Γιατί επιμένω στον φυσιολογικό τοκετό", λέει η Φαίη Σκορδά | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Γιατί επιμένω στον φυσιολογικό τοκετό", λέει η Φαίη Σκορδά

Στο δεύτερο παιδί δεν έχεις την αγωνία που έχεις στον πρώτο τοκετό. Τώρα ήξερα ποια θα ηταν η διαδικασια σε έναν φυσιολογικό τοκετό. Είμαι πολύ υπέρ του φυσιολογικού τοκετού, πολύ υπέρ του θηλασμού.

Και σ' ένα θεματάκι που προέκυψε με τον ομφάλιο λώρο, ο γιατρός μου, ο Θάνος Παράσχος, με τη μεγάλη εμπειρία που έχει στη μαιευτική και γυναικολογία, κατάφερε να το λύσει χωρίς να πάει στη λύση του χειρουργείου, της καισαρικής, που είναι μια λύση εύκολη και την συναντάμε πολύ συχνά στην Ελλαδα. Παρά το πρόβλημα με τον ομφάλιο λώρο, συνεχίσαμε φυσιολογικά και όλα πήγαν πολύ καλά.

Ο Γιώργος (Λιάγκας) ήταν παρών όπως και την πρώτη φορά. Αυτός έκοψε τον ομφάλιο λώρο.

Όλες οι γυναίκες μακάρι να γεννούν φυσιολογικά. Τους το εύχομαι!!! Δεν υπάρχει πιο ωραία αίσθηση από το να παίρνεις αμέσως το μωρό σου αγκαλιά και να το ακουμπάς στο στήθος σου. Τότε σταματάει να κλαίει. Αυτό είναι ό,τι. πιο καλο όχι μόνο για σένα, αλλά και για το μωρό. Σκέψου, από έμβρυο μέσα στο νερό να πρέπει να πάρει την πρώτη του αναπνοή έξω στον αέρα. Αυτό είναι πολύ σοκκαριστικό για το μωρό. Όταν όμως το βάζεις πάνω σου, οι παλμοί της καρδιάς σου είναι ό,τι πιο οικείο έχει νιώσει και όταν τους ξανανιώσει, ηρεμεί.  Έτσι έγινε και με τον Δημητράκη μας τώρα.

Φαίη Σκορδά
Ελλάδα
Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN