Λαπαροσκοπική αφαίρεση ινομυώματος - Πλεονεκτήματα | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Λαπαροσκοπική αφαίρεση ινομυώματος - Πλεονεκτήματα

τομες απο λαπαροσκοπηση

Τις προηγούμενες δεκαετίες το ανοιχτό χειρουργείο ήταν η μόνη λύση, για να αντιμετωπιστεί ένα ινομύωμα που χρειαζόταν αφαίρεση.

Σήμερα, η λαπαροσκόπηση και η ρομποτική χειρουργική είναι οι μέθοδοι που συνήθως προτιμώνται, καθώς επιτρέπουν στον χειρουργό την απόλυτη ακρίβεια στην επέμβαση, ενώ συγχρόνως είναι πολλά και σημαντικά τα πλεονεκτήματα για τη γυναίκα, εξηγεί ο Δρ. Θάνος Παράσχος, μαιευτήρας – γυναικολόγος, ενδοσκοπικός χειρουργός, Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγή emBIO.

Όπως, όμως, ο ίδιος τονίζει: «Αυτό που πρέπει να θυμάται κάθε γυναίκα που έχει διαγνωστεί με ινομύωμα είναι ότι με τη λαπαροσκοπική μέθοδο μπορεί να αφαιρεθούν ινομυώματα με μέγεθος 12 έως 15 εκατοστά. Γι’ αυτό καλό είναι να μην αφήσει μια γυναίκα ένα ινομύωμα να μεγαλώσει, γιατί περιορίζονται οι χειρουργικές επιλογές».

Ποια πλεονεκτήματα έχει η λαπαροσκοπική αφαίρεση ινομυωμάτων;

Θα πονάς λιγότερο

Βγαίνοντας από το χειρουργείο, δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω από ένα ήπιο αναλγητικό για 1-2 μέρες

Θα αναρρώσεις πιο γρήγορα

Οι ακριβέστατοι χειρισμοί που επιτυγχάνονται από τη λαπαροσκοπική ή τη ρομποτική επέμβαση προστατεύουν τους ιστούς του σώματος από παράπλευρους τραυματισμούς. Έτσι, μπορείς να επιστρέψεις κανονικά στις καθημερινές σου δραστηριότητες 24 ώρες μετά την επέμβαση.

Δε θα μείνουν σημάδια

Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο, αφού με την τεχνική της λαπαροσκοπικής χειρουργικής οι τομές, εκτός του ότι είναι πολύ μικρές, γίνονται σχεδόν αόρατες με τον καιρό.

S.P.L. (Single Port Laparoscopy), μια νέα τεχνική αφαίρεσης ινομυωμάτων

Η τεχνική S.P.L. (Single Port Laparoscopy) είναι η πιο τελευταία εξέλιξη για τη χειρουργική αφαίρεση ινομυώματος. Με την τεχνική αυτή η όλη επέμβαση πραγματοποιείται από ένα και μοναδικό σημείο εισόδου στην κοιλιά, τον ομφαλό, οπότε δε θα σου μείνει κανένα απολύτως σημάδι. Στο σημείο αυτό τοποθετείται ειδικός καθετήρας και εισάγονται από εκεί η κάμερα και όλα τα απαραίτητα χειρουργικά εργαλεία.

Η μέθοδος έχει πολλά πλεονεκτήματα, επειδή απαιτεί λιγότερη αναισθησία, έχει πιο γρήγορη ανάρρωση - επιστρέφεις την ίδια μέρα στο σπίτι - και άριστο αισθητικό αποτέλεσµα, αφού δεν υπάρχουν καθόλου τομές.

Ενώ, δηλαδή, µε την παραδοσιακή λαπαροσκοπική επέµβαση απαιτούνται 3 τουλάχιστον µικρές τοµές στην κοιλιακή χώρα, µε τη νέα µέθοδο δε μένει κανένα σημάδι, παρά μόνο η φυσική οπή, που είναι κρυμμένη στην κοιλότητα του οµφαλού.

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN