Θεραπεία Μηνορραγίας με σπιράλ έκλυσης προγεστερόνης

Θεραπεία Μηνορραγίας με σπιράλ έκλυσης προγεστερόνης

Αν υπάρχει μηνορραγία, δηλαδή αιμορραγία κατα την περίοδο, που δεν οφείλεται σε πολύποδα ή ινομύωμα στη μήτρα, ο γυναικολόγος μπορεί να λύσει το πρόβλημα τοποθετώντας ένα σπιράλ έκλυσης προγεστερόνης, ενδεχομένως κατά την υστεροσκόπηση ή και εκτός κάποιας επέμβασης κατά τη διαρκεια της περιοδου απλά.

Καθώς ελάχιστη ποσότητα της προγεστερόνης λεβονεγεστρέλης εισέρχεται στο αίμα με το σπιραλ (διοτι η ορμονη απελευθερωνεται τοπικά εντός της μήτρας) , το σπιραλ ελαχιστοποιεί τις παρενέργειες. 

Η συγκεκριμένη θεραπεία (η οποία χρησιμοποιείται και ως μέθοδος αντισύλληψης) εφαρμόζεται για τη μηνορραγία, δηλαδή, την υπερβολική ροή αίματος κατά την περίοδο.

Όπως όμως είπαμε και στην αρχή, η χρήση σπειράματος προγεστερόνης δεν ενδείκνυται για τις περιπτώσεις όπου η ακανόνιστη ροή αίματος της μήτρας οφείλεται σε ινομυώματα, πολύποδες ή κάποια παθολογία του ενδομητρίου, όπως υπερπλασία.

Η χρήση σπειρώματος προγεστερόνης αντενδείκνυται και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις, τις οποίες θα λάβει υπ΄ όψιν ο γυναικολόγος σας.

Ποια είναι η πιο ενδεδειγμένη θεραπεία μητρορραγίας ή μηνορραγίας για τη δική σας περίπτωση;

Ρωτήστε εδώ δωρεάν τον γυναικολόγο Θάνο Παράσχο!

Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει, κλείστε δωρεάν ραντεβού άμεσα!
Επικοινωνήστε σήμερα με τον Δρα Θάνο Παράσχο!
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.