Αντισώματα Έναντι Σπέρματος | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Αντισώματα Έναντι Σπέρματος

Τι είναι ακριβώς τα αντισώματα έναντι σπέρματος; Είναι πρόβλημα της γυναίκας, του άνδρα ή και των δύο;

Τα αντισώματα έναντι σπέρματος μπορούν να εμφανιστούν και σε άνδρες και σε γυναίκες. Τα αντισώματα είναι πρωτεϊνικά μόρια που προσελκύονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σπέρματος. Μόλις προσκολληθούν, μπορούν να παρεμποδίσουν τη δραστηριότητα του σπέρματος με πολλούς και διάφορους τρόπους. Μπορούν να ακινητοποιήσουν το σπέρμα, να αναγκάσουν τα σπερματοζωάρια να συγκεντρωθούν όλα μαζί, να περιορίσουν τη δυνατότητά τους να περάσουν μέσα από την τραχηλική βλέννα, ή να τα αποτρέψουν να προσκολληθούν στο ωάριο και να διεισδύσουν σε αυτό. Τα αντισώματα έναντι σπέρματος εντοπίζονται συχνά σε άνδρες μετά από βαζεκτομή, τραυματισμό στους όρχεις ή μόλυνση. Η αιτία των αντισωμάτων έναντι σπέρματος στη γυναίκα είναι άγνωστη.

Οι ερευνητές ταξινομούν τα συγκεκριμένα αντισώματα ανάλογα με τον τύπο (IgA, IgG και IgM) καθώς επίσης και ανάλογα με το σημείο στο οποίο προσκολλώνται στο σπέρμα (κεφαλή, μέσο ή ουρά). Οι μελέτες δείχνουν ότι τα αντισώματα τύπου IgG είναι πιο κοινά στους άνδρες και ότι ο τύπος IgA μπορεί να βρεθεί στη βλέννα και στο ωοθυλακικό υγρό των γυναικών, αλλά η σημασία αυτών των ευρημάτων είναι αβέβαιη. Η σύνδεση με την κεφαλή θεωρείται ότι παρεμποδίζει την προσκόλληση και τη διείσδυση στο ωάριο, ενώ η σύνδεση με την ουρά παρεμποδίζει την κινητικότητα.

Δυστυχώς, η εξέταση και ο προσδιορισμός του τύπου αντισώματος ή της θέσης δεν προσφέρουν πολλά στο ερώτημα αν μια γυναίκα θα συλλάβει και πότε. Προσπάθειες θεραπείας της κατάστασης – για παράδειγμα, η μείωση των επιπέδων αντισωμάτων με στεροειδή ή η αφαίρεση των αντισωμάτων από το σπέρμα -- έχουν δείξει περιορισμένο όφελος και ήταν γεμάτες με καταστρεπτικές επιπλοκές. Μια δοκιμή πρόκλησης ωορρηξίας και γονιμοποίησης που ακολουθείται από εξωσωματική γονιμοποίηση με ICSI (ενδοωαριακή έγχυση σπέρματος – μικρογονιμοποίηση) (μια διαδικασία που περιλαμβάνει την έγχυση σπέρματος απευθείας μέσα σε ένα ωάριο) φαίνεται να είναι η καλύτερη διαθέσιμη θεραπεία.

Ρώτησε εδώ Δωρεάν τον Ειδικό Γονιμότητας Θάνο Παράσχο για τη δική σου γονιμότητα!

ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ποιες είναι οι δικές σας τιμές:

  • Αριθμός σπερματοζωαρίων
  • Κινητικότητα
  • Προωθητική κίνηση

Στείλτε εδώ τα αποτελεσματα και ο Θάνος Παράσχος θα σας απαντήσει Δωρεάν αν είναι γόνιμο το σπέρμα σας!

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN