Οι τεχνικές χαλάρωσης μειώνουν τις εξάψεις! | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Οι τεχνικές χαλάρωσης μειώνουν τις εξάψεις!

Πολλές γυναίκες πάσχουν από εξάψεις κατά την εμμηνόπαυση ή κατά το προεμμηνοπαυσιακό στάδιο. Όσες το έχουν ζήσει ξέρουν ότι είναι εφιάλτης να μην μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ, αφού τη μια σκεπάζεσαι και την άλλη πρέπει να ξεσκεπαστείς ιδρωμένη. Η θεραπεία αποκατάστασης οιστρογόνων σίγουρα λύνει το πρόβλημα, όμως τα οιστρογόνα έχουν κατηγορηθεί για πρόκληση καρκίνου στήθους και καρδιακών παθήσεων.

Τώρα όμως έγινε μια έρευνα που αποδεικνύει ότι οι εξάψεις μειώνονται σημαντικά με τις ασκήσεις χαλάρωσης, που μπορεί να κάνει κάθε γυναίκα είτε στο γυμναστήριο είτε και μόνη στο σπίτι της. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι στην ομάδα των υγιών γυναικών που έκαναν ασκήσεις χαλάρωσης, τα επεισόδια των εξάψεων μέσα στη μέρα μειώθηκαν από 9.1 σε 4.4 κατά μέσο όρο.

Έτσι, ο υποθάλαμος του εγκεφάλου, ο οποίος ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος και ο οποίος απορρυθμίζεται σε μερικές γυναίκες από την απότομη μείωση των επιπέδων οιστρογόνων, φαίνεται πως παίρνει μια ανάσα από τις ασκήσεις χαλάρωσης.

Πηγή: OBGYN.NET

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN