Απόφραξη στη Μία Σάλπιγγα | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Απόφραξη στη Μία Σάλπιγγα

Προσπαθώ να μείνω έγκυος τα τελευταία δύο χρόνια. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα να κάνω μία εξέταση υστεροσαλπιγγογραφίας (HSG) και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η μήτρα μου και η αριστερή μου σάλπιγγα είναι καλά, αλλά υπάρχει απόφραξη στη δεξιά μου σάλπιγγα. Ο γυναικολόγος μου λέει ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μπορεί να κάνει οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση στην αποφραγμένη σάλπιγγα. Τώρα έχω μόνο μία μόνο καλή σάλπιγγα και οι πιθανότητες μου να μείνω έγκυος είναι φυσικά πολύ χαμηλές. Ο γυναικολόγος μου πρότεινε να πάω για εξωσωματική γονιμοποίηση. Δεν είμαι έτοιμη γι’αυτό. Είναι δαπανηρό και είμαι μόνο 27 χρονών. Υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση εκτός από την εξωσωματική γονιμοποίηση για εμένα, ή δεν έχω άλλες επιλογές;

Αν η μία σάλπιγγα παραμένει φυσιολογική, οι τελικές πιθανότητες σύλληψης που έχετε δεν μειώνονται, αν και μπορεί να σας πάρει λίγο περισσότερο χρόνο για να μείνετε έγκυος. Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις. Αν είχατε κάποια σοβαρή πυελική μόλυνση, μπορεί να έχετε υπολείμματα στην εναπομείνασα σάλπιγγα, τα οποία να μην ανιχνεύθηκαν από τον υπέρηχο η την υστερσαλπιγγογραγια. Εαν η κακή σάλπιγγα είναι αποφραγμένη και παραμένει γεμάτη με υγρό (μια κατάσταση που ονομάζεται υδροσάλπιγγα) μπορεί να έχετε μειωμένες πιθανότητες σύλληψης και υψηλότερο κίνδυνο αποβολής. Οι μελέτες που εξετάζουν τους ασθενείς που προβαίνουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση αναφέρουν ότι η χειρουργική αφαίρεση μίας αποφραγμένης σάλπιγγας γεμάτης με υγρό μπορεί να βελτιώσει την έκβαση της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Αν ήσασταν δική μου ασθενής, θα έπρεπε να δω τις υστεροσαλπιγγογραφίες για να καταλάβω γιατί ο γιατρός σας δηλώνει ότι η κατάσταση της σάλπιγγά σας είναι ανεπανόρθωτη και αν η ανοικτή σάλπιγγα είναι επίσης χαλασμένη. Ωστόσο, με μία «καλή σάλπιγγα», οι πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος θα πρέπει να παραμείνουν κανονικές για τους μήνες που έχετε ωορρηξία από εκείνη την πλευρά. Στην πραγματικότητα, πολλές από τις ασθενείς μου έχουν ωφεληθεί από μερικούς μήνες θεραπείας με κιτρική κλομιφαίνη για να προωθήσουν την ανάπτυξη των ωαρίων και από τις δύο ωοθήκες κάθε μήνα.

Συνηθισμένες αιτίες μιας αποφραγμένης σάλπιγγας είναι η μόλυνση, η ενδομητρίωση ή η προγενέστερη πυελική χειρουργική επέμβαση. Δυστυχώς, οι περισσότερες περιπτώσεις όπου η μόλυνση ήταν ο ένοχος, εντοπίζονται μετά από το γεγονός. Μια εξέταση αίματος για το αντίσωμα IgG-χλαμύδια θα καθορίσει αν έχετε εκτεθεί σε αυτήν τη σεξουαλικά μεταδιδόμενη μόλυνση.

Ρώτησε Δωρεάν εδώ τον Ειδικό Γονιμότητας και Ενδοσκοπικό Χειρουργό Θάνο Παράσχο ειδικά για τη δική σου περίπτωση!

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN