Φυσική κατάσταση στην εγκυμοσύνη | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Φυσική κατάσταση στην εγκυμοσύνη

Βασικές αρχές καλής φυσικής κατάστασης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και προετοιμασία της φυσικής κατάστασης λίγο πριν από αυτήν.

Αυτό επιτυγχάνεται:

  • Με την βοήθεια και την παρακολούθηση της διατροφής της. Η έγκυος γυναίκα κάθε εβδομάδα θα πρέπει να ζυγίζεται και να παρακολουθεί ένα ειδικό πρόγραμμα διατροφής το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις πρωτεΐνες-βιταμίνες αλλά και μέταλλα-ιχνοστοιχεία που έχει ανάγκη ο οργανισμός της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά.
  • Έλεγχος της καλής φυσικής κατάστασης με τη χρησιμοποίηση διαφόρων προγραμμάτων ανάλογα την περίπτωση της κάθε εγκυμοσύνης π.χ. yoga- ασκήσεις σουηδικής γυμναστικής πάντα με γνώμονα τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε γυναίκας εγκύου.

Ένα είναι σίγουρο ότι η σωματική άσκηση χαμηλής έντασης είναι απαραίτητη για την βελτίωση της ψυχο-σωματικής υγείας τόσο της εγκύου όσο και του εμβρύου.

Έχει διαπιστωθεί από μελέτες ότι οι έγκυες γυναίκες που ακολουθούν ένα πρόγραμμα άσκησης, χαμηλής έντασης έχουν μια καλύτερη ψυχολογία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και καλύτερο τοκετό.

Έχουν ένα σχεδόν ανώδυνο τοκετό αφού η σωστή εκμάθηση –εκτέλεση των εισπνοών και εκπνοών τις βοηθάει να γεννήσουν φυσιολογικά και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.

Για αυτό στο EMBIO MEDICAL CENTER θα έχετε όλη την επιστημονική υποστήριξη που χρειάζεστε σε αυτή την ιδιαίτερη και ευαίσθητη περίοδο της ζωής σας αφού κάτω από την καθοδήγηση των έμπειρων γιατρών θα αντιμετωπίσουμε όλες τις ανάγκες σας για την καθεμία σας ξεχωριστά με αγάπη, φροντίδα και ιδιαίτερη ευθύνη για εσάς. Καλή μας συνεργασία

Φωτεινή Γεωργαντά

Επιστημονική Σύμβουλος-συνεργάτης EMBIO MEDICAL CENTER

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δρ. Θάνο Παράσχο στα τηλέφωνα +(30) 210 6774104 και +(30) 697 3000432 ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας μας.

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN