Καινοτόμο εμβόλιο σταματά τον καρκίνο μετά από 23 χρόνια | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Καινοτόμο εμβόλιο σταματά τον καρκίνο μετά από 23 χρόνια

γυναικα δοκιμαζει νεα θεραπεια για καρκινο μαστου

Μια γυναίκα που έπασχε από καρκίνο του μαστού επί 23 χρόνια και η οποία είχε περάσει από 12 διαφορετικά είδη θεραπείας, έδειξε δραματική ανταπόκριση σε ένα νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου σε κλινική δοκιμή.

Μια πρόσφατη 6μηνη παρακολούθηση δεν έδειξε κανένα στοιχείο νέας ή υποτροπιάζουσας νόσου και οι απεικονίσεις έδειξαν υποχώρηση μιας απομακρυσμένης μεγάλης μετάστασης αριστερά στα επινεφρίδια, καθώς και σε άλλα σημεία. Μια μικρή εστία υπολειμματικής βλάβης παραμένει στο στέρνο, αλλά πιστεύεται ότι σχετίζεται με ουλώδη ιστό.

Η ασθενής, Stephanie Gangi, δήλωσε ότι, πριν συμμετάσχει στη δοκιμή για το νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου, ήταν «ψυχικά και σωματικά εξαντλημένη». Είχε ευνοηθεί από το γεγονός ότι διαγνώστηκε με ορμονοθετικό καρκίνο του μαστού ακριβώς τη στιγμή που οι διάφορες θεραπείες εξελισσόταν, πράγμα που σήμαινε ότι, κάθε φορά που μια θεραπεία αποτύγχανε, «υπήρχε μια νέα θεραπεία για να δοκιμάσω, το οποίο ήταν υπέροχο και με κρατούσε σε εγρήγορση».

«Αλλά θα παραδεχτώ ότι, στην ηλικία των 66 ετών και μετά από περισσότερα από 20 χρόνια θεραπειών για τον καρκίνο, ήμουν εξαντλημένη».

Η Gangi, ποιήτρια, δοκιμιογράφος και συγγραφέας μυθιστορημάτων με έδρα τη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι ήταν «συγκρατημένα αισιόδοξη» για το εμβόλιο κατά του καρκίνου, αλλά η «κυρίαρχη σκέψη ήταν ότι ήθελα να αποφύγω τη χημειοθεραπεία».

«Δεν έλπιζα πραγματικά σε σπουδαία αποτελέσματα, είχα την ελπίδα ότι θα μπορούσε να κρατήσει τη χημειοθεραπεία μακριά. Ο μεγαλύτερος αντίκτυπος μέχρι στιγμής για μένα είναι ότι, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, δεν παίρνω κανένα φάρμακο. Αυτό είναι πραγματικά καταπληκτικό... και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες», δήλωσε.

Η Gangi σταμάτησε τη θεραπεία με το εμβόλιο τον περασμένο Ιούλιο και λίγο περισσότερο από 3 μήνες αργότερα, εξακολουθεί να «χωνεύει» το γεγονός ότι ο καρκίνος της έχει υποχωρήσει. «Μετά από τόσα χρόνια που υπομένω τον καρκίνο του μαστού», είπε, «δεν μπορείς απλά να χτυπήσεις τα δάχτυλά σου και να γίνεις καλά».

Αν και οι δύο εξετάσεις που έκανε μετά το τέλος της δοκιμής ήταν εντυπωσιακές, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για «θεραπεία», αλλά για «εξάλειψη των όγκων για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια».

«Ο καρκίνος είναι ύπουλος και μοχθηρός και βρίσκει τρόπο να παρακάμπτει κάθε είδους θεραπείες», είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι «χαρούμενη και αισιόδοξη και η οικογένειά μου είναι ενθουσιασμένη, φυσικά».

Η Gangi χαρακτηρίστηκε ως έχουσα μερική ανταπόκριση στο εμβόλιο για τον καρκίνο, ένα από τα λίγα άτομα που συμμετείχαν σε μια μικρή δοκιμή στην Ιατρική Σχολή Icahn στο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη. Ένας άλλος ασθενής είχε επίσης μερική ανταπόκριση και ένας ασθενής είχε πλήρη ανταπόκριση.

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN