Μικρά Μυστικά για Επιτυχή Θηλασμό | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Μικρά Μυστικά για Επιτυχή Θηλασμό

Δείτε την κάλυψη του ΙΑΣΩ από το ταμείο σας!

Ο θηλασμός είναι μία τέχνη που μαθαίνεται σιγά σιγά. Σύντομα μητέρα κα βρέφος συντονίζονται και η διαδικασία κυλά ομαλά. Ακολουθούν τα βασικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να θηλάσετε με επιτυχία.

Οι κυριότερες δυσκολίες και η αντιμετώπισή τους
Για πολλά μωρά και τις μητέρες τους ο θηλασμός μπορεί να προχωρά ομαλά και χωρίς προβλήματα από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ενδέχεται όμως να παρουσιαστούν κάποιες δυσκολίες, ιδιαίτερα στην αρχή. Ευτυχώς οι περισσότερες μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα εάν γνωρίζετε πώς να τις αντιμετωπίσετε.

Επίπεδες και εισέχουσες θηλές
Οι επίπεδες και εισέχουσες θηλές αποτελούν εμπόδιο στο θηλασμό. Η προετοιμασία από την εγκυμοσύνη δεν έχει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η τεχνητή θηλή που εφαρμόζει στο μαστό, η υπομονή και η επιμονή της μητέρας βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στη λύση του προβλήματος και στην επιτυχία του θηλασμού.

Σπαργάνωση(πέτρωμα)των μαστών
Συμβαίνει το δεύτερο προς τρίτο εικοσιτετράωρο. Η πρόωρη έναρξη του θηλασμού και ο ελεύθερος θηλασμός σε διάρκεια και συχνότητα περιορίζουν το πρόβλημα.

Συμφόρηση
Αν το μωρό σας δεν θηλάζει συχνά και αποτελεσματικά, από τις πρώτες ημέρες που θα έρθει το γάλα σας πιθανόν οι μαστοί σας να πάθουν έντονη συμφόρηση. Η κατάσταση αντιμετωπίζεται με συχνά γεύματα του μωρού σας.

Ερεθισμένες θηλές
Αν το βρέφος δεν είναι σε σωστή θέση τη στιγμή που θηλάζει ή αν δεν προσκολλάται καλά στο μαστό, σίγουρα θα καταλήξετε με ερεθισμένες θηλές. Ο πόνος και η δυσφορία που προκαλούνται από το θηλασμό μπορεί να σας αποτρέψουν από την προσπάθεια.

Μαστίτιδα
Η μαστίτιδα είναι μία μόλυνση των μαστών που οφείλεται σε μικρόβια. Προκαλεί οίδημα, θερμότητα και πόνο σε ένα μαστό συνήθως ή σε τμήμα του. Αν διαπιστώσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας. Η κατάσταση αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή, ενώ ο θηλασμός συνεχίζεται από τον άλλο μαστό. Στον πάσχοντα μαστό αφαιρούμε το γάλα είτε με το χέρι είτε με θήλαστρο έως ότου αποθεραπευτεί , οπότε και συνεχίζουμε το θηλασμό.

Θηλασμός ύστερα από πλαστική εγχείρηση των μαστών
Η πλαστική εγχείρηση αυξητικής των μαστών δεν παρεμποδίζει το θηλασμό, με την προϋπόθεση ότι οι θηλές δεν έχουν μετατοπιστεί και οι γαλακτοφόροι οδοί δεν έχουν αποκοπεί.

Οι βασικές αρχές του θηλασμού
Η φύση σας έχει προικίσει με την ικανότητα να μεγαλώσετε τα παιδιά σας. <<Οδηγίες χρήσεως>> δεν υπάρχουν. Κανείς δεν γνωρίζει το παιδί σας καλύτερα από εσάς. Υπάρχουν όμως κάποιες βασικές αρχές στις οποίες μπορείτα να στηριχθείτε.

  • Θηλάστε το παιδί σας ελεύθερα και απεριόριστα, όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορείτε.
  • Το μωρό γνωρίζει τις ανάγκες του. Τρώει όποτε θέλει και όσο θέλει.
  • Το γάλα σας παράγεται όταν θηλάζετε. Όσο περισσότερο θηλάζετε , τόσο περισσότερο έχετε. Το γάλα σας είναι το ιδανικό για το δικό σας παιδί.

Και να θυμάστε: ο θηλασμός δεν δημιουργεί υπέρβαρα παιδιά. Δημιουργεί γερά και έξυπνα παιδιά.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δρ. Θάνο Παράσχο στα τηλέφωνα +(30) 210 6774104 και +(30) 697 3000432 ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας μας.

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN