Μεσημεριανός ύπνος. Ωφελεί ή προειδοποιεί; | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Μεσημεριανός ύπνος. Ωφελεί ή προειδοποιεί;

Κάποτε λέγαμε ότι οι παλιοί ήξεραν καλύτερα που έπαιρναν έναν μεσημεριανό υπνάκο και μετά συνέχιζαν τη δουλειά τους. Όχι ότι εμείς που μάθαμε στη ζωή των 9-5 θα θέλαμε να ξαναγυρίσουμε στο σπαστό ωράριο, βέβαια.

Αλλά να, τώρα έρχεται και μια έρευνα και λέει ότι όσοι κοιμούνται το μεσημέρι από μισή ώρα και πάνω είναι πιο επιρρεπείς στον βαθύτερο και... αιώνιο ύπνο. Μάλιστα. Η έρευνα έγινε στο πανεπιστήμιο του Cambridge και δημοσιεύτηκε στο American Journal of Epidemiology. Συμμετείχαν πάνω από 16.000 άνθρωποι από την Αγγλία ηλικίας 40-79 ετών.

Τι ακριβώς συμβαίνει δεν το έχουν βρει ακόμα. Το πιο λογικοφανές πάντως είναι ότι όποιος νιώθει συχνά, ντε και καλά, την ανάγκη να κοιμάται το μεσημέρι (και μάλιστα στη σημερινή εποχή) είναι πιθανό να νιώθει κόπωση, που μπορεί να οφείλεται σε κάποια πάθηση.

Η έρευνα δεν αναφέρει ότι γνωρίζουμε πως ο νυχτερινός ύπνος και μάλιστα αυτός που ξεκινάει πριν από τις 12, βοηθάει τον οργανισμό να διορθώσει τις φθορές του. Αν λοιπόν, κόβεις την όρεξη για έναν χορταστικό, βραδινό ύπνο με τον μεσημεριανό, τότε ίσως να έχεις και την απάντηση για τη μακροχρόνια φθορά του οργανισμού. Μια ιδέα...

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN