Ανώμαλη Μορφολογία Σπέρματος | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Ανώμαλη Μορφολογία Σπέρματος

Ο σύζυγός μου πήγε να κάνει σπερμοδιάγραμμα και το αποτέλεσμα έδειξε ότι η μορφολογία ήταν κατά 90 τοις εκατό μη φυσιολογική. Είναι αυτό κάτι με το οποίο γεννιέται κανείς, ή έχει να κάνει με τη σωστή διατροφή ή το κάπνισμα;

Η μορφολογία αναφέρεται στη μορφή και στη δομή του σπέρματος. Το σπερματοζωάριο με φυσιολογική μορφή έχει ωοειδή κεφαλή και ουρά επτά έως 15 φορές μακρύτερη από την κεφαλή. Σε ένα σπερμοδιάγραμμα, στο οποίο εξετάζουμε το σπέρμα κάτω από το μικροσκόπιο, μπορούμε να προσδιορίσουμε το παθολογικό σπέρμα από τις μεγάλες κεφαλές ή τις παράξενες ουρές του – στρεβλές, διπλές, ή ελικοειδείς.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (W.H.O.) αναφέρει ότι το σπέρμα καλής ποιότητας θα πρέπει να περιέχει ένα ποσοστό 60 τοις εκατό με σπερματοζωάρια φυσιολογικής μορφολογίας. Μια πιο λεπτομερής αξιολόγηση, η αποκαλούμενη ακριβής μορφολογία ή μορφολογία Kruger, είναι πιο χρονοβόρα και συνήθως προβλέπει μία φυσιολογική λειτουργία σπέρματος, όταν περισσότερο από το 15 τοις εκατό είναι φυσιολογικό. Αυτό σημαίνει ότι ένα δείγμα σπέρματος μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και 40 τοις εκατό μη φυσιολογικών σπερματοζωαρίων και να εξακολουθεί να θεωρείται καλό.

Όλοι οι άνδρες παράγουν μεγάλο αριθμό μη φυσιολογικών σπερματοζωαρίων. Η αιτία δεν είναι γνωστή, ωστόσο εξετάζοντας το ποσοστό παραγωγής από άνδρα σε άνδρα -- 10 έως 50 εκατομμύρια νέα σπερματοζωάρια ανά ημέρα – θα πρέπει να αναμένονται ορισμένα δείγματα «δεύτερης διαλογής». Γνωρίζουμε ότι οι τοξίνες, όπως ο μόλυβδος, έχουν συνδεθεί με τη μειωμένη κινητικότητα (δυνατότητα κολύμβησης), το κάπνισμα με μη φυσιολογική μορφολογία, οι οργανικοί διαλύτες με τις ελικοειδείς ουρές και η υπερβολική οσχεϊκή θερμότητα με τις ελικοειδείς ουρές στο ζωικό σπέρμα. Όταν μειώνετε την έκθεσή σας σε αυτούς τους παράγοντες, συνήθως μειώνονται τα επίπεδα μη φυσιολογικής μορφολογίας. Θυμάμαι την περίπτωση ενός άνδρα με υψηλό επίπεδο μη φυσιολογικού σπέρματος που μεταφέρθηκε σε διαφορετική θέση στην εταιρεία του, έτσι ώστε να μπορεί να αποφύγει την έκθεση στη θερμότητα της υψικαμίνου. Επίσης, άρχισε να λαμβάνει 1.000mg βιταμίνης C κάθε μέρα. Μέσα σε μερικούς μήνες η κινητικότητα και η μορφολογία του σπέρματός του παρουσίασαν σαφή βελτίωση.

ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ποιες είναι οι δικές σας τιμές:

  • Αριθμός σπερματοζωαρίων
  • Κινητικότητα
  • Προωθητική κίνηση

Στείλτε εδώ τα αποτελεσματα και ο Θάνος Παράσχος θα σας απαντήσει Δωρεάν αν είναι γόνιμο το σπέρμα σας!

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN