Αδενομύωση

Αδενομύωση

Αδενομύωση

Η αδενομύωση παρουσιάζεται όταν τα αδενικά κύτταρα που επενδύουν την κοιλότητα της μήτρας αναπτύσσονται μέσα στο μυϊκό της τοίχωμα. Η κατάσταση αυτή είναι αντίθετη από την ενδομητρίωση, όπου τα ίδια τα αδενικά κύτταρα που επενδύουν τη μήτρα, αναπτύσσονται μέσα στην κοιλιακή χώρα. Η αδενομύωση μπορεί να κάνει τη μήτρα να μεγεθυνθεί, συνήθως 2 ως 3 φορές περισσότερο από το κανονικό μέγεθος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μη φυσιολογική αιμορραγία, χρόνιο πυελικό πόνο, δυσμηνόρροια και υπογονιμότητα.

Θεραπεία

Η ιατρική θεραπεία συνήθως δεν επιτυγχάνει τη θεραπεία της αδενομύωσης, αν και η ορμονική θεραπεία είναι μία επιλογή. Η υστερεκτομή (αφαίρεση της μήτρας) είναι η μόνη οριστική θεραπεία, αλλά εφαρμόζεται μόνο σε ασθενείς με σημαντικά συμπτώματα, οι οποίες δεν ενδιαφέρονται για τη μελλοντική τους γονιμότητα.

Έχουμε ένα σύνολο ασθενών με αδενομύωση, που έχουν φέρει σε πέρας επιτυχημένες εγκυμοσύνες μετά από κυτταρομειωτική χειρουργική για αδενομύωση (αφαίρεση του μεγαλύτερου δυνατού μέρους του πάσχοντος ιστού από τη μήτρα).

Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει, κλείστε δωρεάν ραντεβού άμεσα!

Επικοινωνήστε σήμερα με τον Δρα Θάνο Παράσχο!