Αιμορραγία στην Περίοδο | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Αιμορραγία στην Περίοδο

Περίοδος με πολύ αίμα: Ένα πολυ συχνό φαινόμενο.

Περίπου 25% των γυναικών έχουν μεγάλες απώλειες αίματος κατά τη διάρκεια της περιόδου. Σε μερικές γυναίκες το πρόβλημα αυτό φθάνει σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε να αισθάνονται αδυναμία και να παρουσιάζουν τελικά αναιμία.

Τι προκαλεί την βαριά περίοδο (πολύ αίμα);

Κάποιες παθήσεις της γυναίκας μπορεί τελικά να εκδηλωθούν με βαριές αιμορραγίες κατά τη διάρκεια της περιόδου. Οι περισοτερες όμως οι γυναίκες με δύσκολες περιόδους δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο παρουσιάζουν τη διαταρραχή. Γιαυτό και η περίοδός τους καλείται δυσλειτουργική.

Πώς θα καταλάβω ότι χάνω πολύ αίμα;

Οι ενδείξεις είναι πολλές: Αν παρατηρήσεις ότι αλλάζεις πολλές σερβιέττες κατά τη διάρκεια της ημέρας ή αν βλέπεις ανάμεσα στο αίμα πήγματα (κομάτια σκούρου χρώματος). Επίσης αν η ροή του αίματος είναι τόσο μεγάλη που να λερώνεις το σεντόνι.

Και τι πειράζει αν έχω πολύ αίμα κατά τη διάρκεια της περιόδου;

Σίγουρα το αν αισθάνεται μία γυναίκα άνετα ή μη άνετα με την αυξημένη ροή του αίματος εξαρτάται από διάφορους παράγοντες (κοινωνικούς, κατοικία, διατροφή, είδος εργασίας κλπ). Ωστόσο η συνεχής απώλεια αίματος μέσα από δύσκολες περιόδους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εμφάνιση αναιμίας λόγω έλλειψης σιδήρου. Η γυναίκα κουράζεται εύκολα και έχει δύσπνοια και ταχυκαρδία.

Σε ποιες ηλικίες εμφανίζεται πιο συχνά το πρόβλημα της αυξημένης αιματικής ροής περιόδου;

Οι γυναίκες που πλησιάζουν την εμμηνόπαυση και οι νεαρές γυναίκες που μόλις ξεκίνησε η περίοδός τους εμφανίζουν πιο συχνά το πρόβλημα. Σε αυτές τις ηλικίες συνήθως είναι δύσκολο να εντοπιστεί κάποιο συγκεκριμένο αίτιο.

Τι να κάνω αν παρουσιάζω πολύ αίμα στην περίοδο;

Η πιο σωστή τακτική είναι να μας συμβουλευτείς ώστε να διαγνώσουμε εαν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που προκαλεί τη μεγάλη ροή αίματος (όπως πχ ένας πολυποδας η ινομύωμα) ή αν η περίοδός σου είναι απλά δυσλειτουργική.

Σχετικά link

Υστεροσκόπηση
Πολύποδας ενδομητρίου

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN