Η ομιλία του Christopher Reeve στο συνέδριο COGI | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Η ομιλία του Christopher Reeve στο συνέδριο COGI

cogi congress 2019

Στο συνέδριο COGI για άλλη μια φορά πιστοποιήσαμε πως στην επιστήμη δεν υπάρχουν όρια. Η πασίγνωστη τεχνική «πυρηνική μεταφορά» και γονιδιακη θεραπείας Gene Therapy που αναφέρει και ο Christopher Reeve στην ομιλία του, έγινε πηγή έμπνευσης για τη κοινωνία και την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Με την ίδια τεχνική μπορούμε πλέον να έχουμε νέο αναγεννητικό υλικό για εγκυμοσύνη σε μεγαλύτερες ηλικίες μαζί με νέες θεραπείες Κάτι που αξίζει τη προσμονή μας!

H ομιλία του Cristopher Reeeve στο συνέδριο COGI

 

Μετάφραση:

Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο μου Bernie Siegel και την αξιοθαύμαστη οργάνωση του, και το Ινστιτούτο Πολιτικής Γενετικής, για τη διοργάνωση αυτού του πολύ σημαντικού συνεδρίου στα Ηνωμένα Έθνη. Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να είμαι και εγώ εκεί προσωπικά τώρα. Ως εκπρόσωποι του ΟΗΕ, όλοι σας κατέχετε θέσεις τεράστιας ευθύνης, θεωρείστε η φωνή όχι μόνο των χωρών που εκπροσωπείτε, αλλά και η συλλογική ηθική φωνή του κόσμου.

Εκατομμύρια ασθενείς όπως εγώ παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία, καθώς συνεχίζετε τις σημαντικές σας συζητήσεις. Όλοι όσοι γνωρίζω, συμπεριλαμβανομένου κι ενός επιστήμονα που πρόκειται να ακούσετε σήμερα, αντιτίθενται στην κλωνοποίηση των μωρών και την επιδίωξη της αναπαραγωγικής κλωνοποίησης. Όμως, κάθε κορυφαίος επιστήμονας που αναζητά θεραπείες ερευνά τα βλαστοκύτταρα με σκοπό την προώθηση της θεραπευτικής κλωνοποίησης. Επίσης, η γνωστή ως πυρηνική μεταφορά σωματικών κυττάρων προσφέρει πραγματική ελπίδα σε κάποιες περιπτώσεις. Η έρευνα εξακολουθεί να είναι σε αρχικό στάδιο. Όμως έχει τόσο πολλά να υποσχεθεί και δεν πρέπει να ενθαρρύνεται ο ηθικός περιορισμός της, που μπορεί να οδηγήσει σε περιττό ανθρώπινο πόνο και να καταστρέψει την ελπίδα εκείνων που πάσχουν από ασθένειες όπως του Πάρκινσον, Αλτσχάιμερ, τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού και άλλων ασθενειών για τις οποίες δεν έχει βρεθεί ακόμα θεραπεία.

Χώρες σε όλο τον κόσμο που βρίσκονται αντιμέτωπες με αυτό το ζήτημα αποφασίζουν ότι ο σκοπός μιας κυβέρνησης είναι να κάνει το μεγαλύτερο καλό για τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων. Κάποιες χώρες μπορούν να απαγορεύσουν την αναπαραγωγική κλωνοποίηση, όμως εξακολουθούν να ανταποκρίνονται στην υποχρέωσή τους να παρέχουν την καλύτερη ιατρική τεχνολογία σε όλους τους πολίτες.

Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου ανησυχία για το γεγονός ότι ένα μεγάλο ιατρικό επίτευγμα για την ανθρωπότητα θα μπορούσε να χαθεί, εάν τα Ηνωμένα Έθνη πάρουν μια απόφαση που θα απαγόρευε αυτή την έρευνα. Συνεπώς, οι προσευχές μου είναι μαζί σας και ελπίζω ότι θα λάβετε τη σωστή απόφαση, μια απόφαση βασισμένη στον κοσμικό νόμο και τις ηθικά σωστές επιστημονικές γνώσεις, που θα προσφέρει ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους που υποφέρουν σε όλο τον κόσμο.

Σας ευχαριστώ,
Christopher Reeve

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Christopher Reeve πέθανε στις 10 Οκτωβρίου 2004 στην ηλικία των 52 ετών. Έγινε διάσημος στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Σούπερμαν. Στις 27 Μαΐου 1995, ο Reeve έμεινε τετραπληγικός μετά από ατύχημα κατά το οποίο εκτινάχτηκε από άλογο στη διάρκεια ενός ιπποδρομικού αγώνα στο Culpeper της Βιρτζίνια. Έκτοτε καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι και χρειαζόταν έναν φορητό αναπνευστήρα για να αναπνεύσει για το υπόλοιπο της ζωής του. Υπήρξε ένας από τους επενδυτές στην έρευνα ανθρώπινων εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων, για λογαριασμό ανθρώπων με τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη, ιδρύοντας το Ίδρυμα Christopher Reeve, ενώ υπήρξε συνιδρυτής του ερευνητικού κέντρου Reeve-Irvine.


Διαβάστε περισσότερα: O Δρ. Θάνος Παράσχος στο παγκόσμιο συνέδριο COGI Congress

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN