Δίδυμα, το καθένα σε άλλη μήτρα | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Δίδυμα, το καθένα σε άλλη μήτρα

Μέρος της γοητείας του να γεννήσεις και να μεγαλώσεις δίδυμα είναι ότι φέρνεις στον κόσμο δύο ανθρώπους που, από την πρώτη στιγμή, μοιράζονται χωρίς δεύτερη σκέψη τα πάντα. Επειδή όμως σ’ αυτό τον κόσμο υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις, σήμερα θα σας πω για δύο δίδυμα που δεν μοιράστηκαν καν τη μήτρα της μαμάς τους όταν ήταν στην κοιλιά της.

Πώς γίνεται αυτό; Και όμως γίνεται.

Από τεχνική άποψη, όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι όταν ξεκινά τη ζωή του ένα θηλυκό έμβρυο, δεν έχει μία μήτρα αλλά δύο. Μέχρι την όγδοη εβδομάδα της εμβρυικής ανάπτυξης, αυτές οι δύο μήτρες ενώνονται στη συνέχεια και σχηματίζουν την ενιαία μήτρα, που έχει το σχήμα της καρδιάς (τυχαίο?). Σε αυτή την πορεία της γυναικείας ανατομίας, τρία στα εκατό θηλυκά έμβρυα παρουσιάζουν διάφορες ανωμαλίες, όπως η δίκερη μήτρα (φανταστείτε την “καρδούλα” με το μεσαίο χώρισμα μέχρι κάτω), η δίδελφυς μήτρα (δύο ξεχωριστές μήτρες) ή το διάφραγμα μήτρας.

Στην περίπτωση των διδύμων που θα σας διηγηθώ, η μαμά τους, η κυρία Ραϊνφέλντερ από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ, έτυχε να έχει διατηρήσει τις δύο μήτρες. Στις περιπτώσεις αυτές (εννοείται, σπάνιες), τα δίδυμα αναπτύσσονται στη μία, στην ίδια, δηλαδή μήτρα. Όμως τα διδυμάκια Ραϊνφέλντερ είπαν να ξεχωρίζουν ακόμα περισσότερο, να βιώσουν κάτι που συμβαίνει μόνο σε ένα στα 5 εκατομμύρια δίδυμα παιδιά: να αναπτυχθούν το καθένα στη δική του μήτρα μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους.

Σήμερα, τα κοριτσάκια της κυρίας Ραϊνφέλντερ, που γεννήθηκαν με καισαρική, είναι έξι ετών και έχουν μάθει πια να μοιράζονται την κοινή τους ζωή όπως τα υπόλοιπα διδυμάκια στον κόσμο.

Πηγή: babycenter.com

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN