Κινητό και Σπέρμα | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Κινητό και Σπέρμα

Αρκετές έρευνες πια έχουν επισημάνει ότι η ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα βλάπτει το σπέρμα και θέτει σε κίνδυνο την αναπαραγωγική λειτουργία του άνδρα.

Περισσότερες από δέκα επιστημονικές έρευνες πάνω σε αυτό το θέμα έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ανδρικό σπέρμα που εκτίθεται στην ακτινοβολία ενός κινητού τηλεφώνου  ενδέχεται να έχει μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων, αλλά σίγουρα έχει μειωμένη κινητικότητα καθώς και βιωσιμότητα.

Συγκεκριμένα, στις μελέτες αυτές έχει φανεί ότι οι άντρες που μεταφέρουν το κινητό τους είτε στην τσέπη του παντελονιού είτε στη ζώνη τους, τείνουν να έχουν μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων και μειωμένη κινητικότητα σπέρματος. Το σπέρμα τους χάνει και απο ζωτικότητα και υφίσταται βλάβες στο DNA και μεταβολές στη μορφολογία του.

Βρέθηκε ότι οι άντρες που έχουν το κινητό είτε στη ζώνη είτε στην τσέπη τους και χρησιμοποιούν το blutooth για να μιλήσουν, έχουν 11% μικρότερη κινητικότητα σπέρματος από εκείνους που έχουν το κινητό σε άλλο σημείο του σώματος. Οσοι έκαναν έντονη χρήση του κινητού τους στις 5 ημέρες της εργάσιμης εβδομάδας, κρατώντας το στην τσέπη ή στη ζώνη, έχασαν 19% από την μέχρι τότε υψηλή τους κινητικότητα! Οι άντρες που μιλούσαν στο κινητό περισσότερο από μία ώρα την ημέρα είχαν 17% λιγότερο κινητικό σπέρμα από εκείνους που μιλούσαν λιγότερο από ένα τέταρτο την ημέρα.

Πώς πάμε από... σήμα; Δυνατό ή δεν πιάνει πάντα;

Με άλλα λόγια...

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες σπερμοδιάγραμμα και τι ακριβώς έδειξε;

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN