Εξωσωματική μετά από μεταμόσχευση νεφρού | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Εξωσωματική μετά από μεταμόσχευση νεφρού

Είναι μια ιστορία απίστευτη και όμως αληθινή και ξεχωριστή. Εδώ κι επτά χρόνια έχω κάνει μεταμόσχευση νεφρού. Με τον άντρα μου θέλαμε ένα μωρό, αλλά αυτό ήταν κάτι αδιανόητο για τον νεφρολόγο μου εξαιτίας των κινδύνων, δηλαδή, για την υγεία της μητέρας του μωρού, της απόρριψης του μοσχεύματος και επιπλέον, του κινδύνου για πρόωρο τοκετό, οπότε ούτε συζήτηση να με υποστηρίξει στις προσπάθειές μου.

Επειδή είμαι 42 ετών, τα ωάριά μου ήταν αδύναμα. Έτσι ρώτησα αν θα μπορούσα να κάνω εξωσωματική γονιμοποίηση. Κι εδώ το κέντρο EMBIO μου απάντησε ότι μπορεί να με βοηθήσει χωρίς να χρειάζεται ν’ ανησυχήσω για κάτι, αρκεί να παρακολουθούμαι από τον γιατρό μου μετά την εμβρυομεταφορά.

Η μόνη ανησυχία που είχα ήταν πώς θα συνδυάζονταν τα φάρμακα για τη μη απόρριψη του μοσχεύματος με τη θεραπεία της εξωσωματικής, όμως ο οργανισμός μου αντέδρασε καλά σ’ αυτό τον συνδυασμό. Ο κ. Παράσχος με την ομάδα του μου ενέπνευσαν εμπιστοσύνη και μου πρόσφεραν μεγάλη στήριξη.

Ξεκίνησα τη θεραπεία μου στις 20 Σεπτεμβρίου 2013 κι ένα μήνα αργότερα μου εμφυτεύθηκαν τρία έμβρυα, όμως μόνο ένα έπιασε με την πρώτη. Ζω την ευτυχία καθημερινά με την οικογένειά μου, αν και παιδεύτηκα να εξασφαλίζω να φάρμακα της εξωσωματικής δίνοντας μάχες με τους γυναικολόγους και τους φαρμακοποιούς στη Γαλλία.

Τελικά είμαι έγκυος και περιμένω το μωρό μου τον Ιούλιο του 2014. Έχω να δώσω μια συμβουλή στις γυναίκες που έχουν κάνει μεταμόσχευση και νιώθουν την ανάγκη για ένα παιδί: Να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν με το κέντρο ΕΜΒΙΟ στην Ελλάδα. Το όνειρό σας μια μέρα θα πραγματοποιηθεί. Και να που χωρίς τη βοήθεια του νεφρολόγου μου, αλλά με τη βοήθεια του EMBIO σήμερα είμαι ευτυχισμένη και ελπίζω ότι θα τα βγάλω πέρα με την εγκυμοσύνη μου.

Antara
Γαλλία
Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
CNN
Διαβάστε στο CNN για την επιτυχία μας
Εξωσωματική μετά από μεταμόσχευση νεφρού