Υδροκήλη | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Υδροκήλη

Τι είναι η υδροκήλη;

Η υδροκήλη προκύπτει όταν ο σάκος που περιέχει τους όρχεις γεμίζει με υγρό. Η υδροκήλη είναι πολύ συχνή στα νεογέννητα αγόρια, γιατί το υγρό παγιδεύεται εκεί κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των όρχεων στην τελική τους θέση μετά τη γέννηση. Σε άλλες περιπτώσεις το υγρό μπορεί να προέλθει από φλεγμονή ή τραυματισμό των όρχεων.

Πώς θα καταλάβω ότι ο γιος μου έχει υδροκήλη και ποιες εξετάσεις πρέπει να του κάνω;

Η υδροκήλη στα μικρά αγόρια είναι μία ανώδυνη διόγκωση του όρχι, ο οποίος μοιάζει σαν να επιπλέει σε ένα μπαλόνι από νερό. Στα πιο πολλά νεογέννητα, το υγρό υποχωρεί έπειτα από μερικούς μήνες μόνο του, αλλά η παρουσία του μπορεί να ανησυχήσει πολλούς γονείς. Σε περιπτώσεις αμφιβολιών, ένας υπερηχογραφικός έλεγχος μπορεί να επιβεβαιώσει τη διάγνωση.

Ο γιος μου είναι μικρος και έχει υδροκήλη. Πότε πρέπει να χειρουργηθεί;

Η υδροκήλη δεν είναι συνήθως επικίνδυνη. Χειρουργείται μόνο όταν προκαλεί δυσφορία ή αισθητική δυσμορφία, όταν συνυπάρχει με βουβωνοκήλη, καθώς και όταν το μέγεθός της είναι τόσο μεγάλο που πιέζει τα αγγεία της περιοχής και απειλεί τη φυσιολογική παροχή αίματος στον όρχι. Η επέμβαση σε γενικές γραμμές είναι απλή και η ανάρρωση γρήγορη.

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN