Οσα λέγονται κατά την εγκυμοσύνη από τους γύρω σας | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Οσα λέγονται κατά την εγκυμοσύνη από τους γύρω σας

μωρά αγόρι και κορίτσι

Θα ακούσετε τόσα πολλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης από συγγενείς και φίλους. Τι από όλα είναι αλήθεια; Ρωτήσαμε τον Δρ. Θάνο Παράσχο, Γυναικολόγο - Μαιευτήρα,  και μάθαμε ποιοι από όλους τους ισχυρισμούς είναι μύθος και ποιοι αλήθεια. 

Πιο έντονη ναυτία και περισσότεροι εμετοί πιθανόν να σημαίνουν ότι κυοφορεί η εγκυμονούσα κορίτσι

Μελέτες κατά τη διάρκεια των ετών δείχνουν μια σχέση μεταξύ της εγκυμοσύνης με ένα θηλυκό έμβρυο και του αυξημένου κινδύνου της πιο σοβαρής μορφής ναυτίας που ορίζεται ως υπερέμεση - πιθανώς λόγω των επιπέδων των ορμονών που σχετίζονται με τα θηλυκά έμβρυα. Το ίδιο όμως μπορεί να ισχύει και στην περίπτωση που μια έγκυος έχει δίδυμη ή πολύδυμη εγκυμοσύνη, πάλι λόγω των αυξημένων επιπέδων των ορμονών. 

Εάν η έγκυος έχει συχνές καούρες, το μωρό θα γεννηθεί με πολλά μαλλιά

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι ίδιες ορμόνες εγκυμοσύνης που χαλαρώνουν τον οισοφάγο σφιγκτήρα (προκαλώντας καούρα) μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ανάπτυξη των μαλλιών του εμβρύου, πράγμα μάλιστα που επιβεβαιώνεται κι από έρευνα του από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Πράγματι, μπορεί να υπάρχει συσχέτιση, επισημαίνει ο Δρ. Παράσχος, αλλά δεν είναι απόλυτο, αφού η πυκνότητα των μαλλιών του εμβρύου είναι και θέμα κληρονομικότητας από τους γονείς του.  

Αν η έγκυος έχει μυτερή κοιλιά, θα γεννήσει αγόρι

Κι αντίστροφα, αν η κοιλιά της είναι στρογγυλή, τότε κυοφορεί κορίτσι. Ακόμα κι αν τελικά μια έγκυος με μυτερό σχήμα κοιλιάς αποκτήσει αγοράκι, αυτό θα είναι κάτι τυχαίο και δεν υπάρχει καμία συσχέτιση. Το σχήμα της κοιλιάς κατά την εγκυμοσύνη δεν σχετίζεται με το φύλο σε καμία περίπτωση. Το ίδιο υποστηρίζει και μεγάλη έρευνα που έχει διεξαχθεί από το Johns Hopkins. 

Ο Δρ. Παράσχος επισημαίνει ότι συνήθως όλες αυτές οι πεποιθήσεις θεωρούνται “πρόχειρες” κατά κάποιο τρόπο εκτιμήσεις, με βάση τις εξελίξεις της επιστήμης. Προέρχονται μάλλον από μια άλλη εποχή, τον καιρό δηλαδή που δεν υπήρχαν τα μέσα για την παρακολούθηση της εγκύου και των εμβρύων.

Σήμερα ένας γυναικολόγος έχει στα χέρια του όλα τα μέσα για να επιβεβαιώσει το φύλο του μωρού σχετικά νωρίς στην εγκυμοσύνη, μέσα από τις ειδικές εξετάσεις που υπάρχουν, όπως το τεστ προσδιορισμού φύλλου. Επίσης, μπορεί να διαγνώσει όλα τα πιθανά αίτια που συνδέονται με τα διάφορα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, παρέχοντας στην εγκυμονούσα την κατάλληλη υποστήριξη που χρειάζεται σε κάθε περίπτωση. 

 
Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN