Συμπληρωματική Φροντίδα | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Συμπληρωματική Φροντίδα

Συμπληρωματικές Μέθοδοι Εναλλακτικής Ιατρικής

Για να βοηθήσουμε τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν το άγχος που προκαλεί η υπογονιμότητα, η μονάδα μας προσφέρει διάφορα προγράμματα ψυχικής αλλά και σωματικής υποστήριξης. Πιο συγκεκριμένα το ΕmΒio IVF προσφέρει προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για ασθενείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας, όπως ατομική και ομαδική συμβουλευτική, υδροθεραπεία, βελονισμό, μασάζ, yoga και διατροφική συμβουλευτική. Όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται σε ένα φιλόξενο και οικείο περιβάλλον.

1. Προγράμματα ψυχικής και σωματικής υποστήριξης

Οι ψυχολόγοι της μονάδας μας συζητούν με τα ζευγάρια που μας επισκέπτονται εστιάζοντας κυρίως στους τρόπους αντιμετώπισης τους άγχους και των ψυχολογικών προβλημάτων που δημιουργεί η υπογονιμότητα και η έντονη επιθυμία απόκτησης ενός παιδιού. Μέσω αυτών των προγραμμάτων οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να μάθουν:

  • Πολυάριθμες στρατηγικές χαλάρωσης και ηρεμίας.
  • Πως να αλλάξουν τις συνήθειες της καθημερινής τούς ζωής, οι οποίες έχουν αρνητική επίδραση στη γονιμότητά τους.
  • Την ασφάλεια και την αποδοτικότητα των εναλλακτικών ιατρικών προσεγγίσεων.
  • Να αντιμετωπίζουν με θετικό τρόπο το πρόβλημα της υπογονιμότητας.

Οι συνεδρίες με τους ψυχολόγους μας γίνονται καθημερινά απογευματινές ώρες συνήθως. Έχει παρατηρηθεί ότι οι συμμετέχοντες σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα παρουσιάζουν μείωση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων όπως αυπνία, πονοκέφαλοι, ανωμαλίες του γαστρεντερικού συστήματος, άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού και ευερεθιστότητα. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε επίσης ότι τα ζευγάρια που συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα έχει αυξηθεί το ποσοστό σύλληψης έως και 50%.

2. Yoga

Η yoga περιλαμβάνει απλές στάσεις του σώματος σε συνδυασμό με σωστές αναπνοές και τεχνικές χαλάρωσης που μειώνουν το καθημερινό στρες και άγχος. Η yoga βελτιώνει την εσωτερική δύναμη, το συντονισμό και τη χαλάρωση. Στο κέντρο μας τα μαθήματα yoga βοηθούν τους ασθενείς να απελευθερώσουν όλη τους την ένταση και να χαλαρώσουν. Να σημειώσουμε ότι στη μονάδα μας πραγματοποιούνται ειδικά προγράμματα για ανθρώπους με κάποιο πρόβλαμα υγείας καθώς και όσους βρίσκονται σε πρόγραμμα εξωσωματικής. Γενικά όλα τα προγράμματα yoga είναι ήπια και κατάλληλα για κάθε επίπεδο.

3. Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι μια θεραπευτική μέθοδος που αναπτύχθηκε στην αρχαία Κίνα 2000 χρόνια πριν. Στο κέντρο μας τα προγράμματα βελονισμού ενσωματώνουν παραδοσιακές πρακτικές από την Κίνα, την Κορεά και την Ιαπωνία. Οι βελονιστές μας χρησιμοποιούν λεπτές, μεταλλικές βελόνες με ις οποίες καταφέρνουν να ισσοροπήσουν την ενέργεια του σώματος. Οι πλειοψηφία των ανθρώπων κατά τη διάρκεια του βελονισμού αισθάνονται καθόλου ή ελάχιστο πόνο ενώ μετά το τέλος της συνεδρίας νιώθουν απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία, γεμάτοι ενέργεια και δημιουργική διάθεση.

Το κέντρο μας προσφέρει σνεδρίες βελονισμού καθημερινά απογευματινές ώρες καθώς επίσης και πριν και μετά τη διαδικασία της εμβρυομεταφοράς, σε ζευγάρια που βρίσκονται σε πρόγραμμα εξωσωματικής. Επιστημονικές μελέτες ισχυρίζονται ότι ο βελονισμός πριν και μετά την εμβρυομεταφορά αυξάνει το ποσοστό εγκυμοσύνης.

4. Διατροφική Συμβουλευτική

Η υγιεινή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική υγεία και θέτει τις βάσεις για μία υγειή εγκυμοσύνη. Είτε ο σκοπός σας είναι να ελέγξετε το βάρος σας ή ένα πρόβλημα υγείας είτε θέλετε απλά να μάθετε πως να διατηρείτε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και άσκησης στην καθημερινότητά σας οι διατροφολόγοι της μονάδας μας θα σας φανούν πολύ χρήσιμοι. Με τις γνώσεις τους, τις συμβουλές τους και τη βοήθειά τους θα διαμορφώσετε ένα απόλυτα προσωπικό πλάνο διατροφής σύμφωνο με τις καθημερινές σας συνήθειες.

Η διατροφική συμβουλευτική, εκτός από την περίοδο της εγκυμοσύνης, είναι επίσης σημαντική για τη διατήρηση του βάρους, τη συνολική υγεία της γυναίκας, τη διαχείρηση ποικίλων προβλημάτων υγείας όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη, γαστρεντερικές ανωμαλίες, καρκίνο και το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

5. Μασάζ

Το μασάζ βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους, του σωματικού πόνου και συμπτωμάτων που σχετίζονται με το στρες όπως πονοκέφαλοι και αυπνία. Κατά τη διάρκεια του μασάζ αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος, μειώνονται οι χτύποι της καρδιάς και κατά συνέπεια οι άνθρωποι αισθάνονται πιο ήρεμοι και χαλαροί. Οι φυσιοθεραπευτές της μονάδας μας ειδικεύονται στη μείωση του στρες και στη χαλάρωση. Οι διαθέσιμες τεχνικές περιλαμβάνουν σουηδική, χαλάρωση, ευεξία, αθλητικό μασάζ, yoga και ρέικι.

6. Ψυχολογική Υποστήριξη

Οι ψυχολόγοι που ανήκουν στη μονάδα μας ειδικεύονται στην αντιμετώπιση ποικίλων προβλημάτων όπως υπογονιμότητα, εγκυμοσύνη, αποβολή, επιλόχιος κατάθλιψη, μητρότητα, εμμηνόπαυση και καρκίνος. Εάν συσκολεύεστε να αντιμετωπίσετε τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, η συνεδρία με κάποιον από τους ψυχολόγους μας σίγουρα θα βοηθήσει. Οι ψυχολόγοι μας είναι πολύ έμπειροι και είναι σε θέση να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε κάθε προβληματισμό σας καθώς επίσης και το ενδεχόμενο μιας αποτυχημένης προσπάθειας.

7. Η αναπαραγωγή είναι δικαίωμα όλων

Το κέντρο μας πιστεύει στο δικαίωμα και υποστηρίζει τις προσπάθειες των ανθρώπων να αποκτήσουν παιδί, ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Προσφέρουμε ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών για ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους, έτσι ώστε να τους δωθεί η ευκαιρία να θέσουν τα θεμέλια για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης οικογένειας.

Συμβουλές για καλύτερη αναπαραγωγική υγεία

Στη μονάδα μας έχουμε δυο κύριους στόχους. Ο πρώτος είναι να σας βοηθήσουμε να μείνετε έγκυος και ο δεύτερος είναι να φροντίσουμε να έχετε μια καλή εγκυμοσύνη, χωρίς επιπλοκές και προβλήματα, και να αποκτήσετε ένα υγιές μωρό. Για το λόγο αυτό σας δίνουμε κάποιες σημαντικές συμβουλές τις οποίες αν τις ακολουθήσετε θα βοηθήσετε και εσείς στην επίτευξη αυτών των στόχων.

1. Μην καπνίζετε
Αναμφισβήτητα το κάπνισμα έχει αρνητική επίδραση στην υγεία αλλά και στην γονιμότητα των γυναικών. Επίσης, οι γυναίκες που καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού και μειώνουν σημαντικά την ανάπτυξη του εμβρύου.

2. Αποφύγετε το αλκοόλ
Αποφύγετε το αλκοόλ, πλήρως κατά προτίμηση. Το αλκοόλ επηρεάζει τη διαδικασία της σύλληψης ενώ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης γενετικών ανωμαλιών.

3. Περιορίστε την καφείνη
Πολλές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση καφείνης μειώνει σημαντικά την πιθανότητα σύλληψης ενώ αυξάνει την πιθανότητα αποβολής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συνιστούμε την κατανάλωση λιγότερο από 50mg καφείνης την ημέρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ένα φλιτζάνι καφέ περιέχει 150-200mg καφείνης ενώ ένα τσάι μόλις 40mg.

4. Μην κάνετε χρήση ναρκωτικών ουσιών
Η χρήση κοκαίνης και ηρωίνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να παρουσιάζουν το συνδρομο στέρησης μετά τη γέννησή τους. Επίσης κάποια ναρκωτικά όπως η μαριχουάνα οδηγούν σε μείωση της παραγωγής σπερματοζωαρίων. Τέλος, η χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών αυξάνουν τον κίνδυνο οι χρήστες να κολλήσουν HIV και ηπατίτιδα.

5. Επισκεφτείτε τον παθολόγο της μονάδας μας
Ενημερώστε τον παθολόγο μας για φάρμακα που ίσως παίρνετε. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να πείτε στο γιατρό που σας έγραψε τα φάρμακα ότι προσπαθείτε να αποκτήσετε παιδί. Αποφύγετε το Voltaren, καθώς επηρεάζει την ωορηξία. Το Depon είναι μια καλή εναλλακτική λύση. Φυτικά υποκατάστατα θα πρέπει να αποφεύγονται πλήρως καθώς δεν γνωρίζουμε τις επιδράσεις που μπορεί να έχουν στη γονιμότητα και στην εγκυμοσύνη.

6. Διατηρείστε ένα σωστό και σταθερό βάρος
Η παχυσαρκία δημιουργεί περισσότερες επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως διαβήτη, υψηλή πίεση και δημιουργία θρόμβων. Οι παχύσαρκες γυναίκες γεννούν μεγαλύτερα παιδιά, έχουν πιο δύσκολο τοκετό και συνήθως γεννούν με καισαρική. Αντίθετα, διατροφικές ανωμαλίες και υπερβολική άσκηση οδηγούν σε πολύ χαμηλό δείκτη μάζας σώματος και κατά συνέπεια σε υπογονιμότητα. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τη φυσιολογική λειτουργία του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος ο δείκτης μάζας σώματος πρέπει να είναι τουλάχιστο 22%. Για τη διατήρηση σωστού και σταθερού βάρους, αποφεύγοντας τις ακρότητες, σας συνιστούμε να επισκεφτείτε τους διατροφολόγους της μονάδας μας.

7. Να καταναλώνετε συμπληρώματα διατροφής
Να καταναλώνετε τουλάχιστο 0.4mg φολικού οξέος, καθημερινά. Πολλές επιστημονικές μελέτες επιβαιβεώνουν ότι το φολικό οξύ μειώνει εως και 50% την εμφάνιση ανωμαλιώς της σπονδυλικής στήλης στα έμβρυα. Τα συμπληρώματα διατροφής περιέχουν ασφαλείς ,για το έμβρυο, ποσότητες θρεπτικών συστατικών. Συνιστάται επίσης και η κατανάλλωση βιταμινών μια φορά την ημέρα και από γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν.

8. Ασκηθείτε
Η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ευεργετική. Ειναι σημαντικό να αναφέρουμε όμως οτι τα φάρμακα που χορηγούνται κατά τη διάρκεια ενός κύκλου εξωσωματικής γονιμοποίησης για τη διέγερση των ωοθηκών, πολλές φορές προκαλούν τη δημιουργία κυστών. Για το λόγο αυτό είναι καλύτερα να αποφεύγετε ασκήσεις υψηλής έντασης όπως τρέξιμο και αεροβική. Τέλος η η υπερβολική άσκηση μπορεί να προκαλέσει και διακοπή του έμμηνου κύκλου.

9. Ακολουθείστε σωστή διατροφή
Η διατροφή πορεί να επηρεάσει την επίτευξη και διατήρηση μιας εγκυμοσύνης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η παχυσαρκία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία των ωοθηκών. Όσο προσπαθείτε να συλλάβετε και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προσπαθείστε να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή και να αποφεύγετε τροφές με υψηλό περιεχόμενο σε λίπη.

10. Συνεχίστε τις καθιερωμένες εξετάσεις σας
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας της υπογονιμότητας είναι σημαντικό να κάνετε τις γυναικολογικές και μη εξετάσεις ρουτίνας. Αυτές πρέπει να περιλαμβάνουν εξέταση πίεσης, γυναικολογική εξέταση, τεστ ΠΑΠ και μαστογραφία αν είστε μεγαλύτερη από 35 ετών.

Εκμεταλλευθείτε τα Πακέτα Προσφορών μας!

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN