία τους. Οι αρχές της μικροχειρουργικής που εφαρμόζονται με μια λαπαροσκοπική προσέγγιση είναι επίσης πολύ πιο αποτελεσματικές στην αποφυγή της ανάπτυξης συμφύσεων από την ίδια τη χειρουργική επέμβαση.

Η ανάρρωση από την αφαίρεση των συμφύσεων είναι ταχεία, καθώς οι ασθενείς συνήθως μπορούν να φύγουν από το νοσοκομείο μέσα σε 24 ώρες και μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες μέσα σε 1-2 εβδομάδες.

Σχετικές θεραπείες και διαδικασίες

Θεραπεία του συνδρόμου Asherman

Για άμεση λύση του προβλήματος τηλεφωνήστε στο:

  • Τηλ: 210-6774104, 210-6726203
  • Κινητό: 6973882675

 

Συμφύσεις - Φωτογραφίες

Λύση συμφύσεων

Λύση σαλπιγγοωθηκικών συμφύσεων

Συμφύσεις επιπλόου

Συμφύσεις επιπλόου με τη μήτρα

Ωοθηκικές συμφύσεις

Σαλπιγγικές συμφύσεις

Συμφύσεις μήτρας

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN