Η επόμενη ημέρα μετά την εγκυμοσύνη-τοκετό | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Η επόμενη ημέρα μετά την εγκυμοσύνη-τοκετό

Η επόμενη ημέρα μετά τον τοκετό χαρακτηρίζεται κατεξοχήν από το εξής χαρούμενο γεγονός:

Τη γέννηση του παιδιού μας!

Ξεκινάει λοιπόν μια καινούργια περίοδος στη ζωή μας εντελώς μοναδική αφού όλα για εμάς είναι πρωτόγνωρα και ξεχωριστά. Η γυναίκα σε αυτή την περίοδο χρειάζεται ειδική υποστήριξη από μια ομάδα επιστημόνων που θα αντιμετωπίσουν την κάθε ανάγκη της. Καταρχήν αμέσως μετά την γέννηση του παιδιού αρχίζει η περίοδος του θηλασμού. Ιδιαίτερα σημαντική αφού ο μοναδικός τρόπος διατροφής του είναι ο θηλασμός. Ο οργανισμός κατά τη διάρκεια του θηλασμού έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, δηλαδή χρειάζεται όλες αυτές τις βιταμίνες-μέταλλα –ιχνοστοιχεία απαραίτητα συστατικά για την καλή υγεία του βρέφους αλλά και τη δική μας.

Αλλά και στην περίπτωση που δεν θηλάζει η μητέρα το μωρό της μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει, ένα πρόγραμμα διατροφής απαραίτητο για την ενίσχυση του οργανισμού αφού η απώλεια ύπνου της μητέρας εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων γευμάτων του μωρού, είναι σημαντική με αποτέλεσμα το αίσθημα της κόπωσης να είναι κυρίαρχο.

Με τη σωστή διατροφή ενισχύεται η άμυνα-αντοχή του οργανισμού αφού τα μέταλλα –βιταμίνες που λαμβάνει είναι καθοριστικά για την καλή της υγεία. Στόχος μας βασικός είναι να χάσει τα περιττά κιλά έτσι ώστε να νιώσει ακόμα καλύτερα. Αυτό επιτυγχάνεται με μεθοδικότητα χωρίς άγχος , με υπομονή και σωστό προγραμματισμό των γευμάτων σε όλη την διάρκεια της ημέρας.

Βασικό είναι η μητέρα να μην χάνει γεύματα και να παίρνει τόσες θερμίδες όσες χρειάζεται με στόχο να χάσει κιλά σε ένα λογικό διάστημα αποκατάστασης 9 μηνών έως ένα χρόνο. Ικανό διάστημα για να ξαναγυρίσει στην πρότερη αρχική εικόνα της λίγο πριν μείνει έγκυος.

Εκτός από την σωστή διατροφή βασικός παράγοντας στην βελτίωση της εικόνας της είναι η σωματική άσκηση. Η βελτίωση της φυσικής της κατάστασης βοηθάει στην σωστή σωματοδόμηση και στην καλύτερη εικόνα της γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η μητρότητα συνυπάρχει με την θηλυκότητα.

Έτσι προγράμματα εκγύμνασης – personal- training θα είναι ενσωματωμένα στις βασικές αρχές yoga-σουηδικής γυμναστικής, τέτοια έτσι ώστε να γυμνάζουν τον οργανισμό αλλά και να δίνουν χαρά, ευεξία αλλά και αρμονία σώματος –πνεύματος.

Έτσι με την καθοδήγηση των έμπειρων επιστημόνων του EMBIO MEDICAL CENTER θα μπορέσει η μητέρα να επανέλθει πλήρως στη φυσική της κατάσταση.

Φωτεινή Γεωργαντά

Επιστημονική Σύμβουλος- συνεργάτης EMBIO MEDICAL CENTER

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δρ. Θάνο Παράσχο στα τηλέφωνα +(30) 210 6774104 και +(30) 697 3000432 ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας μας.

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN