Ομοφυλόφιλες γυναίκες από την Αμερική γίνονται μητέρες χάρη στο Εμβιο | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Ομοφυλόφιλες γυναίκες από την Αμερική γίνονται μητέρες χάρη στο Εμβιο

ζευγαρι ομοφυλοφιλες γυναικες meg kaitlin

Η Meg και η Kaitlin είναι ομοφυλόφιλο ζευγάρι γυναικών από το Κολοράντο των ΗΠΑ, που αποφάσισαν να αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες που δεν οδήγησαν σε εγκυμοσύνη και διάγνωση για πρόωρη εμμηνόπαυση, η Μεγκ στα 35 της αποφάσισε να δοκιμάσει την εξωσωματική με δωρεά ωαρίου και δωρητή σπέρματος στην κλινική μας στην Αθήνα.

Ο λόγος ήταν σε μεγάλο βαθμό οικονομικός, δεδομένου ότι συνδυάζοντας διακοπές στην Αθήνα και εξωσωματική στο Εμβιο, το κόστος θα έφθανε περίπου τις 8.000$, πολύ λιγότερο από τα 15.000$ - 20.000$, που θα στοίχιζε η εξωσωματική στην Αμερική. Επέλεξαν το Εμβιο, γιατί είχε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά επιτυχίας, που άγγιζαν το 70%. Επίσης ήταν οικονομικότερο σε σχέση με άλλες κλινικές στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα: εξωσωματική για γκέι γυναίκες και ομόφυλα ζευγάρια γυναικών

Το ιστορικό των εξωσωματικών της Meg και της Kaitlin

✔ Τον Νοέμβριο του 2014 έγινε η πρώτη εξωσωματική με 2 γονιμοποιημένα ωάρια στην Αθήνα, που οδήγησε σε κύηση αλλά δυστυχώς αργότερα ακολούθησε αποβολή.

✔ Τον Απρίλιο του 2015 έγινε η δεύτερη εξωσωματική με 3 ωάρια και τον Ιούλιο 2015 ή τρίτη εξωσωματική με 4 ωάρια αυτή τη φορά.

✔ Η τρίτη προσπάθεια ήταν η τυχερή, αφού οι εξετάσεις αίματος τις αμέσως επόμενες βδομάδες έδειξαν εγκυμοσύνη, που επιβεβαιώθηκε υπερηχογραφικά στις 17 Αυγούστου 2015. Το υπερηχογράφημα έδειξε ένα έμβρυο 6 εβδομάδων με 108 παλμούς.

✔ Στις 8 Απριλίου 2016, η Μεγκ γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι 4,130 κιλά και 55 εκατοστά ύψος.

μωρό από λεσβίες μαμάδες με εξωσωματική

Δημοφιλής προορισμός εξωσωματικών η Ελλάδα για ομοφυλόφιλα ζευγάρια

Η Meg και η Kaitlin έγιναν 2 ευτυχισμένες μαμάδες χάρη στο Εμβιο και στον Δρ. Θάνο Παράσχο μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες πολλών ετών. Το Εμβιο έχει πολλές παρόμοιες ιστορίες να παρουσιάσει, αφού η Ελλάδα είναι δημοφιλής προορισμός για εξωσωματικές, τόσο από straight όσο και από gay ζευγάρια (λεσβίες), χάρη στα υψηλά ποσοστά επιτυχίας και στο σημαντικά χαμηλότερο κόστος σε σχέση με τη Βόρεια Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ενας πρόσθετος λόγος που πολλά ξένα ζευγάρια επιλέγουν το Εμβιο και την Ελλάδα για εξωσωματική, είναι η Ελληνική νομοθεσία που επιτρέπει τη δωρεά ωαρίων και εμβρύων, και επιπλέον δεν βάζει εμπόδια σε ομοφυλόφιλες γυναίκες.


Διαβάστε την ιστορία της Μεγκ και της Καϊτλίν στο λεπτομερέστατο blog της Μεγκ με τίτλο "2 Colorado Mums": http://2coloradomoms.blogspot.com

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN