Αυτοεξέταση Μαστού | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Αυτοεξέταση Μαστού

Μια αυτοεξέταση μερικών λεπτών της ώρας, κάθε μήνα, μπορεί να σώσει τη ζωή σας! Να λοιπόν πως…

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο καρκίνος του μαστού σήμερα θεραπεύεται. Αλλά η θεραπεία και προπαντός ο τρόπος της θεραπείας, εξαρτάται από το πόσο έγκαιρα θα πάμε στον ιατρό.

Εξετάστε λοιπόν μόνη σας, τους μαστούς σας κάθε μήνα, αμέσως μετά την περίοδο σας, εφόσον έχετε ακόμη περίοδο. Εάν είσθε στην εμμηνόπαυση σε μία σταθερή ημερομηνία του μήνα.

Εάν διαπιστώσετε ένα ογκίδιο ή μια σκληρία που δεν υπήρχε στο μαστό σας, μην πανικοβληθείτε διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι κάτι καλοήθες. Γι' αυτό όμως μόνον ο ειδικός ιατρός μπορεί να σας διαβεβαιώσει. Συμβουλευτείτε τον λοιπόν χωρίς καμία καθυστέρηση.

Πώς γίνεται η αυτοεξέταση των μαστών

Επισκόπηση

  • Σταθείτε γυμνή από τη μέση και πάνω μπροστά στον καθρέφτη σας με τα χέρια προς τα κάτω, παράλληλα στο σώμα σας. Παρατηρήστε προσεχτικά τους μαστούς σας (σχήμα, μέγεθος, συμμετρία) το δέρμα και τις θηλές.
  • Πάντα μπροστά στο καθρέφτη, σηκώστε ψηλά τα χέρια σας και παρατηρείστε πάλι τα ίδια πράγματα.
  • Πιέστε τη θηλή ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα και προσέξτε αν θα βγάλει κάποιο υγρό.

Ψηλάφηση Μαστών

  • Ξαπλώστε ανάσκελα βάζοντας ένα μαξιλάρι κάτω από την αριστερή ωμοπλάτη. Ψάξτε με το δεξί σας χέρι (με την εσωτερική επιφάνεια των δακτύλων και όχι μόνον με τις άκρες των δακτύλων) τον αριστερό σας μαστό, εφαρμόζοντας στην αρχή μικρή αλλά σταθερή πίεση και κάνοντας κυκλικές κινήσεις σ' όλη την επιφάνεια του μαστού. Στη συνέχεια ασκή-στε μεγαλύτερη πίεση και επαναλάβετε τις ίδιες κινήσεις. Μην ξεχάσετε την περιοχή της θηλής και την περιοχή κάτω από το μαστό. Επαναλάβετε το ίδιο και από τη δεξιά πλευρά.
  • Τοποθετείστε στη συνέχεια τα χέρια σας στη μασχάλη και ψηλαφίστε και την περιοχή αυτή. Ελέγξτε τη θηλή αν βγάζει κάποιο έκκριμα.

 

Πότε χρειάζεται να επισκεφθείτε Ιατρό Μαστού

Επωφεληθείτε τώρα από την ειδική τιμή 60 ευρώ, κλείνοντας εδώ το ραντεβού σας για μια ανώδυνη ψηφιακή μαστογραφία!

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN