Βασική Θερμοκρασία Σώματος

Μέτρηση βασικής θερμοκρασίας σώματος

Ψάχνω για ένα μικρό φορητό υπολογιστή που να διαβάζει τη βασική θερμοκρασία του σώματος. Ξέρετε πού μπορώ να βρω ένα τέτοιο όργανο; Ο σύζυγός μου κι εγώ προσπαθούμε να μείνω έγκυος, και αυτό φαίνεται πως θα ήταν μεγάλη βοήθεια.

Οι φορητοί υπολογιστές που παρακολουθούν τη βασική θερμοκρασία του σώματος (BBT) απλοποιούν τη διαδικασία, αλλά δεν είναι αποτελεσματικοί στην υπόδειξη του κατάλληλου χρόνου για τον προγραμματισμό της επαφής. Το διάγραμμα με τη βασική θερμοκρασία του σώματός σας περιλαμβάνει το να παίρνετε τη θερμοκρασία σας κάθε πρωί προτού να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Κοντά στην ωορρηξία, η θερμοκρασία αυξάνεται περίπου μισό βαθμό C. Συνήθως η θερμοκρασία θα ανέβει πάνω από τους 36,6˚C μετά την ωορρηξία. Δυστυχώς, δεν υπάρχει μεγάλη σχέση μεταξύ τυχόν πτώσεων της θερμοκρασίας πριν την υποτιθέμενη ωορρηξία και του πραγματικού χρόνου της ωορρηξίας. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιώντας τη βασική θερμοκρασία σώματος, μπορείτε να κοιτάξετε πίσω στο τέλος του μήνα για να δείτε αν είχατε ωορρηξία. Αλλά δεν μπορεί να σας υποδείξει πότε ακριβώς είχατε ωορρηξία.

Αν ανησυχείτε για τον προγραμματισμό της επαφής με στόχο την ενδομητριακή σπερματέγχυση, θα πρέπει σκεφθείτε τη χρήση ενός τεστ ούρων LH. Αυτό γίνεται ρίχνοντας λίγες σταγόνες πρωινών ούρων στο δοκιμαστικό στικ του τεστ. Αλλαγή στο χρώμα υποδηλώνει ότι πιθανότατα θα έχετε ωορρηξία την επόμενη μέρα. Γενικά, θεωρείται ότι αυτά τα τεστ ωορρηξίας έχουν μία ακρίβεια της τάξεως του 85 τοις εκατό. Υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά αρκετά διαφορετικά τεστ που κοστίζουν λιγότερο από 50 € για δοκιμές μίας εβδομάδας περίπου.

Διαβάστε και:

Πρόκληση Ωορρηξίας

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN