Παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος στην κύηση | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος στην κύηση

Η κύηση επιβαρύνει σημαντικά την λειτουργία των νεφρών, οι οποίοι όμως, με τις εφεδρείες που διαθέτουν, κατορθώνουν και ανταπεξέρχονται στο επιβαρημένο έργο.

Η ασυμπτωματική βακτηριουρία, μία κατάσταση χωρίς ιδιαίτερη κλινική σημασία στις μη έγκυες γυναίκες, συνιστά μία δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση για την κύηση. Συσχετίζεται με αύξηση της πιθανότητας αυτόματης αποβολής, υπερτασική νόσο της κύησης και αναιμία. Για τους λόγους αυτούς πρέπει να αντιμετωπίζεται με χορήγηση του καταλλήλου αντιβιοτικού.

Οι χρόνιες νεφρικές παθήσεις, με εξαίρεση ειδικές παθολογικές οντότητες, όπως συστηματικός λύκος, οζώδης πολυαρτηριίτιδα των νεφρών και σκληροδερμία, δεν επηρεάζουν πρακτικά την έκβαση της κύησης.

Έγκυες που πάσχουν από την νόσο των πολυκυστικών νεφρών έχουν αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης προεκλαμψίας ή βαριάς πυελονεφρίτιδας. Η νόσος, πάντως, δεν αποτελεί ένδειξη διακοπής της κύησης.

Έγκυες οι οποίες έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού μπορούν να έχουν μία φυσιολογική κύηση. Η πιθανότητα εμβρυϊκής ανωμαλίας είναι ελάχιστα αυξημένη και οφείλεται στην ανοσοκατασταλτική θεραπεία που ακολουθούν ή στην υποκείμενη πάθηση. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται ώστε να αποφευχθεί κατά την ώρα του τοκετού, φυσιολογικού ή χειρουργικού, κάκωση του μεταμοσχευθέντος νεφρού, ο οποίος συνήθως ευρίσκεται σε έκτοπη θέση.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δρ. Θάνο Παράσχο στα τηλέφωνα +(30) 210 6774104 και +(30) 697 3000432 ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας μας.

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN