Φλεγμονώδης Νόσος της Πυέλου (PID) | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Φλεγμονώδης Νόσος της Πυέλου (PID)

Εισαγωγή

Η φλεγμονώδης νόσος της πυέλου (PID) είναι μια φλεγμονή / λοίμωξη ενός ή όλων των παρακάτω άνω γεννητικών οργάνων: μήτρα, σάλπιγγες, ωοθήκες, σύνδεσμοι (σημεία σύνδεσης της μήτρας με την κοιλιακή χώρα), ή του εσωτερικού της πυελικής κοιλότητας που ονομάζεται περιτόναιο. Είναι το αποτέλεσμα μιας λοίμωξης που μεταφέρεται από τον κόλπο ή τον τράχηλο και συνήθως προκαλείται από χλαμύδια, γονόρροια, ή ένα συνδυασμό και των δύο. Παρουσιάζεται ετησίως στο 1-2% περίπου των νέων, σεξουαλικά ενεργών γυναικών.

Συμπτώματα

Οι ασθενείς με φλεγμονώδη νόσο της πυέλου (PID) μπορεί να είναι ασυμπτωματικές ή να παρουσιάσουν ισχυρό κοιλιακό πόνο και υψηλό πυρετό. Η φλεγμονώδης νόσος της πυέλου μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη στις σάλπιγγες και να δημιουργήσει συμφύσεις, αυξάνοντας τον κίνδυνο έκτοπης κύησης και υπογονιμότητας.

Θεραπεία

Η θεραπεία συνίσταται σε αντιβιοτική αγωγή είτε σε βάση εσωτερικού ασθενούς (με νοσηλεία σε νοσοκομείο) είτε σε βάση εξωτερικού ασθενούς (χωρίς νοσηλεία σε νοσοκομείο) ανάλογα με τη σοβαρότητα της λοίμωξης και τα συμπτώματα της ασθενούς. Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει ανταπόκριση στην αντιβιοτική αγωγή, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση με τη μορφή λαπαροσκόπησης.

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN